Жива вода
ИмеЖива вода
Дата на преобразуване12.02.2013
Размер120.52 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://palaviat-moliv.com/milenata/books/


ЖИВА ВОДА


Думата “урина” или “уринотерапия” предизвикват погнуса и гримаса на отвращение у много хора. В действителност, тази фантастична течност носи живот на всички повярвали в чудотворните и възможнсти.

Отвращението не е случайно. Още от детска възраст човекът се възпитава, че урината е нещо нечисто и гнусно. Почти никой от възпитателите не знае, че течността около плода в майчината утроба се отличава от “гнусната” урина само по това, че е малко по-богата на захари. Околоплодната течност се образува от отделителната функция на бъбреците и с нея чрез устата и кожата се осъществява вторично хранене на плода. Месеци наред малкият човек невъзмутимо живее в разтвор на собствената си урина, от която по-късно ще се отвращава.

Джон Армстронг в книгата си “Уринотерапия” описва стотици случаи на хора, които само с урина и глад са се излекували от нелечими болести като тумори и рак, левкемия, псориазис, пародонтоза, астма, артрит и много други.

Елементния състав на урината е близък до този на кръвната плазма, което е видно от следната таблица:


елементи

кръвна плазма

урина

вода

90

98

белтъчини

7 – 9

не

захар

0,1

не

урея

0,03

3,5

соли

0,9

0,8


Тъй като урината е близка по състав до кръвната плазма, и се образува от нея, логично е, че тя не може да отрови собствения си организъм, както твърдят някои медицински лица, противници на “бабешките” методи на лечение. Възможно е да се получат неблагоприятни реакции или дискомфорт, но те се дължат на бурното напускане на токсини, предизвикващи лечебно очистителни кризи, характерни за всички лечебни методи, предизвикващи очистително въздействие върху организма.

В човешката урина се съдържат около 200 ценни за здравето компонента: вода, органични киселини, множество ферменти, всички витамини, всички минерални вещества и всички хормони.

Водата е дестилирана и структурирана. За структурирането на един литър чешмяна вода, организмът изразходва 25 килокалории вътрешна енергия. В кристалната решетка на водата в урината е кодирана пълна и точна информация за енергийното и материално състояние на тялото. Химическият състав на водата в урината носи информация за нивото и вида токсични елементи, както и за протичащите болестни ферментационни или гнилостни процеси в него.

Тази информация от езика, през лимбичната система и хипоталамуса попада в мозъка, където се декодира и се задействат сили и механизми, които чрез ефекта на покриване (интерференция) възстановяват енергийното равновесие, предизвикват мощни очистителни процеси, регенерират органи и потушават гнилостни или възпалителни процеси. Получава се мощен хомеопатичен ефект.

В природата съществуват два вида органични клетки растителни и животински. Растителните се развиват в основна (гнилостна) среда, а животинските в киселинна (ферментационна). Прясната урина има леко кисела реакция - ph=6. При гнилостни процеси в организма се получава отклонение от нормалните норми към основна среда, водещо до тежки заболявания, включително и рак. Най-леко и естествено киселинно-алкалния баланс на кръвта се възстановява чрез урината, като се постига незаменим лечебен ефект. Най-кисела е урината сутрин. Благодарение на етеричните киселини в нея, тя е с 30% по-силни разтварящи, окисляващи и абсорбиращи свойства от водата, което и дава възможност да руши и изхвърля камъни, песъчинки, плаки, утайки, шипове и други отпадъци и патологични образувания.

Относителното тегло на кръвта е 1,052 до 1,061 единици, а на урината 1,016 до 1,024 т.е. урината е с по-нисък вискозитет. Поради това, попаднала в кръвния поток тя го прави по-подвижен, ускорява и подобрява кръвообръщението, възпрепятства образуването на съсиреци и разлага вече образувалите се. Увлича в кръвния поток всички застояли отпадъци и утайки от вътрешните органи и ги изхвърля навън. От разтворените в урината соли, кръвта става по-електро проводима, като по този начин значително увеличава притока на енергия в организма, активизират се вътрешните ферментационни процеси, усилва се енергийната и имунна защита. Човек е толкова по-здрав, колкото по-активно протичат вътрешно ферментационните му процеси. Масажът с урина буквално “напомпва” тялото с енергия.

Заради киселинноста си, урината има силно антивирусно и антимикробно действие, а разтворените в нея соли въздействат силно оздравително върху всички вътрешни и външни рани.

Уреята се явява естествен диуретик, т.е. отделя от организма излишните и застояли води. Тя усилва активността на протеолитичните ферменти, отделящи се в жлъчно-чревните пътища способстващи за разграждането и усвояването на храната. По този начин се подобрява апетита и обмяната на веществата, плавно се регулира телесното тегло.

За едно денонощие с урината се отделят 1,1 гр. свободни и 2 гр. свързани аминокиселини. За тяхното производство организмът изразходва колосална енергия. При връщането им обратно, тази енергия се икономисва, а организмът получава в готов вид леко усвоими белтъчини.

Важна съставка на урината са витамините, особено водоразтворимите, които много бързо напускат тялото и имат кратковременен окислителен ефект. Приети обратно, те довършват работата си по “изгарянето” на храната. Получава се вторично хранене, при което отпадъчните неусвоени хранителни вещества, от гниеща маса се превръщат в жизнена енергия.

В урината се съдържат голямо количество органични минерални вещества, които приети обратно регулират минералния баланс и попълват съществуващите недостатъчности.

Важна роля играят продуктите, които организмът произвежда сам: хормони, ферменти, някои витамини. Хормоните (от гръцки “хормао”- възбуждам) са високоактивни вещества, които в нищожни количества оказват огромно влияние върху цялостната дейност на организма - обмен на веществата, растеж, ризвитие, стареене, поведение, репродуктивни възможности и много други. Изработват се от жлезите с вътрешна секреция и ендокринните клетки. Добити по технологичен път чрез изкуствен синтез се наричат биостимулатори. Върнати чрез урината обратно в организма, те не само подобряват цялостното му състояние, регулират всичките му функции, но и облекчават дейността на ендокринната система, удължавайки живота на нейните органи и клетки, а от там живота и работоспособноста на целия организъм. Удължава се младостта и се подобрява вида на тялото. Не случайно не може да се познае възрастта на ламите и йогите в Тибет, практикуващи уринотерапия.

Образувания от надбъбречните жлези и изхвърлян с урината еритропоетин стимулира костно-мозъчното кръвообразуване. Фермента урокиназа способства за правилното кръвоснабдяване на сърдечния мускул и разтваря тромбите в кръвта, като напомня действието на нитроглицерина. Кортизона има силно противовъзпалително, антисептично и антиалергично действие.

Разглеждайки всичките и възможности, можем да заключим, че урината е най-достъпното, евтино и безвредно лекарствено средство. Пресилено е твърдението, че урината съдържа много отпадъци, защото тя не е продукт на изчистващите, а на водообменните функции на организма. Основната част от отпадъците се изхвърлят чрез дебелите черва и порите на кожата. Чрез урината се изхвърлят малка част водоразтворими соли, белтъчини и газове.

Най-много отпадъчни продукти в урината има сутрин, или при естествени или изкуствено предизвикани очистителни процеси като гладуване, треска, водни процедури, физическо натоварване и други. Висока е концентрацията на отпадъчни продукти, когато се съчетава гладолечение с уринотерапия. Уникален е хомеопатичния ефект, при който наличните отпадъци предизвикват все по-дълбочинно очистване на тялото, на клетъчно ниво, достигайки и до костните тъкани. Отначало урината е бяла и чиста. След това се отделя тежка и гъста урина, която постененно се изчиства, което е знак, че ефекта е постигнат и може да се преустанови лечението.

За лечение се използват два вида урина: прясна, до 1-2 часа след отделянето и, и преварена в съотношение 4:1, т.е. 400 гр. се преваряват, докато се получи 100 гр. лечебна течност. Съхранява се в тъмен съд в хладилник не повече от 3 дни, след което се изхвърля.

Преварената урина е по-концентрирана, с много повече минерални вещества, с по-голяма електропроводимост, заредена е с повече енергия и създава по-добър енергообмен. При варенето се образуват биогенни стимулатори, изпарява се водата с обикновенна структура и остава само тази, която е термоустойчива и трудно разрушима, а от там и по-полезна за организма. Така се образуват в организма устойчиви течни кристали. От варенето не се изменя ph на урината, което не създава никакви проблеми при усвояването и. За усилване на лечебния ефект, урината може да се вари с билки, да се подслажда с пчелен мед или плодови сокове.

Лечението с урина, както с прясна, така и с преварена се извършва чрез няколко способа: пиене, жабуркане, гаргара, втриване в кожата, компрес, промивка, клизма и капане на капки.

При прием на урина през устата се получава многостранен лечебен ефект: Почиства се и се дезинфекцира устната кухина от ранички и бактерии. Предотвратява се гнилостния процес на застоялата между зъбите храна. Заздравява се емайла, изхвърля се гнойта от корените, а “джобовете” се запълват с органични минерални вещества. Зъбите укрепват и стават по-бели. За целта се препоръчва жабуркане с урина от 0,5 до 2 минути всяка сутрин. Уриновите изпарения при жабуркането нахлуват в носоглътката, като отпушват и прочистват синусовите кухини и носа, предизвиквайки силно отделяни на слуз чрез хрема и отхрачване. Почиства се и се лекува от микроорганизми и гнилостни отпадъци слизестата обвивка на хранопровода.

В стомаха се почиства патогенната слуз, чрез осмоза се нагнетява течност промиваща и лекуваща секторните му клетки и те функционират по-добре. Урината укрепва и лекува слизестата обвивка на стомаха и потушава язвените и възпалителни процеси, като лекува всички полепи и наранявания.

В дванадесетопръстника, тънките и дебели черва, урината почиства слузестата и мастна обвивка по повърхността на власинките, като по този начин се подобрява рязко обмяната на веществата, подобрява се храненето на организма и се регулира телесното тегло. Нормализира се микрофлората, като се унищожават патогенните и се съхраняват полезните бактерии, което спомага за пълноценното усвояване на храната. В дебелите черва се наблюдава леко диуретично действие, способстващо за доброто им изчистване и за премахването на фекални камъни, които при други условия могат да стоят там десетки години.

Попаднала в кръвта, урината я разрежда, разтваря съсиреците и образувалите се калциеви плаки и мастни отлагания по вътрешността на кръвоносните съдове, сърдечните камери и клапи.

Почиства се и се нормализира функцията на черния дроб и на жлъчката, с което се обяснява бързото лечение на жълтеница. Жлъчната течност става по-рядка и подвижна, като в нея се разпадат песъчинки, утайки и камъни и се изхвърлят на вън. Изчистването на черния дроб води до рязко подобряване здравословното състояние на целия организъм.

Чрез кръвта се извършва интерферентния ефект на урината, изразяващ се в откриване и потушаване на възпалителните и болестни огнища в цялото тяло, хормонална саморегулация чрез обратна връзка с жлезите с вътрешна секреция. Отделя се излишната вода като се премахват отоците. Разграждат се и се изхвърлят всички втвърдени мъртви и деградирали тъкани, в това число и раковите.

Урината, преминавайки през всички клетки на организма, просмуквайки се до костната тъкан промива, и като универсален разтворител прочиства и дезинфекцира всичко по пътя си. Регулира и стимулира дейностите на всички вътрешни органи, мозъка, сърдечно-съдовата, стомашно-чревната и нервна системи и във вид на структурирана, наситена с информация за нашия организъм течност ни напуска за да се радва на нашето неразумно отвращение.

За да се пие урината, трябва да се спазят някои важни изисквания.

1. Стомахът трябва да е празен, за да не се предизвика повръщане или забавяне действието върху стомаха и цялия организъм.

2. При отделянето на урината се използва само средната и струя. Началото на струята при уринирането прочиства пикочните пътища а в края се съдържат песъчинки и утайки. Съхранявана в кръглия пикочен мехур силно наситена с йони, урината концентрира мощна вътрешна (хронална) био енергия в центъра на мехура, подобно на жълтъка на яйце. Началото и края на струята са бедни на енергия.

3. Пие се на едри нечетни глътки. Причината е чисто енергийна. Пие се или залпово (наведнъж), или на нечетни глътки, за да се получи интерферентно наслагване на вътрешните енергийни вълни и увеличи ефекта й.

4. Плавно се увеличава концентрацията чрез метода на “водния удар”. Мощния очистителен ефект на урината подлага организма на огромно натоварване, при което се получава дискомфорт и лечебна криза. За да се избегне това, е нужно процесите да се извършват плавно, чрез постепенно увеличаване гъстотата и концентацията на урината. За целта се използва така наречения метод на “водния удар”, който се състои в следното. Сутрин, след ставане от сън през малки периоди от време се изпива голямо количество течност - вода (не минерална), сок, чай или настойка. Пие се по малко но често в общ обем от 1 до 2 литра. Броят се уриниранията, считано от ставането от сън, и течноста от петото и следващи по ред уринирания се използват за пиене.

Петата и следващи урини са характерни с това че са много чисти, без вкус, мирис и цвят. Те са чиста дестилирана вода. Тяхният лечебен ефект е по-слаб, но е напълно достатъчен за да се подготви организма за по-сериозно изчистване, да започне плавен лечебен процес, както и да се преодолее първоначалната психична бариера от поглъщането на урината.

Приемът на урина се извършва по примерна схема, която може да се разтегли във времето в зависимост от здравословното състояние и самочувствието на човека.

1 до 5 ден включително - 5 урина

6 до 9 ден включително - 4 урина

10 до 14 ден включително - 3 урина

след 15 ден - 2 урина.

Не препоръчвам пиенето на първата урина след ставане от сън.

С течение на времето трябва да се увеличава не-само гъстотата, но и количеството на приетата урина. Първите 1-2 дни се изпива само по една чаша пълна толкова, колкото е обема на отделената урина. Следващите 2-3 дни може да се премине към изпиване течността от две последователни уринирания и така нататък, в зависимост от състоянието, самочувствието и желанието на човека, може да се стигне до целодневно пиене на урина, при което се получава комбинация на гладолечение и уринотерапия, което е с несравним изчистващ ефект. Еднодневен глад с уринотерапия по очистителен ефект се равнява на 5 дневен, а едноседмичен на 40 дневен глад без уринотерапия.

5. Да не се използват силни химически препарати, антибиотици и др.), алкохол или опиати. Чрез уринотерапията, отровните вещества се връщат обратно в организма и се умножава разрушителното им действие. Нужни са няколко дни за изчистване от тях, преди да се пристъпи към уринотерапия.

6. Да не се приема урина веднага след силен стрес или нервно напрежение. Силния стрес се предава и мултиплицира при уринотерапията, поради което е нужна пауза за успокояване, преди практикуването и.

7. Жените да съблюдават менстурална пауза.

8. Не се приема урина при болести на половата система и бактериални заболявания на пикочните пътища.

За първоначалното преодоляване на психическото отвращение към урината, може да се използва разредена с вода, плодов сок, чай или да се подслажда с мед и други подсладители. Добър ефект се получава когато към преварената и охладена урина се добави чист пчелен мед - 1 чаена лъжичка на 200 мл.

Втриването на урина в кожата и масажирането на тялото е лечебен метод с двустранен ефект. От една страна чрез дифузия урината навлиза в мускулите и костите, от друга, като носител на силно концентрирана енергия захранва и енергетизира тялото чрез акупунктурните му точки и енергийни канали.

Разновидност на масажа е уриновия компрес. Той има по-продължителен и дълбочинен ефект. Особено е полезен за рани, шипове, кожни болести и външни и повърхностни ракови образувания. Напоен с урина (по-добре преварена) памучен или ленен плат се поставя на болното място, върху него се поставя найлон и се увива с плат или бинт за да не се размества. Спи се с компреса, като на сутринта се измива с топла вада.

Клизмите с урина са отлично средство за почистване на дебелото черво с всичките му положителни ефекти - подобрена перисталтика и обмяна на веществата, изчистване на полипи, фекални камъни и вътрешни хемороиди. Урината е единствената течност, която организмът приема при клизма безрезервно. Само тя съхранява полезните и унищожава патогенните бактерии и бацили на дебелото черво.

Капането на капки преварена урина в носа (5 до 20 капки няколко пъти на ден) не само почиства носоглътката и синусовите кухини, но въздейства положително на главния мозък, възстановява зрението, обонянието и паметта. Капането в очите премахва външни и вътрешни пердета а в ушите възстановява слуха и премахва ушните болести.

Бърз и ефектен лечебен метод е инхалация с пчелен мед и урина. Вдишването на уриновите изпарения води до бързо лечение болестите на белите дробове, както и на целия организъм. Чрез дробовете и кръвта, урината попада до всяка клетка на тялото по-бързо отколкото през устата.

През февруари 1996г. бе свикана първата световна конференция по уринотерапия, където се изложиха множество научни доказателства за ефикасността на това лечение. Много случаи на лечение чрез урина на тежки болести като туберкулоза, гангрена, левкемия, рак описва в своята книга “Живата вода” англичанинът Джордж Армстронг. В страни като Русия, Япония, Китай, Индия, Франция, Австрия, Италия, Швейцария урината се приема като лекарство. В Англия тя е известна не само като лечебно средство, но се препоръчва като подръчно средство за първа помощ при обучението на войниците от кралската армия.

Нашите деди също са знаели и умеели да използват лечебните свойства на урината, за разлика от нас, които все още страдаме от криворазбрани хигиенни принципи.


Тошко Тодоров

кабинет по квантова медицина


Свързани:

Жива вода icon„българското огън и жива вода вътък- далето; шарки- шели
Добре дошли на нашия празник, посветен на българското-огън и жива вода! Българското, което е като огъня, който сгрява душите ни и...
Жива вода iconІ младежки фолклорен фестивал „жива вода
Специална награда на журито – Общински детски комплекс „Д-р Димитър Пангелов”, гр. Две могили
Жива вода iconПрограма на ІІІ фолклорен фестивал „жива вода
...
Жива вода iconІіі фолклорен фестивал „жива вода
Група за народно пеене при Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увредено зрение към фондация „Съпричастие” – гр....
Жива вода iconПрограма на фолклорния фестивал „жива вода
Поради големия брой заявки, изпълненията на групите се ограничават до две песни ( до 6 мин.), а за индивидуалните изпълнители – една...
Жива вода iconРегламент: През 2012 г фестивалът ще се проведе в два дни
Фолклорният фестивал „Жива вода” се провежда в местността „Аязмото” до лековития извор в манастира „Св. Марина” с. Каран Върбовка,...
Жива вода iconМестно етикиране и Маркетинг: примери на проекти по Приоритетна ос 4
Съоръженията за съхранение на жива риба в солена вода дават възможност приуловите от риболовните дейности да се запазят живи до 6...
Жива вода iconЛице за контакт: Светлана Енева тел. 05153 2381; 0887/285237
Петия събор на фолклорното изкуство „като жива вода суворово 2012 г.”, който ще се състои на 30 април и 01 май 2012г в гр. Суворово...
Жива вода iconРегламент: Право на участие имат само непрофесионални певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи
Фолклорният фестивал „Жива вода” се провежда за втора поредна година в местността „Аязмото” до лековития извор в манастира „Св. Марина”...
Жива вода iconДженни Даунхэм Пока я жива
Пока я жива честный, смелый и невероятно жизнеутверждающий роман. Он в полном смысле слова останавливает время, напоминая о том,...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом