Международен фестивал празници на младежкото изкуство
ИмеМеждународен фестивал празници на младежкото изкуство
Дата на преобразуване12.02.2013
Размер61.23 Kb.
ТипРегламент
източникhttp://burgaski-izgrevi.x90x.net/files/pokana_artfest- liato`2012-2.docМЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ

ПРАЗНИЦИ НА МЛАДЕЖКОТО ИЗКУСТВО

„БУРГАСКИ ИЗГРЕВИ – Лято`2012”

22 – 28 август
ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ


Бургаски изгреви–Лято`2012” е второто за годината издание на VIII Празници на младежкото изкуство. Ще се проведе във Фестивалното градче „Крайморие”, близо до Бургас. В продължение на 6 дни, в творческа, арт-ваканциона атмосфера ще се състоят различни презентации, уъркшопове, пленери, пърформанси и хепънинги, в които младите таланти ще представят себе си, своите постижения и творчески фантазии, ще научат много нови неща.

Ще общуват, създават приятелства, ще се учат от постиженията на другите...

А на плажа, под звездното небе, на открити и закрити сцени и в нестандартни пространства ще представят спектакли, ще изнасят концерти и общи продукции, ще експонират изложби…

И много море, слънце, плаж, забавления и смях!


КАНИМ ВСИЧКИ ИЗКУШЕНИ ОТ ИЗКУСТВОТО, ТВОРЧЕСКИТЕ ИЗЯВИ И РОМАНТИКАТА НА МОРСКИЯ БРЯГ ДА СЕ ВПУСНАТ В ТОВА НЕЗАБРАВИМО ИЗЖИВЯВАНЕ !


* * *


РЕГЛАМЕНТ

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФЕСТИВАЛА

В Празниците на младежкото изкуство „Бургаски изгреви–Лято`2012” могат да вземат участие големи и камерни формации и индивидуални изпълнители от училища, културни домове, детски и младежки центрове, читалища, школи, студиа, арт-академии, неправителствени организации и др. от следните изкуства и жанрове:

Сценични изкуства

„Театър” - драматичен, музикален, уличен и танцов театър, пантомима, шоу-спектакъл

„Музика” - класическа, фолклор, поп/рок и др.

„Танц” - народни, характерни, спортни, съвременни, улични стилове

Изящни изкуства

„Изобразително изкуство” - живопис, графика, приложно-декоративни творби и проекти, компютърна графика

Визуални изкуства

„Кино” - видеоклип, филм

„Мултимедия”


„Бургаски изгреви – Лято`2012” няма състезателен характер. Целта е да се съчетаят очарованието на лятото и морето с един истински и незабравим младежки празник на талантите. Програмата включва:

  • Творчески изяви – спектакли, концерти, изложби

  • Презентации, уъркшопове, пленери, пърформанси и др.

  • Свободни занимания –плаж, море, дискотеки, екскурзии, атракции и др. забавления


Проявите, предвидени в Програмата ще се състоят по установен график във Фестивалното градче „Крайморие”, в град Бургас и в други черноморски селища.


УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ


I. Изисквания към участващите

1.Раздел Театър”. Вид/жанр: драматичен, музикален, уличен и танцов театър, пантомима, шоу-спектакъл. Категории:

А/ Индивидуални изпълнители - етюд, моноспектакъл, рецитация, пантомима, гег-ове и др. Продължителност - до 10 минути

Б/ Камерни и големи театрални формации - Продължителността на постановките: - за завършен спектакъл - до 30 минути; - за малка сценична форма /в т.ч. бурлеска, скеч, и др./ или сцена от спектакъл със завършен характер - до 15 минути.


2.Раздел „Музика”. Вид/жанр: класическа, фолклор, поп, джаз и рок. Категории:

А/ .Индивидуални изпълнители, дуети, триа. Представят се с 2 изпълнения с обща продължителност до 10 минути.

Б/ Камерни вокални и инструментални формации / квартети, квинтети, вокални групи и инструментални състави /. Представят се с 3 изпълнения с обща продължителност до15 минути.

В/. Големи формации – над 15 изпълнители. Представят се с минимум 3 произведения или части от произведения с обща продължителност до 20 минути.


3.Раздел „Танц”. Вид/жанр: народни, характерни, спортни, съвременни, улични стилове. Категории:

А/ Индивидуални изпълнители, дуети и триа. Представят се с 2 танца - различни по характер, в стил по избор и времетраене до 6 минути.

Б/ Камерни формации /до 8 изпълнителя /. Представят се с програма до 10 минути

В/ Големи формации, Ансамбли /танцово–музикални/ - без ограничение. Представят се с програма до 30 минути.


4.Раздел „Изобразително изкуство”. Вид/жанр: живопис, графика, приложно-декоративни творби и проекти, компютърна графика

Фестивалът включва пленер и няколко изложби. Жанрът и техниките на изпълнение са свободни. Всеки участник работи със собствени материали. Работите ще бъдат подбрани от жури - до 3 творби от автор и експонирани. Всички творби остават във фонда на Фестивала.


5.Раздел „Кино”. Вид/жанр: видеоклип, филм

Творбите се изработват по време на Фестивала и отразяват живота му. Тема - „Море, слънце и талант”. Видеоклиповете са с продължителност до 3 минути, а филмите – до 10 минути. Ще бъде организирана премиера на творбите в края на Фестивала.


6.Раздел „Мултимедия”

Участието с мултимедийни проекти може да бъде индивидуално или в екип. Няма ограничения в сложността и съдържанието, в използвания формат и обем. Трябва да бъдат разработвани и предоставени на софтуер, работещ под операционна система Windows. Времетраене -10 минути.


II. Финансови условия:

Разходите за участие във фестивала са в размер на 168 лева. В сумата са включени:

- 5 пълни пансиона във Фестивалното градче „Крайморие” /5 нощувки, 5 закуски, 5 обяда, 5 вечери/

- застраховка по време на пребиваването

- медицинско обслужване

- ползване на спортни съоръжения и пособия - тенис на корт, тенис на маса, игрище футбол, хандбал и баскетбол, билярд, табла, шах

- транспорт до фестивалните сцени

- фестивална такса


Във Фестивалното градче могат да пребивават и придружаващи участниците лица /колеги, роднини, приятели/. Същите ползват отстъпка в размер на 6 %.


На всеки 15 лица /участници и съпровождащи/, заплатили сумата по пребиваването, е осигурен пълен пансион за ръководителя на групата. Над 20 участника е осигурен пълен пансион за двама ръководители.


Сумата се заплаща както следва:

1/ Авансово – депозит в размер на 30% от общата сума. Привежда се с пощенски запис: гр.Бургас, Новата поща, до поискване – за Емануил Димитров Арнаудов, или по банков път -

Банкова сметка:

АРТ ЦЕНТЪР „КОМПАС”, за Фестивала «Бургаски изгреви – Лято`2012»

BG72FINV91501214890365, Първа инвестиционна банка-Бургас / Fibank /


2/ Доплащане – на място, при пристигане на участника/групата.


ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

Заявяването на участие във Фестивала се извършва чрез типов формуляр-бланка Заявката съдържа информация за състава и удостоверява, че кандидатът приема условията на регламента. Изпраща се по електронен път на e-mail:artfest_compas@abv.bg или тел/факс:056 530 823 и се приема за валидна, ако е съпроводена с копие на банковия документ, с който е приведена авансовата сума

Краен срок за изпращане на заявката – 15 август 2012 г. При изпращане на заявка след указаната дата, условията за участие се уточняват допълнително. Заплатилите авансовата сума до 30 юли ползват отстъпка в размер на 5% от общата цена.

В случай на анулиране на заявка след 20 август, депозита не се връща.


ОБЩИ УСЛОВИЯ


1. Всички участници се задължават да спазват регламента на Фестивала и правилата, въведени от организаторите.

2. Ръководителите носят отговорност за поведението на своите колективи, в т.ч. за възникнали злополуки, контузии и др.с участниците; Възстановяват нанесените вреди и щети.

3.Участниците отговарят за своите костюми, реквизити, пособия и лични вещи.

4.Всички музикални носители трябва да бъдат на СD с идеално качество на звука. /Задължително е да се разполага и с копие/ Всяко изпълнение трябва да бъде на отделен диск с името на изпълнителя, названието на произведението и точното му времетраене.

5.Участниците от категориите «изящни» и «визуални» изкуства сами си осигуряват нужните материали и пособия.

6. Организаторите си запазват правото да фотографират, филмират, записват, излъчват и разпространяват изпълненията от фестивалната програма, без да заплащат права и обезщетения.


Възможности за посещение по избор: /след допълнително заплащане/:

Фестивал на пясъчните фигури, Международен фолклорен фестивал, Изложбата „Най-голямото съкровище на траките“, Природни резервати: Наблюдателски център за редки птици „Пода” и Резерват „Ропотамо” /разходка с лодка по р.Ропотамо/, Етнографски комплекс „Генгера”, Аквапарк в КК „Слънчев бряг”, Архитектурнте резервати гр.Несебър и гр.Созопол; Островите „Св.Анастасия” и „Св.Иван”; Обиколка с корабче по крайбрежието; Конна езда и др.

* Екскурзиите се осъществяват при минимален брой от 20 желаещи. Започват след закуска и завършват до 18.30 часа. За участниците в екскурзията, обяда се осигурява под формата на сух пакет.


Арт-център „Компас”, тел. 0877 656 775, тел/факс: 056 530 823

e-mail: artfest_compas@abv.bg

http:// www.burgaski-izgrevi.tk

Свързани:

Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconМеждународен фестивал празници на младежкото сценично изкуство
Бургаски изгреви – „Лято” е втората /лятна/ сесия на фестивала Празници на младежкото сценично изкуство
Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconViii празници на младежкото театрално изкуство „бургаски изгреви

Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconViii празници на младежкото сценично изкуство „бургаски изгреви дни на рускоезичното изкуство
Специалната награда на журито „За отлично владеене на руски език и изпълнителско майсторство” Лиляна Славова, гр. Дупница, ръководител...
Международен фестивал празници на младежкото изкуство icon215 хиляди лева струва провеждането на ХVІІ международен фестивал на маскарадното изкуство "Сурва" в гр. Перник        
Какви са основните цели, които са си поставя Община Перник в реализирането на тазгодишното издание на хvіі-ти международен фестивал...
Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconСценарий: Емилия Вълчева, Станка Вангелова
Празници на младежкото театрално изкуство „бургаски изгреви” 5 – 28 април 2012 г
Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconV I i I празници на младежкото сценично изкуство „бургаски изгреви
Специална награда „За авторски сценарии на целия театрален състав” на 73 соу „Владислав Граматик”- софия
Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconVi празници на младежкото театрално изкуство
МН, Регионален експертно-консултативен център ”Читалища”, Куклен театър Бургас и Драматичен театър “Адриана Будевска”. Театралните...
Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconViii празници на младежкото театрално изкуство
Извънучилищни формации /от театрални школи, студия, ателиета, детски и младежки центрове, читалища, детски и младежки театри и др./...
Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconСъобщение за медиите
Първия международен фестивал “ЗагребДокс”, състоял се наскоро в Хърватска, филмът бе удостоен със Специална диплома на регионалното...
Международен фестивал празници на младежкото изкуство iconОрган на националната асоциация на сляпо-глухите в българия
България” на Конгресния център —Международен панаир гр. Пловдив — Деветият национален празник на специфичните възможности на сляпо-глухите,...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом