Тема: строителство, строителен контрол
ИмеТема: строителство, строителен контрол
страница1/17
Дата на преобразуване06.10.2012
Размер1.68 Mb.
ТипДокументация
източникhttp://www.kab.bg/monitoring/18_10_2010.doc
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17
18 октомври 2010 г.


ТЕМА: СТРОИТЕЛСТВО, СТРОИТЕЛЕН КОНТРОЛ,
СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ, АРХИТЕКТУРА, ИМОТИСъдържание:

В.24 часа 3

В.24 часа 9

В.Монитор 10

В.Труд 18

В.Труд 18

В.Труд 19

В.Труд 19

В.Труд 20

В.Труд 20

В.Труд 21

В.Труд 22

В.Труд 23

В.Труд 23

В.Труд 23

В.Труд 24

В.Труд 24

В.Труд 25

В.Труд 26

В.Труд 26

В.Труд 26

В.Труд 27

В.Труд 29

В.Труд 30

В.Труд 31

В.Труд 34

В.Труд 34

В.Сега 34

В.Сега 35

В.Сега 36

В.Сега 37

В.Сега 38

В.Сега 38

В.Сега 39

В.Новинар 41

В.Новинар 41

В.Новинар 42

В.Новинар 43

В.Новинар 46

В. Стандарт 46

В. Стандарт 46

В. Стандарт 47

В. Стандарт 47

В. Стандарт 48

В. Стандарт 48

В. Стандарт 48

В. Стандарт 49

В. Стандарт 49

В. Стандарт 49

В. Стандарт 50

В. Стандарт 50

В. Стандарт 52

В. Стандарт 53

В. Стандарт 53

В. Стандарт 54

В. Стандарт 54

В. Стандарт 55

В. Стандарт 56

В. Стандарт 56

В. Стандарт 57

В. Стандарт 57

В. Стандарт 57

В. Стандарт 58

В. Стандарт 59

В. Стандарт 59

В. Стандарт 60

В. Стандарт 61

В. Стандарт 62

В. Стандарт 64

В. Пари 66

В. Пари 67

В. Пари 67

В. Пари 68

В. Пари 68

В. Земя 69

В. Земя 69

В. Земя 69

В. Телеграф 72

В. Телеграф 73

В. Телеграф 73

В. Телеграф 74

В. Телеграф 75

В. Телеграф 75

В. Телеграф 77

В. Телеграф 78

В. Телеграф 79

В. Телеграф 79

В. Телеграф 79

В. Телеграф 80

В. Телеграф 80

В. Атака 81

В. Атака 82

В. Атака 82

В. Дневник 83

В. Дневник 83

В. Дневник 86

В. Дума 87

В. Дума 88

В. Класа 88

В. Класа 90
17.10.2010 г., с. 1-4


Опразват селото на митничарите


Лепят заповеди за събаряне на 83 постройки


Инспектори от държавния строителен контрол мерят стената на една от вилите в митничарското селище.

Митничарското селище започна да се опразва. Собствениците на заплашените от премахване вили край яз. "Ивайловград" вече изнасят покъщнината си. Опразнена е и селската лавка.

Инспектори обикалят вилите и им лепят заповеди за събаряне.

Незаконното вилно селище Ставри Димитрово се прочу след проверка на данъчните. То липсва на картата на България, но пък пътят до него е ремонтиран с европари. За целта през 2007 г. са отделени 600 000 лева по програма ФАР.

В началото на отбивката от главния път Любимец - Ивайловград табела указва, че това е “проект за развитие на екотуристическа дестинация язовир "Ивайловград" по програма "ФАР - трансгранично сътрудничество". Проектът е за "ремонт на съществуващ път и изграждане на място за отдих". Шосето е било ремонтирано според проекта от 2007 до 2008 година. Сега обаче пътят е в толкова лошо състояние, че картер на ниска кола много лесно може да се счупи по него.
17.10.2010 г., с. 4


Европа платила пътя до митничарското село


Ревизори наредиха да се разрушат 83 незаконни постройки в Ставри Димитрово


"Кънчо, не се притеснявай, Парко ще оправи всичко!" Такъв вик проехтя между двама пазачи на вили по време на продължаващите проверки на строителни инспектори на т. нар. "митничарско село" Ставри Димитрово.

Имотът на бившия зам.-шеф на "Пътни такси и разрешителни" Павлин Паришев - Парко, известен като Министерство на веселбата, вече бе описан. Групата тръгна към горните вили. "Портиерът" на министерството излезе и отправи култовата реплика към свой колега пазач на вила, която е законна, разказа очевидец за "24 часа".

"От завчера надзорниците започнаха да лепят на всяка врата в Ставри Димитрово предупреждения собствениците на имоти да си ги махат. Повечето от актовете са срещу неизвестен извършител. На потърпевшите е даден едноседмичен срок да жалят заповедите за събаряне", съобщиха обитатели на вилната зона.

"Най-любопитното е, че като адреси на имотите е вписано: "Село Дъбовец, язовир "Ивайловград", допълниха местните. "Ако някой собственик или ползвател на имот не види предупреждението и изпусне срока за обжалване, той след това има право да поиска възобновяване на административното производство и компенсиране на евентуално настъпили щети", обясниха адвокати.

"Проверката на РДНСК приключи", информира вчера областният управител Румен Данев. Съставени са общо 119 констативни акта. 36 от тях са за забрана за ползване на строжи, а 83 - за премахване на незаконни постройки, уточни губернаторът.

Той имал уверения от градоначалника на Любимец Янко Кючуков, че в кмеството съществува кадастрален план на "Зона за отдих - Арда".

Пътят за незаконното вилно село е ремонтиран с пари от Европа. Това е пореден скандал, който избухва около Ставри Димитрово. В началото на отбивката от главния път Любимец-Ивайловград табела указва, че това е проект по програма "ФАР - трансгранично сътрудничество". Той е за "развитие на еко туристическата дестинация язовир "Ивайловград" и за "ремонт на съществуващ път и изграждане на място за отдих".

Сумата, усвоена за реновацията на 4-километровото шосе, не е изписана.

"Рехабилитацията на целия път струваше по проект към 600 000 лева", обясни Георги Табаков, шеф на посочената като строител компания "Строй - ГСТ" ЕООД. Моята фирма изпълняваше само първата част от отсечката, която бе 2 км, а парите бяха 100 000-120 000 лева. Останалата част бе възложена на някаква кърджалийска фирма, мъж и жена - артисти. Тяхната част от проекта бе за 480 000 лв., доколкото си спомням", каза още Табаков.

Наземната комуникация е била подновявана според проекта от 2007 до 2008 г., но сега пътят е в толкова лошо състояние, че чупенето на картер на двигател на ниска кола изглежда твърде възможно.

Изпълнител на европроекта е било сдружението "Информационен център за развитие на община Димитровград". Неговият шеф Митко Петров и местен лидер на социалистите вчера бе на конгреса на БСП и не вдигаше мобилния си телефон.

Междувременно част от заплашените от премахване вили в "чашата" на язовира вече са взели да изнасят покъщнината. Селската лавка за най-необходими хранителни продукти вчера бе опразнена.

"Вероятно нещата обаче ще се точат още дълго време при очакваните възражения", коментира кметът на Любимец Янко Кючуков.
17.10.2010 г., с. 4


Свиленградският шеф нямало да бъде уволнен


Шефът на митницата в Свиленград Стефан Марашев не може да бъде уволнен, преди проверката да докаже, че има основание за това, каза по "Дарик" финансовият министър Симеон Дянков. Според него под ръководството на Марашев митницата работела все по-добре.

Оставката му бе поискана от премиера Бойко Борисов в сряда заради митничарското селище край язовир "Ивайловград". "Човекът все още не си е дал оставката. Казва, аз искам да има процедура, която сме започнали, за да докаже тя с какво съм виновен. Такава процедура в момента върви", коментира Дянков. Митничари в селото реално нямало и не било правилно да се набеждава институцията за това. Къщата на Марашев там пък била "доста по-нависоко".
17.10.2010 г., с. 2


РЗС: Цветанов може да стане клиент на комисията „Кушлев"


Цветан Цветанов може да се окаже сред първите разследвани от комисията "Кушлев" по новите й правила, каза Алек­сандър Димитров от РЗС пред "Дарик". Той каза, че за кратко време в миналото сегашният министър е придобил 4 апарта­мента.

Според предлагани от правосъдното ми­нистерство промени комисията "Кушлев" вече ще може да конфискува имущество и при повдигане на обвинение, а не както сега да чака съдебно решение дали е из­вършено престъпление.

Експертът на СДС Петър Славов заяви, че ако това се приеме, ще доведе до ре­дица осъдителни присъди срещу България в Страсбург. Омбудсманът Константин Пенчев обеща да вземе отношение, след като се запознае с окончателните текстове. Той призна, че е гледал та­къв филм по вре­мето на социа­лизма, и призова да се платят по­не данъците за палатите, които открива НАП. Правосъдният министър Марга­рита Попова съ­общи, че Вене­цианската коми­сия е одобрила

предлаганите промени. Имала обаче забе­лежки по законопроекта за специализира­ния съд и отложила решението си за него за декември.


Портретна снимка на една колона - МАРГАРИТА ПОПОВА
17.10.2010 г., с. 4


Бивша съдийка вдига дувари до скандален хотел


ВАНЯ СТАВРЕВА

Строителство на неза­конна масивна ограда е започнало около хотела на бившата шефка на Районния съд в Белоград­чик Ирена Венкова. Това съобщи специалистът в местната община Любомир Веселинов.

След проверка по запо­вед на кмета Емил Цанков не били предоставени нео­бходимите строителни до­кументи и протоколът с констатациите ще бъде из­пратен в РДНСК и полицията.

Хотелът, който е на ме­три от входа на крепостта "Калето" и Белоградчишките скали, попада в охраняемата зона на историче­ския паметник. Но през пролетта стана ясно, че не може да бъде премахнат и ще продължи да бъде в контраст с ландшафта и глед­ката към Белоградчишките скали.

Проверката установила, че през 2006 г., когато е направено изменение на под­робния устройствен план и е дадено разрешение за строителството на хоте­ла, не била определена охранителната

зона около не­движимия па­метник на кул­турата и няма­ло изискване за съгласуване с НИПК.

По заповед на министър Вежди Рашидов междуведомствена комисия вече е определила сервитута на крепостта и ре­жима на ползване. Хотелът попада в охраняемата зона, но той е "заверено по­ложение" и затова ограниченията за по­лзване ще предотвратят възможността за подобно строителство в бъдеще.
17.10.2010 г., с. 5


Подпалиха джип на бизнесмен


ИЛКО ВАСИЛЕВ

Сив джип " Рекстън" остана без двигател след умишлен палеж пред коо­перация до парк-хотел "Санкт Петербург" в Пловдив в нощта срещу съ­бота. Няма пострадали.

Собственикът на колата Георги Андреев, на 34 г., съпругата му и детето им били в мезонета си на 5-ия етаж. Той е съдружник във фирма за строително-монтажни работи.
18.10.2010 г., с. 4


Строителят и политикът приятели, преди първият да стане голям, а вторият - известен


Строителният предприемач от Ди­митровград Тодор Бояджиев продал на вицепремиера Цветан Цветанов двата апартамента преди 3 г. В тази сделка лидерът на РЗС Яне Янев ви­дя дългата ръка на ДПС. Причината е, че в една от 5-те си фирми Боя­джиев е съдружник със сина на депу­тата от ДПС Рамадан Аталай - Ревин.

Цветанов и Бояджиев са близки приятели още от времето, когато въ­трешният министър е бил извън поли­тиката. Отношенията им се затвърди­ха на 7 юли 2007 г, когато Цветанов и съпругата му Десислава кумуваха на дъщерята на Бояджиев Таня. Тър­жеството на младоженците бе в ку­рорта Хасковски минерални бани, къ­дето Бояджиев е собственик на лук­созния СПА хотел „България".

Тази година пак в Хасковски мине­рални бани фамилията Цветанови ста­на и кръстник на внука на Бояджиев,който носи неговото име.

„24 часа" потърси Бояджиев, но и вчера той бе в чужбина и не вдигаше мобилния си телефон. Близки до се­мейството му обаче определиха като „абсолютни глупости" спекулациите около имотните сделки между двама­та.
18.10.2010 г., с. 4


И Цветанов иска данъчните да му огледат имотите


Давай! Ще съдействам!", казал министърът на шефа на НАП, който вече наредил проверка


Пълна проверка на дохо­дите и имуществото на вице­премиера и вътрешен ми­нистър Цветан Цветанов е разпоредил шефът на На­ционалната агенция за при­ходите Красимир Стефанов, съобщиха оттам вчера.

Като начало ще се започ­не със спорната 2009 и 2010 г., но може да се стигне и по-на-зад в годините - до 2005 г., обясниха за „24 часа" запоз­нати със заповедта.

Разпореждането идва ден след като лидерът на РЗС Яне Янев изнесе данни за имоти на вицепремиера и се­мейството му имоти, придо­бити през 2007 и 2008 г. Спо­ред Янев те са с обща площ 358 кв. м и на обща стойност над 462 хил. лв.

„Никой не е застрахован от проверка, все едно каква длъжност заема", каза за „24 часа" шефът на НАП Кра­симир Стефанов.

Според запознати Стефа­нов и Цветанов се чули вче­ра по телефона. МВР шефът казал: „Приветствам, давай. Ще съдействам." Премиерът Бойко Борисов също одобрил проверката и настоял да бъде обективна. В „Станция Нова" вице­премиерът обясни произхо­да на 6-те си апартамента: „Два са с нулева ставка и са прехвърлени от родителите на съпругата ми. Единият е купен през 60-те г., в него до днес живеят родителите й. Те са го прехвърлили на съ­пругата ми. Другият апарта­мент е закупен от родители­те на жена ми, той е 66 кв. м и е прехвърлен на голямата ми дъщеря. В третия в „Надеж­да" живее майка ми и аз имам 1/6 като наследство. В четвъртия сме живели с моите родители от 1973 г. и в него живея до днес." Послед­ните 2 жилища купил с кре­дит на акт 14 преди 3 г. (Кой му ги продаде - виж вдясно.) Министърът всеки месец плащал по 900 лв., а всичко по сделките минало по бан­ков път.


Снимка на четири колони - Цветанов кумува на сватбата на дъщерята на Тодор Бояджиев Таня. Строителният предприемач е зад вицепремиера.  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17

Свързани:

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол
Дирекцията за национален строителен контрол е издала общо 168 влезли в сила заповеди за премахване на базови станции. Те са издадени...
Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол
Банките затягат финансирането, клиентите предпочитат все повече новото строителство
Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Тема: строителство, строителен контрол iconТема: строителство, строителен контрол

Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом