България полудя да говори без пари по gsm
ИмеБългария полудя да говори без пари по gsm
Дата на преобразуване18.11.2012
Размер79.85 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://cessu.wikispaces.com/file/view/България полудя да говори без пари по GSM.docx
България полудя да говори без пари по GSM

Публикувана: Четвъртък, 17-ми Февруари 2011, автор(и): 24 Часа; прочитания: 30210; коментари: 14

България полудя по безплатни телефонни разговори по мобилните телефони. “И ти ли си във “Вайбър” е въпросът, с който се поздравяват познати, щом се видят.

Става дума за новото приложение за смартфони, наречено “Вайбър”, което позволява 100% безплатни телефони през интернет по мобилен телефон, като използва 3G или Wi-Fi мрежата на операторите.

Това е нещо като постоянно включен (allways-on) скайп, определят го хора, които са го ползвали. Не е първото подобно приложение за мобилен телефон, но работи удобно.

За разлика от скайп то използва контактите на телефона и не изисква някаква допълнителна и непрекъсната регистрация. “Мислено е като приложение точно за телефон, а не за настолен компютър, какъвто е скайп”, обяснява пред TechCrunch неговият създател Талбом Марко - 27- годишен израелец, който живее в Лондон.

Приложението е пуснато на 2 декември 2010 и вече има над 3 милиона потребители. Засега го има само за iOS - операционната система на айфоните, но през март се очаква да излезе и за Android.

Популярността в България вероятно се дължи на доста добрия мобилен интернет в страната, който позволява в София да се водят разговори дори от движеща се кола.

Потребителите обаче се опасяват от отговор от мобилните оператори, които могат да въведат някаква допълнителна такса за използването му извън неограничените пакети за интернет.

Вероятно популярността на Вайбър ще нарасне още по-рязко, след като излезе междуплатформената му версия през следващия месец. (24часа)

Виж още:

» Избираме с код и телефон в града

» Гледаме 3D на GSM без очила

» Фейсбук със свой телефон?

» Бял iPhone и нов iPad

» Търговец навъртял с телефони хиляди за чужда сметка

Етикети: Вайбър, телефон

http://media.easyads.bg/ads/display_ads/742/742_864e039f72123853a82e973b17c65c68.gif

Сподели:   сподели в twitter Twitter   сподели с svejo Svejo   сподели във facebook Сподели   приятел с нас във facebook Приятел   

Коментирай | Превключи коментарите

Коментари:

Top of Form

* Име:

http://www.24chasa.bg/images/inputtextcanvasleft.gifhttp://www.24chasa.bg/images/inputtextcanvasright.gif

публикувай

* E-Mail:

http://www.24chasa.bg/images/inputtextcanvasleft.gifhttp://www.24chasa.bg/images/inputtextcanvasright.gif

* Код:

http://www.24chasa.bg/images/inputtextcanvasleft.gifhttp://www.24chasa.bg/images/inputtextcanvasright.gifcaptcha изображение

* Коментар:

http://www.24chasa.bg/images/inputtextareacanvasleft.gif


http://www.24chasa.bg/images/inputtextareacanvasright.gif

Bottom of Form

некоректен коментарПетък, 18-ти Февруари 2011

mirilailai: Ако не си разбрал още вече можеш да изкарваш допълнителни пари от интернет рекламата! Парите не са много, но и малкото от тях не са излишни. Провери на http://geteasypaid.wordpress.com Нужно е само малко търпение :)

некоректен коментарЧетвъртък, 17-ми Февруари 2011

ценослав: ПРИЯТЕЛИ, няма нищо безплатно на този свят. Всичко останало е РЕКЛАМА и ПОПУЛИЗЪМ за простолюдието.

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

закс: България оная която работи в полза на монополите -За съд е цялото правителство, барабар с оня дето се крие между капките.

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

Ту Пийпъл: Споко...МаксТелеком пускат 4G Мрежа ще има и телефония, тогава да видим муцките на оперейтърите...

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

Подслушваач: "България полудя да говори без пари по GSM" ? Че толкова много айфони ли имаме, че да полудееме. Говориме на ангро, мислеме провинциално, действаме локално. Жалка работа. По заглавията ще ги познаете.

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

майна: хаха така дирекно се предлагете за подслушване и то не от ДАНС или Цетанов ! Честито !

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

възмутена: Алоооооооооо, любителя на порно! ГЛЕДАЙ СИ ГО в КЪЩИ !! ДОЛЕН ТИП !

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

XaTaKa: Аз използвам magic Jack за разговори . Независимо какъв е телефона в САЩ - мобилен или стационарен. $50 за 5 години.

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

Порно с Андрея: Порно с Андрея http://nagradite.net/ra4ko_rs Дайте точка и клипа ще се отвори

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

няма значение: Забравих да допълня -че напълно е възможно и незаконно подлушване! / Не визирам моментната обстановка в държаната!

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

няма значение: Не съм спец по техниките, но в България пропищяхме от мобилните оператори, които работят само и изцяло за себе си, във ущърб на клиентите си и то много нагло и мръснишки.Затова никога няма да се възползвам от никакви подобни придобивки и реклами, защото всичко работи против мен като потребител. Използвам телефона само по предназначение, без всякакви гевезелъци.

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

Николай: Е хубаво,дори и да го направят платено на 3Г мрежата как ще ти ограничат разговорите през Wi-Fi? Хайде мислете малко,преди да говорите глупости. :-)

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

zazata: След като получих смета за плащане за стар месец който съм го платил си махнах ГСМ а сега сам само на скайпа и на Ъаи фай. Който ме търси ше ме намери.Ебал съм им м ....... на мобилните оператори. Добре че сте писали ,ше пробам и това. Скоро в целия ЕС ше има ВИ ФИ - ПОНЕ ТАКА ЧЕТОХ , И АКО МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ИЗМИСЛЯТ НЯКАКВА ПРОСТОТИЯ СИ КУПУВАМ СКАИП ТЕЛЕФОН ЗА ВИ ФИ И ПАК НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМ. Независимо от неудобствата сега за мен . Загубиха ме като клиент.

некоректен коментарВторник, 15-ти Февруари 2011

aik3000: Те това с таксата могат да го направят и като видят статията която сте написали .


  1. Приложение за провеждане на безплатни гласови разговори от iPhoneViber

« Предишна публикация

Следваща публикация »


16.02.2011 | автор: Bloody | 2 коментара | видяно: 362


Ако все още не се чули за Viber или нямате съвсем ясна идея за какво точно служи приложението, то ето едно кратко обяснение. Viber е безплатен VOIP (Voice Over IP) клиент за iPhone, който ви позволява да провеждате гласови разговори с други потребители на клиента директно от своя iPhone. За целта е необходимо устройството да разполага с активна WiFi връзка или да имате някакъв мобилен интернет пакет (препоръчително за ефективно използване на вашия iPhone), тъй като разговорите реално минават през Интернет. За сега приложението е достъпно само за потребители на iPhone, като съответно разговорите могат да бъдат провеждани между телефони с инсталиран на тях Viber и налична интернет свързаност. От Viber твърдят, че качеството на осигуряваната от тях гласова услуга е по-добро от това, което осигурява мрежата на мобилните оператори, което е безспорен плюс, без да изисква генерирането на кой знае колко повече мобилен трафик. Другият плюс е, че приложението е напълно безплатно и самата услуга също (поне за момента), като дори не е необходимо да си правите регистрация, защото да идентификация в системата се използва номера на вашия мобилен телефон. Това последното също е немалък плюс, защото и без това знаете имате телефонните номера на своите познати и приятели, а минусът е, че все пак споделяте своя номер и информация за контактите си Viber (нещо, което параноиците на тема сигурност не биха искали да правят доброволно).


Приложението е безплатно и може да бъде изтеглено от iTunes AppStore, услугата, която получавате е безплатна, но разговори с Viber можете да провеждате само с други потребители на приложението, не можете да провеждате телефонни разговори със стационарни или мобилни телефонни номера. Това последното е особено важно, тъй като някои хора се бъркат заради факта, че идентификаторът ви във Viber е телефонния ви номер, но това не означава, че реално можете да позвъните на номера на телефона и да говорите с потребител, който няма инсталиран Viber. За момента Viber е наличен само за iPhone, официално, но би трябвало да можете да го използвате и на iPod и iPad (възможно е да се сблъскате с известни проблеми при тях), от компанията създател на приложението обаче вече работят по версия за Android-базирани телефони, както и за BlackBerry. Това означава, че в близко бъдеще ще можете да провеждате разговори и с потребители на такива устройства от вашия iPhone например, без да се налага реално да трупате сметка на мобилния си телефон. Остава само да убедите и своите приятели и познати да си инсталират Viber, за да можете да си говорите с тях безплатно (поне засега), а да се надяваме и за в бъдеще.

- За да изтеглите безплатното приложение Viber за вашия iPhone

Тагове: iPhone, iTunes AppStore, Viber, Viber за iPhone, voip, безплатни разговори, вайбър, вибър

Статии с подобно съдържание:

Свързани:

България полудя да говори без пари по gsm iconЗадача (10 точки) Измислени дейсвия
Пепи,Алекс, Стенли и Иво събрали пари за подарък. Всички пари без тези на Пепи са 40лв., без тези на Алекс-45лв., без тези на Стенли...
България полудя да говори без пари по gsm iconПари, пари, пари!
Нещо в гърдите болеше, но какво точно, не знаех. Не ми стигаше въздух и трудно преглъщах горчилката, която събирах ежедневно. Сънувах...
България полудя да говори без пари по gsm iconDir bg Цял град може да остане без мобилни телефони
Съществува реална възможност голяма част от Варна да остане без мобилни комуникации след решението на Общинския съвет на града за...
България полудя да говори без пари по gsm iconЗам министър Да, беше невероятно тежка ситуацията, която заварихте
А в нашите университети се говори за всичко друго, но не и за качество. Примерно как да запазим безброй специалности, които сме си...
България полудя да говори без пари по gsm iconПари и парична политика
Постепенно тези пари се заменят с метали – започват да се секат монети (имат някаква стойност). Но те губят своята стойност. Използват...
България полудя да говори без пари по gsm iconЗавод никола вапцаров
Той го­вори в лириката му. Говори със собствения си обикновен, дори груб език за своята „жестока, безока съдба”, за нелепата същност...
България полудя да говори без пари по gsm icon„Проглас към евангелието" и „Азбучна молитва"
Богу своята молитва”, „мъдра притча”, „Голи са без книги всички народи/ не можейки да се борят без оръжие”, „Който прочее приеме...
България полудя да говори без пари по gsm iconИзбор на изпълнител за предоставяне на електронна съобщителна услуга „gsm gateway, чрез обществена електронна мобилна мрежа по стандарта gsm/umts с
Предмет:,,избор на изпълнител за предоставяне на електронна съобщителна услуга „gsm gateway”, чрез обществена електронна мобилна...
България полудя да говори без пари по gsm iconСветът полудя по биопродуктите
Пазарът на т нар organic food страда от недостиг и това е сигурен белег, че ще се разраства през следващите 20 години
България полудя да говори без пари по gsm iconПриложение №10
Избор на изпълнител за предоставяне на електронна съобщителна услуга „gsm gateway”, чрез обществена електронна мобилна мрежа по стандарта...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом