П е р у с Каракас и Боливия
ИмеП е р у с Каракас и Боливия
Дата на преобразуване04.12.2012
Размер114.07 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://www.2mko.com/img/PROGRAMI/530PERU_Karakas_BOLIVIA_12.10.2012.doc


1000 СОФИЯ, ул. “6 СЕПТЕМВРИ“ № 26


ТЕЛ. 02/988 38 67; 981 35 43; ФАКС: 980 29 56

Web страница: www.2mko.com e-mail: 2mko@2mko.com

П Е Р У
с Каракас и Боливия
ЛИМА - ПИСКО - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА -

- КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО –

ЛА ПАС – ТИУАНАКО - КУСКО -
- ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА - КАРАКАС

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ 18 дни/ 16 нощ. Цена: 2 855 евро+лет.такси+застр.

(в лева по курса на БНБ)

1 ДЕН – 12.10.2012 Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.55 ч. – самолетен полет София – Париж с AIR FRANCE. Пристигане в Париж в 08.50 ч. В 10.40 ч. - международен полет Париж - Лима. Пристигане в Лима в 15.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Лима.

2 ДЕН – 13.10.2012 ЛИМА/ПИСКО/ПАРАКАС


Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук, през индианското селище Писко. По път ще се посетят руините на прединкската култура “Пачакамак”. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Писко.

3 ДЕН – 14.10.2012 ПАРАКАС/БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ/ НАСКА


Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни.Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. Нощувка в Наска.

4 ДЕН – 15.10.2012 НАСКА/АРЕКИПА


Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

5 ДЕН – 16.10.2012 АРЕКИПА/КОЛКА КАНЬОН


Закуска. Туристическа обиколка Арекипа, вторият по големина град в Перу Манастира Санта Каталина, Катедралата, Йезуитската църква, както и модерния град. Свободно време. По желание – вечеря в типичен битов перуански ресторант. Нощувка в Арекипа.


6 ДЕН 17.10.2012 Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр.Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно.

(За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията).

7 ДЕН - 18.10.2012 ПУНО/ ЛА ПАС


Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата в Копакабана и централния площад. От Копакабана пътуването продължава с катамаран прес езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. Обяд на борда. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, комплекса „Инти Уата”, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньодвете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.

8 ДЕН - 19.10.2012 ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО


Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на БоливияИндианският пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламентът. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.

9 ДЕН - 20.10.2012 ПУНО/КУСКО


Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). По желание – вечеря в типичен битов перуански ресторант. Нощувка в Куско.


10 ДЕН - 21.10.2012 КУСКО

Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Двореца Кориканча или Храма на Слънцето, скалата на 12-те Рибаря, крепостта Сакскайхуаман, царемониалния център Кенко и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание – вечеря в типичен битов перуански ресторант. Нощувка в Куско.

11 ДЕН - 22.10.2012 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ


Закуска. Пътуване до Свещенната Долина на инките – посещение на индиански пазар в селцето Писак, Калка, Урубамба, Олантайтамбо. По желание – обяд. Нощувка в Олантайтамбо.

12 ДЕН - 23.10.2012 МАЧУ ПИКЧУ


Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд - свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.


13 ДЕН - 24.10.2012 ЛИМА

Закуска. Трансфер до летището. Вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима. Туристическа обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална и модерна Лима – гробa на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”, модерния квартал Мирафлорес. След обяд – посещение на “Златния музей” и неговите невероятни колекции от инкско злато, сребро и произведения на изкуството от инкския и прединкския период – бижута, погребални маски, скиптъри, царемониални купи, жертвени ножове, идоли. По желание – вечеря в типичен битов перуански ресторант или в ресторант на брега на океана. Нощувка в Лима.


14 ДЕН 25.10.2012 Закуска. Свободен ден в Лима с разглеждане на най-престижния квартал Мирафлорес, централната част на Лима. Нощувка в Лима.

15 ДЕН - 26.10.2012 Закуска. В 08.00 ч. – трансфер до летището. Международен полет Лима - Каракас в 10.25 ч. Пристигане в Каракас в 14.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Каракас.


16 ДЕН 27.10.2012 КАРАКАС

Закуска. Следва обиколка на Каракас: Площад Боливар, църквата „Иглезия”, в която през 1593 г. Симон Боливар е бил обявен от народа за освободител, „Каза Натал” – родната къща на Боливар, националният герой на Венецуела, Националния Пантеон, музея Quinta Ananco” – чудесен пример за колониaлен музей, Сградата на Парламента „Capitolie Nacional” и др. Свободно време. Нощувка в Каракас.


17 ДЕН - 28.10.2012 Закуска. Свободно време в Каракас. В 16.00 ч. - трансфер до летището. В 18.40 ч. - самолетен полет Каракас – Париж.


18 ДЕН - 29.10.2012 Кацане в Париж в 10.30 ч. сутринта. В 18.35 ч. - самолетен полет Париж - София. Кацане на летище София в 22.20 ч.


екскурзията до Колка каньон се осъществява по следната програма:

5 ДЕН – 16.10.2012 АРЕКИПА

Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град Перу - Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и модерния град. След обяд - тръгване за Чивай. Нощувка в Чивай.


6 ДЕН - 17.10.2012 КОЛКА КАНЬОН

Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта – около 04.30 ч. - отпътуване към Колка Каньон - Каньонът на Кондорите. Пристигане в Каньона около 06.00 ч. При възможност – наблюдаване полета на кондорите. Продължаваме към недрата на ”същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имате шанс да срещнете представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера. По пътя се срещате с останалата част от групата. Настаняване и нощувка в Пуно.


ПОЯСНЕНИЯ:

1. В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за всички международни полети: София – Париж – Лима, Лима – Каракас и Каракас – Париж – София;

 • самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;

 • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;

 • трансфери летище – хотел – летище;

 • 13 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;

 • 2 нощувки със закуски в хотели 3* в Каракас;

 • билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (12-ти ден);

 • пътуване с лодка до Балестовите острови (3-ти ден);

 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (3-ти ден),

 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (3-ти ден);

 • пътуване с катамаран през езерото Титикака, обяд на борда и разглеждане на Острова на Слънцето (7 ден);

 • разходка с лодка по езерото Титикака (7-ми ден);

 • пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (12-ти ден);

 • входовете на всички археологични паркове и музеи;

 • наземен танспорт с туристически автобус и влак;

 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА”2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на бълг. език);

2. В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

- летищни такси за международните полети - 490 евро (към 02.09.2011 г.);

- персонална такса при полетите Куско – Лима и Лима – Каракас (при напускане на

Перу) - около 15 щ.долара (в местна валута – плаща се на място);

- летищна такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около

10 щ.долара) - в местна валута, плаща се на място;

- такса обработка на документи за виза за Боливия – 50 лв;

- медицинска и туристическа застраховка: с покритие 10 000 евро (25 000 евро) –

24 лв (36 лв), за лица от 65 г. до 80 г.- 48 лв (72 лв);

- екскурзия до Колка канъон (6-ти ден) - 135 щ.долара (от 4 – 6 човека)

(плаща се в офиса на ТА „2М-КО”) - 90 щ.долара (от 7 – 12 човека)

- вечеря в типичен битов перуански ресторант или в ресторант на брега на

Океана (5-ти, 9-ти, 10-ти и 13-ти ден) около 15-25 щ.долара

- бакшиши за местния екскурзовод и шофьор - около 45-50 щ.долара.

3. Освен вечерите (по желание), посочени в програмата, по желание на клиента може да се

организира всеки ден вечеря в ресторант – цена около 15-25 щ.долара.

4. Цената 2 855 евро е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 440 евро.

5. Начин на плащане:

- в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

- по банков път

БАНКОВА СМЕТКА НА „2М-КО”:


Банка ОББ

2M-KO”ООД

Сметка в лева:

IBAN: BG54UBBS84231010215712

BIC: UBBSBGSF

Сметка в евро:

IBAN: BG95UBBS84231410215717

BIC: UBBSBGSF


Забележка: Според традициите, съществуващи в Перу, на обслужващия персонал се дават бакшиши - на местните екскурзоводи и шофьори по време на обиколките.


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 800 евро


Цената 2855 евро е валидна при група от минимум 10 човека При по-малка група се налага доплащане


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

- 1 бр. снимка паспортен формат;

- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето

им да пътува в чужбина.


Информация за хотелите (или подобни):

Лима – “Hotel Mariel”   http://www.mariel-hotel.com/index.php

Писко – “Hotel Crisolmar Pradera” http://www.pacarama.com/hotels-pisco-district/crisolmar-pradera/; http://crisolmarpradera.com/

Наска – “Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis” http://nascaoasis.com/

Арекипа – “Hotel Tikary” - http://www.hoteltikary.com/

Чивай – “Hotel Pozo del Cielo” http://www.pozodelcielo.com.pe/

Пуно – “Hotel Balsa Inn” http://www.hotelbalsainn.com/

Куско – “Hotel Cahuide” http://www.hotelcahuide-cusco.com/

Олантайтамбо – “Hotel Tunupa Lodge” http://tunupa-lodge.com/en/index.php

Лима – “Gran Bolivar Hotel” http://www.perunorte.com/granbolivar/

Каракас – “Hotel Prezident Caracas” http://www.hotelpresidentcaracas.com/


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ТУРОПЕРАТОРЪТ сключва застраховка “медицински разходи при акутно заболяване и злополука на туриста” със Застрахователно Акционерно Дружество “БУЛСТРАД-ЖИВОТ Виена Иншуранс Груп”, адрес: ул.”Св.София” № 6, София 1000.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключена задължителна туристическа застраховка „Отговорност на Туроператора” в застрахователна компания “ЕВРОИНС”, адрес: бул.”Г.М.Димитров” № 16, г.София, застрахователна полица № 37-0000-1790 от 29.01.2012 г.

Свързани:

П е р у с Каракас и Боливия iconДолината на инките мачу пикчу – лима – амазонската джунгла
Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”. Пристигане в Париж в 08. 50 ч. В 10. 35 ч международен полет...
П е р у с Каракас и Боливия iconДолината на инките мачу пикчу лима
Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”. Пристигане в Париж в 08. 50 ч. В 10. 35 ч международен полет...
П е р у с Каракас и Боливия iconМедиен мониторинг по тема: Архитектура 02. 04. 07
Боливия се учи от "Красива България" и там ще стартира проектът „Красива Боливия", пише местният в. „Ла Расон". Първо ще бъде реставрира­на...
П е р у с Каракас и Боливия iconБоливия находится практически в центре Южной Америки. Площадь страны 1 098 581 кв км. На севере и на востоке она граничит с
Боливия находится практически в центре Южной Америки. Площадь страны 1 098 581 кв км. На севере и на востоке она граничит с Бразилией,...
П е р у с Каракас и Боливия iconПеру Боливия Чили Южная Америка Tour 2009 Перу (8 ночей) + Боливия (5 ночей) + Чили (4 ночи)
Осмотр современных районов Лимы: Мирафлорес и Сан Исидро, которые представляют новую коммерческую зону. Здесь сосредоточена деловая...
П е р у с Каракас и Боливия iconПрограмма действительна от 2-х чел
Прибытие в Каракас. Трансфер в отель. Размещение в отеле Paseo de las Mersedes 4*
П е р у с Каракас и Боливия icon36. перу боливия загадъчната империя на инките / 13 дни, 11 нощи
Полет София Париж Лима 06. 50 – 08. 45/ 10. 40 – 15. 55. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощувка
П е р у с Каракас и Боливия iconТуристическая компания «кенгуру»
Прибытие в Каракас. Встреча в аэропорту русскоговорящим представителем и трансфер в отель «Alba Caracas» 4*. Размещение в отеле,...
П е р у с Каракас и Боливия iconЗащо хората в Боливия са бедни?
Знание и разбиране: Учениците да знаят, че бедността е предизвикана от икономическото развитие на обществото, под влияние на колониалното...
П е р у с Каракас и Боливия iconЗащо хората в Боливия са бедни?
Знание и разбиране: Учениците да знаят че бедността е предизвикана от икономическото развитие на обществото, под влияние на колониалното...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом