Бизнес курс "iExecutives"
ИмеБизнес курс "iExecutives"
Дата на преобразуване31.01.2013
Размер74.03 Kb.
ТипАнализ
източникhttp://www.lirexshop.bg/data/uploads/products/d54d1702ad0f8326224b817c796763c9/7602a0176685dd15e


Бизнес обучениe


Бизнес курс “iExecutives”


Ускорен курс по стратегическо управление за съвременния ИТ мениджър.


Днес информационните технологии са основен инструмент за устойчиво развитие на бизнеса, а не просто обслужваща го дейност. От ИТ мениджърите се очаква на практика ежедневно да работят за постигане бизнес целите на своите компании.

От гледна точка на висшия мениджмънт, инвестициите в технологии носят риск поради значителния си обем и необхватните специфики, известни само за „посветените”. Наред с това, съществува постоянна нужда за “уеднаквяване на езика” разяснявайки и аргументирайки потребностите и решенията за развитие в областта на актуалните технологии

Бизнес курсът iExecutives е разработен с конкретен фокус върху актуалните ползи за бизнеса от информационните технологии и тяхната специална роля в стратегическото развитие на организацията.

iExecutives надгражда ИТ знанията на съвременния CIO / ИТ мениджър с управленски умения, необходими за стратегическо бизнес мислене - комбинация, която гарантира успеха на всяка компания в съвременния свят.

Лирекс.ком предоставя курса iExecutives в партньорство с Института за предприемачи на Сиско.


Очаквани резултати и компетенции на фокус


Развиване и надграждане на стратегическите умения на ИТ мениджъри и ключови специалисти за управление на дългосрочни бизнес цели, процеси и метрики на ефективността.

Подобряване на разбирането за технологиите като потенциал и инструменти за стратегическото управление на бизнеса.

Повишаване на управленския капацитет и потенциал на ИТ отговорните мениджъри.

  • Анализ на пазарната среда, участие в дефиниране на дългосрочните цели на бизнеса и мястото на информационните технологии в стратегията на компанията;

  • Анализ и обосновка на ключовите бизнес приоритетите от гледна точка на ИТ стратегията на компанията;

  • Бизнес обосновка на подбор и приоритизация на ИТ проекти;

  • Разработка, обосновка и защита на ИТ проекти и бюджети пред висшия мениджмънт на компанията чрез бизнес казуси.

За кого е тази програма

CIO, ИТ мениджъри, ключови ИТ специалисти и вземащи решения, чиито отговорности са свързани с изграждане на дългосрочни стратегии, обвързани с целите на бизнеса. Това включва дефиниране, подбор и управление на множество проекти, както и тяхната разработка, обосновка и защита пред висшия мениджмънт като бизнес казус.


Начин на провеждане

Бизнес курсът “iExecutives” се провежда под формата на уъркшоп, като съчетава модерни инструменти за обучение на практици. Методиката е комбинация от:

  • работни сесии със силен дискусионен елемент, фасилитирани от треньори със солиден мениджмънт опит

  • дискусионни панели с успешни мениджъри от практиката

  • комбинация от упражнения в малки групи, самоподготовка и работа по практически казуси по време на уъркшопа

iExecutives залага на засилен консултантски елемент в цялостния подход на програмата, който позволява участниците да получат идеи за решения на конкретни въпроси от ежедневната им работа.Записване и цени


iExecutives започва на 15 май и ще продължи до 14 юни 2012г. Сесиите се провеждат във вторник и четвъртък от 16:30 до 19:45 ч. на адрес ул. „Жолио Кюри” 23А.


Цена на участник: 920 лв. без ДДС.

Регистрирайте се до 21-ви април на цена от 790лв без ДДС.

Отстъпки за двама или повече представители на една компания.


Ако имате интерес да получите допълнителна информация или искате да се регистрирате, посетете ни на адрес http://events.lirex.com/iexecutives/ или ни изпратете вашите контакти на имейл events@lirex.bg


Програма

Дата и час

Тема

15 май
(вторник)
16:30 – 19:45

Сесия 1: Стратегически анализ и оценка на средата

Цели, организация и подход на курса.

Бизнес и технологични тенденции. ИКТ и ефекта им върху организациите. Пазарни и бизнес фактори в стратегическото развитие на организациите

17 май
(четвъртък)
16:30 – 19:45

Сесия 2: Стратегическо управление

Позициониране и конкурентно предимство. Верига на стойността. Концепция за създаване на стойност в бизнеса. Разходно предимство и конкурентно разграничаване.

22 май
(вторник)
16:30 – 19:45

Сесия 3: Организационна промяна

Стойност на готовността за организационна промяна. Планиране и управление на организационната промяна. Оценка за готовността и план за осъществяване на организационната промяна.

29 май
(вторник)
16:30 – 19:45

Сесия 4: ИКТ решения и стратегическо управление

Интернет базирани решения. Оптимизиране на функции и процеси. Решения за големите организации.

31 май
(четвъртък)
16:30 – 19:45

Сесия 5: Изграждане на стратегия

Стратегическо планиране. Анализ на тенденции, външни фактори и пазарна среда.

5 юни
вторник)
16:30 – 19:45

Сесия 6: Изпълнение на стратегията

Балансирана карта на резултатите и извеждане на стратегически теми за изпълнение на стратегията. Пътна карта за постигане на избраната стратегия.

7 юни
(четвъртък)
16:30 – 19:45

Сесия 7: Управление на портфолио от проекти

Идентифициране и оценка на нови проекти и бизнес възможности. Управление на цикъла на живот на проекта. Управление на промяната.

12 юни
(вторник)
16:30 – 19:45

Сесия 8: Бизнес казус

Създаване и защитаване на бизнес казус. Финансови измерители и подход. Илюстрации, анализ и оценка.

Завършване и обратна връзка.Екип

Светлан Станоев

Светлан е силна комбинация от висш мениджър, предприемач и финансист. Той е основател и основен фасилитатор в Института за предприемачи на Сиско и управляващ партньор в консултантски бутик Strategize!. Има опит като изпълнителен директор в инвестиционен фонд Серес, финансов директор в телекомуникационната компания Орбител и консултант по преструктуриране в KPMG. Експертизата му е в областите стратегически мениджмънт, бизнес моделиране, бизнес развитие.


Цветелина Тенева

Цветелина е експерт с богат опит, мениджър и основен фасилитатор в Института за предприемачи на Сиско, партньор в мениджмънт консултантски бутик Strategize!. Има управленски опит като маркетинг директор и мениджър маркетинг комуникации в Орбител и многогодишна практика като обучител. Експертизата й е в областите стратегическо планиране, анализ на пазарните тенденции, развитие и управление на продукти, бизнес моделиране.


Владислав Янков

Владислав е един от основателите и търговски мениджър в 3DC с над 10 години опит в сферата на търговските взаимоотношения и продажбите. Управлявал е значими сделки със знакови клиенти – финансови институции, ютилитис компании, мултинационални компании, държавна администрация. Определя себе си като ‘irresistible sales freak’ – мнение, споделено от всички негови колеги и партньори. Води обучения за професионалисти в областта на продажбите от 2005 г. насам.


Огняна Мирчева

Огняна е с опит над 8 години в областта на мениджмънт и търговските обучения. Тя е част от екипа на Институт за предприемачи на Сиско, където участва в курсовете по теми, свързани с продажби и управление на търговски екипи, мениджмънт и лидерски умения. Огняна е била директор “Маркетинг и обучения” в Гаранция Трейнинг, мениджър “Обучения” в AIG Life и КД Живот, регионален ръководител “Продажби и обучение” в ДСК Гаранция.


Боян Янчев

Боян Янчев е Ръководител направление „Реализация на бизнес решения и услуги” в компаниите Лирекс.ком. Експерт с над 15 години опит в областта на Аутсорсинг на ИТ процеси, информационната сигурност и управление на ИТ услуги. Участвал в над 50 проекта, свързани с консултиране, аутсорсинг, одит и големи инфраструктурни проекти, както в България, така и в цял свят. Притежава сертификати като CISA, MCP, MCSA, MCSE, CobiT Foundation, ITIL Foundation, ISO20000 Auditor.


Ангел Иванов

Ангел Иванов е мениджър "Бизнес развитие" в "Лирекс БГ". Той има опит като ИТ директор в ТБ Моллов, ТБ Евробанк и Piraeus Bank. Председател е на Borland Society Bulgaria. Един от пионерите за възприемане на ITIL методологията като стандарт за управление на ИТ в големи организации. Участвал е и е ръководил проекти по планиране на системни ИТ архитектури, развитие и поддръжка на критични бизнес приложения, администриране на ИТ ресурси и инфраструктури. Като старши мениджър "Управление на услугите" в дирекция "ИТ и бизнес системи" на Вивател е ръководил първият голям проект по внедряването на ITIL в страната.

Бизнес курсът iExecutives се предоставя в партньорство в Института за предприемачи на Сиско.

Институт за предприемачи на Сиско

Мисията на Института за предприемачи на Сиско е да предоставя бизнес знания и умения за успешно икономическо развитие и да насърчава предприемаческия дух. За целта, Институтът предоставя комбинация от бизнес курсове, менторинг и съдействие, които целят успешната реализация на предприемачите и мениджърите в България. Програмите на Института са насочени към начинаещи предприемачи, собственици на малки и средни предприятия и мениджъри в големи компании. Съдържанието на курсовете е разработено от Сиско в партньорство със Stanford University, Cornell University, My Own Business Inc.

За повече информация, посетете http://www.entrepreneurinstitute.eu/

Глобалният сайт на Института за предприемачи на Сиско е на адрес http://ciscoinstitute.net


Свързани:

Бизнес курс \"iExecutives\" iconКурс по бизнес кореспонденция
За да са успешни в съвременната глобална икономика, професионалистите в бизнеса трябва да могат ефективно да общуват в писмена форма....
Бизнес курс \"iExecutives\" iconI. Теми за проекти по „Маркетингови информационни системи за III курс Маркетинг
Предпоставки за развитието на електронния бизнес. Основни характеристики. Електронен бизнес и електронни пазари. Модели за електронен...
Бизнес курс \"iExecutives\" iconЕзиков център ДаВиТоз- фирмен курс по Бизнес Английски (Business English) Цели на обучението
Курсът по Бизнес Английски на Езиков център ДаВиТоЗ цели да подготви хора работещи в администрацията, управлението, снабдяването...
Бизнес курс \"iExecutives\" iconФирмен курс в Езиков център Давитоз по бизнес немски (Berufsdeutsch) Цели на обучението
Курсът по бизнес немски в Езиков център ДаВиТоЗ цели да подготви хора работещи в администрацията, управлението, снабдяването и пласмента...
Бизнес курс \"iExecutives\" iconВъпросник по дисциплината "Управление на иновациите и инвестициите", за студентите от II курс, специалност „Бизнес администрация"
Управление на иновациите и инвестициите”, за студентите от II курс, специалност „Бизнес администрация”
Бизнес курс \"iExecutives\" iconКурс "основи на местното икономическо развитие"
Центърът за обучение и квалификация на Фондация за реформа в местното самоуправление и Центърът за европейски програми на Американския...
Бизнес курс \"iExecutives\" iconПрограма: Икономика до трети курс, V семестър Kазус по „Бизнес етика отговор на въпроса
Моралната отговорност при взимането на бизнес решения предполага ръководството на организацията да приема решения и да осъществява...
Бизнес курс \"iExecutives\" iconBusiness Education Club
Бизнес Едюкейшън клуб /бизнес обучение и квалификация/ е специализирана в провеждането на бизнес-тренинги, обучения и семинари за...
Бизнес курс \"iExecutives\" iconСъобщени е
На вниманието на студентите от 2, 3 и 4 курс на специалностите “маркетинг”, “бизнес администрация”, “финанси” и “счетоводство” към...
Бизнес курс \"iExecutives\" iconIx-тата олимпиада на бизнес лидерите събуди спортния дух на българския бизнес
Олимпиадата на бизнес лидерите, организирана от Български форум на бизнес лидерите. Месец преди началото на Олимпийските игри в Лондон,...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом