Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта
ИмеИме: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта
Michal Warykiewicz
Дата на преобразуване09.11.2012
Размер99.79 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://banispa.com/wp-content/uploads/2011/11/Jump-the-Gap-final-text-projects.doc
Име: In & Out Shower

Автор: Michal Warykiewicz

Описание на проекта:


Душът In & Out е интересно и практично решение, което комбинира традиционен душ за баня с градински душ. Душът е направен от овална основа, на която са изградени две колони с полу-овално стъкло. Душът се върти на 180 градуса, сменяйки режима си от душ за баня в душ за градината, където може да се използва за разхлада в горещите дни, за игра или като допълнение към басейна. Когато използвате душът In & Out в режим за баня, може да активирате функция за матиране на стъклата чрез течни кристали, което осигурява интимност на къпането.


Душът използва многослойно стъкло с цел да се редуцира коефициентът на топлинно отделяне. Колоните на кабините са изолирани и запечатани при връзката със стъклото, с цел избягване на термичен мост. Плавната и безшумна ротация на душа In & Out се осигурява от хидравличен мотор. Водата се оттича чрез линеен дренаж, разположен между въртящия механизъм и пода.


Име: Sliding Shower

Автор: Mario Ginevro

Описание на проекта:


Това е душ, който превръща обикновената дневна рутина в истинска емоция. След релаксиращ душ или турска баня, може да изсушите тялото си в комфортна и топла среда, благодарение на лесното завъртане на централната конзола - от огледало в поставка за кърпи. Впоследствие кутията магически се разширява, създавайки междинна зона за изсушаване, наподобяваща стая за обличане.


След като приключите с къпането, душът може да бъде прибран, което освобождава мястото му в банята. Освен функционалност, душът осигурява също и пестене на енергия. Тъч-скрин панелът и интерфейсът, активиран от допира на ходилата, позволяват душът да бъде програмиран и настроен според нуждите на всеки член на семейството. По този начин е възможно да се оптимизира консумацията на енергия и да настройвате температурата и силата на водата, дори когато сте с пълни ръце. Всичко това намалява разхищението на вода, тъй като използвате точно това количество, от което имате нужда.


Душът е наличен в три облицовки: ламинирана стомана, буково или тиково дърво, цветен ламинат по каталог. Базовата версия е със сгъваеми столчета и персонализиране на централната конзола. Във втората версия са добавени и аксесоари за въртящия панел. Фитнес версията включва базовите модули плюс гимнастично оборудване.


Име: Watersite

Автор: Agata Trybus

Описание на проекта:


“Watersite” променя традиционното схващане за вземане на душ в тясно квадратно пространство. То ви позволява да комбинирате вода и светлина и да създадете интимна атмосфера. Може да активирате всеки отделен елемент, като натиснете горната му част.

Всеки елемент е гъвкав и покрит с безопасен и мек материал. Основата се състои от няколко портативни части, напасващи се помежду си, което ви дава свободата да създадете ваш собствен уникален „воден кът”.


Име: Bathboard

Автор: Sylwia Ulicka Rivera

Описание на проекта:


Bathboard е сгъваема вана, която пести място и вода. Тя е направена от специална гумена пяна, обработена така, че да бъде изключително еластична, с подобен на гъба материал, който е лек, мек и гъвкав. В затворен вид ваната пести много място, тъй като се подава само на 12 сантиметра от стената. Лесна е за транспортиране - теглото е под 3 килограма, а благодарение на мекотата на материала е и безопасна за деца.


Липсата на фиксирана форма позволява минималното използване на вода. Веднъж отворена, ваната се напасва според съдържанието. Точно като разрязан наполовина балон с вода, отворената вана остава в хоризонтална права позиция, докато налятата вода не оформи еластичният материал и не създаде форма, сходна до тази на традиционните вани. Формата и вариращата дебелина на материала осигуряват най-ефективно използване на водата. Ваната се пълни с повече вода само там, където сяда човек. Размерът на ваната и консумацията на вода зависят от позицията на потребителя.


Еластичната отходна тръба е монтирана над традиционната централна част на ваната, което позволява тръбата да се сгъва заедно с ваната. Освен всичко останало, за разлика от традиционните вани, отходният маркуч е и визуално атрактивен, а не скрита част от ваната. Цялото тяло се захваща към стената с метална конструкция, която остава скрита, когато ваната е затворена.


Bathboard е проект, който разрешава едновременно, както проблема с перманентната липса на място в модерното домакинство на младите хора, така и с разхищението на вода.


Име: Bana Bender

Автори: Hong ruei hong and Lin pin i

Описание на проекта:


Концепцията

Първоначалната идея за този дизайн идва от едно проучване, според което някои хора обичат да правят упражнения преди да си вземат душ. За да се впишем в новия лайфстайл, ние създадохме този душ сет, в който можете да се изкъпете и да се упражнявате едновременно. Хората, които не могат да тренират достатъчно, поради натовареното си ежедневие, могат да направят няколко прости упражнения, докато взимат душ за 5 или 10 минути, като освен друго и да отмият и умората.


Употребата

Уголемената душ глава е от еластичен материал. Хващайки дръжките от двете страни на Bana Bender, вие може да се упражнявате върху горната част на тялото си и едновременно с това да вземате душ.


Име: Bath the Transformer

Автор: Andrey Lebedev

Описание на проекта:


Тази вана може лесно да бъде трансформирана за един или двама души. Благодарение на захващането към стената, ваната е внимателно фиксирана в нужната позиция.


Материали: ваната се състои от лека тръбна конструкция и еластична обвивка.


Име: recycle water

Автор: Helder Rodrigues

Описание на проекта:


Концепция:

Животът без вода е невъзможен, а в близкото бъдеще, ако продължим с тези темпове на потребление, липсата на вода ще се превърне в реалност. Миенето на ръце, вземането на душ или пускането на тоалетното казанче водят до неразумна загуба на чиста вода, без дори да се замисляме за възможността за рециклиране и повторно използване на този ресурс. Концепцията “recycle water” бе родена, за да оптимизира този процес.


Система за рециклиране:

След като водата бъде използвана за къпане, тя се абсорбира от гъба, намираща се в самия душ. Чрез процес на капилиране тази многопореста гъба пречиства цялата вода, използвана при къпането.

Когато гъбата се напълни, чрез хидравлична система водата се изцежда в резервоар, където може да бъде използвана повторно за измиване на тоалетната, бидето, или дори за домакинска работа.


Форма:

Формата цели да създаде уединение между двете отделни зони в банята: душът и тоалетната.


Всички части се задвижват от сензори за движение:


Умивалникът се задейства, когато поставите ръце в него.


Чрез специален сензор душът се задейства 5 секунди, след като застанете под него. За да го спрете е нужно просто да излезете от него. Можете да нагласяте електронно температурата и силата на водата.


Системата позволява да настройвате количеството вода, необходимо за измиване на тоалетната. Същото се отнася и за бидето - Вие избирате количеството вода, което ви е необходимо, като можете да използвате тази вода и за различни домакински нужди.


Име: BATH 2.0

Автори: Fabrizio Tozzoli and Eliana Salazar

Описание на проекта:


Статистиката сочи, че в близките години ще се наблюдават все по-осезаемо две явления: недостиг на чиста вода и пренаселение на градовете. Проектът BATH 2.0 произлиза от идеята да пести вода и място, без хората да бъдат лишавани от удобствата в живота, като вземането на душ.


Проучвания на ежедневната употреба на вода показват, че половината вода, използвана в дома и за лична хигиена, може да бъде непитейна - като например водата, използвана за тоалетната, за миене на пода или за поливане на растенията. Ето защо е напълно възможно до 50% от питейната вода да бъде спестена, но не като използваме по-малко вода, a като я използваме повторно.


Разглеждайки компонентите на една баня: тоалетна, душ, умивалник, ние забелязваме, че без никакъв проблем те могат да бъдат наредени вертикално един върху друг и дори да съчетаят използваните тръби и контролни панели. Така може да бъде спестен и много материал, но остава да бъде решен въпросът как да се използва всеки един компонент.


Дизайнът на BATH 2.0 е базиран на следното: нареждането на различните уреди един върху друг позволява те да се завъртват електронно, според Вашите нужди. Възможно е водата от душа и умивалника да се използва повторно за нуждите на тоалетната и други домашни потреби. Механизмът използва резервоар с вградена пречистваща система.


Резервоарът може да побере до 230 литра вода и да задоволи нуждите за вода на тричленно семейство. Изборът на уред става чрез селектиране на различните функции от специален панел. Също така, смесителите на умивалника и душа са комбинирани. Главното тяло има две прибиращи се кранчета: едно за умивалника и друго за непитейна вода.


BATH 2.0 позволява спестяването на 60% от пространството и 50% от консумираната питейна вода, без да се лишаваме от нищо.


Име: ROCA SOAP

Автори: JAVIER JIMENEZ INIESTA and ELI CAYUELA MARTINEZ

Описание на проекта:


Сапунът

[Да си остане между нас, но.....] Мивката е вечна?

Въображаемият свят на банята е бил белязан от първата си поява през петнадесети век от силната доминация на два фактора, неподлежащи на коментар и промяна: изискването за дълготрайност и използването на традиционни методи за производство на порцелан. Roca Soap поставя под въпрос тази гледна точка и се фокусира върху предизвикателството да се проектира нова парадигма като възможен модел на развитие. Roca Soap предлага радикален начин, точно обратен на този подход: защо умивалникът да е вечен? Защо потребителите на Roca да не могат да сменят умивалника си всяка година? Тези нови концептуални размишления и разбирания биха могли да преформулират начина, по който се проектират бани по считаните до скоро за неоспорими критерии.


Трайност и конструктивност са двете опорни точки. Целта е да се изработи стратегия, която позволява производството на краткотрайни умивалници, чрез използването на нов материал.


В нашето изследване за света на банята, сапунът многократно се появява като неделима част от културата на хигиената. Сапунът много преди порцелана е бил главният действащ герой в отношенията между тялото и хигиената. През 2800 година преди новата ера, шумерите вече произвеждали сапун. Сапунът е специален, почти мистичен материал. Той има изключително много свойства, които се променят според различните съставки. Може да бъде в различни състояния и да притежава различни свойства, които влияят благоприятно върху тялото.


Тези качества на сапуна, които ни удивяват, го превръщат в главен герой на проекта: това е материал, който олицетворява хигиената и връзката с банята.


”Умивалник от сапун”

Roca Soap е умивалник, който демонстрира нуждата на модерния човек за непрекъсната промяна. Новата философия създава нова връзка между потребителя и здравето: покупката на Roca Soap позволява да сменяте мивката си всяка година. Roca създава връзка с клиента за цял живот, чрез непрекъснато претворяване на умивалника, което от своя страна изгражда специална връзка между бранда, дизайна, потребителя и околната среда.


Важно е да се обясни, че това не е просто един опит за създаване на умивалник, а по- скоро за създаване на ново понятие. Геометрията на умивалника илюстрира само една възможна реализация. Това е умивалник със сетивни свойства. Вие можете да изберете как да ухае вашата баня, защото има голяма гама от ароматизирани сапуни. В допълнение, оцветяването и нивото на прозрачност могат радикално да променят облика на умивалника. И накрая, няколко типа калъпи придават на умивалника различна форма и повърхност.


Да живее сапунът. Когато клиентът купува Roca Soap, той купува калъпа на сапуна, тръбна скоба за монтаж на стената и договор, който го обвързва с Roca. Този договор му позволява след една година да смени захабеният умивалник за нов, с различен дизайн. Когато потребителят използва Roca Soap, умивалникът се изменя и се изхабява. Тръбният монтаж позволява да бъде настроен към позицията на умивалника, според нивото на захабяване.


Два основни аспекта са важни за Roca. Първо, ежегодно проектиране на различен Roca Soap от реномирани дизайнери, което обновява не само умивалника, но и връзката с компанията. От друга страна се инициира устойчива динамика: когато клиентът реши, че неговият умивалник се е изхабил, може да го занесе в Roca Gallery, да избере същия или друг модел, както и да го рециклира, ако желае. Ако ли пък не, сапунът се превръща в течност, след което се втвърдява отново, за да се превърне в нов умивалник, за друг клиент.


Име: MIST

Автори: Sylwester Szymański and Katarzyna Hryniewiecka

Описание на проекта:


MIST (мъгла/лека водна мъгла) е иновативна алтернатива на традиционните умивалници. Продуктът е създаден в резултат на най-новите тенденции в промишления дизайн. Хигиена, намаляване загубата на вода и екологичен аспект – всичко това оформи нашият проект и ни изправи пред важна задача, която трябва да постигнем.


Нашето намерение бе да създадем опростен продукт, който е удобен за ежедневна употреба във всеки интериор и в различни пространства. MIST е комбинация от принадлежности и умивалник, затворени в една форма. Тя създава нов начин за проектиране на един единствен продукт, вместо две различни концепции.


Концепцията MIST е базирана на пълно оползотворяване на циркулацията на водата. Дишащ материал абсорбира водата от умивалника, след което събраната вода постепенно се изпарява. Използваната вода се филтрира, като всички замърсявания се премахват. MIST работи и като овлажнител на въздуха, допринасящ за добрия микроклимат в помещението. MIST използва циркулацията на водата и оползотворява използваната вода.


Откъсването от традиционната линия на умивалника и иновативното решение се базира на решението за вода, която излиза през дюза, без какъвто и да е било чучур.


Концепцията използва две състояния на водата - течно и газообразно. Друго свойство на концепцията е промяната на посоката и на притока на водата. Това води до минимизиране на загубата на вода и едновременно с това усилва релаксиращите свойства на целия процес, насърчавайки още повече желанието за хигиена. The MIST напомня за деликатно ръмене и лека водна мъгла, точно както подсказва името на концепцията. Главната цел на това решение бе да се създаде продукт, който ще стимулира взаимоотношенията и забавлението.


Опростената форма напомня на маса, която се превръща и в място за случайни срещи и игри. Може да бъде аранжирана, където пожелаете. MIST може да бъде поставена на всяко място, във всяко пространство, като самостоятелна мебел. Това решение отговаря на последните тенденции за свързване на традиционните функции на помещенията. MIST предлага интуитивна лекота на използване, което е изключително важно, когато се използва от деца. За да се пусне водата, хоризонталната плоскост трябва да се повдигне в диапазона от 0 до 10 градуса. По-голям ъгъл съответно засилва силата на водата. След като приключите работата си с уреда, плоскостта трябва да бъде върната в нормално положение.


Първа стъпка

Водата е пусната и тя излиза под формата на ситен дъжд.


Втора стъпка

Използваната вода се абсорбира от порестия материал. Излишъкът от вода се събира от основата.


Трета стъпка

Водата се изпарява и овлажнява въздуха.


Име: Live bath-anemone

Автор: Irina Samoylova

Описание на проекта:


Жива баня - Анемония.

Вътрешното покритие на ваната се състои от малки пипалца. С форма, близка до тази на морската анемония. Еластичност и пластичност. Пипалата могат да се движат нагоре и надолу, масажирайки тялото. Вътре в пипалата се създава водно налягане, което ги повдига и сваля. Те последователно се раздвижват, като така оформят вълна (точно както анемониите се движат в океана).


Светлината може да премине през пипалцата и да се движи заедно с вълната (повдигнатите пипала са осветени), като ефектът се засилва заедно с вълната, което създава красива гледка. Цветът на осветлението зависи от температурата на водата.

Свързани:

Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconЗаявка за участие като автор в проекта "Е-книга на учителя"
Описание на проекта. Цел, задачи, предмети, по които се реализира работата, форми на работа. Етапи на реализиране на проекта
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconХii международна научна конференция всу’ 2012
Име Фамилия1 на първия автор, български език, малки букви, bold, Times New Roman, 12pt, align left, Име Фамилия2 на втория автор,...
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconНаименование на проекта (напишете името на проекта си) Автор на проекта

Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconЗа утвърден проект по 6 рп (+eвратом, jrc, intas) институт на бан : Геофизичен институт име на проекта
Име на проекта (на български и на английски език) : “Оценка на степента на индустриално замърсяванечрез магнитни методи в “горещи...
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconФормуляр за участие
Направете кратко описание на същността на проекта. Опишете концепцията си, с кои институции и организации имате намерение да работите...
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconИме на организацията: Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес – България
Име на проекта: Еко-център Влахи – активен модел за развитие на екотуризма в региона на югозападна България
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconПрограма на българския културен институт
Националната художествена академия. Автор на проекта е проф. Десислава Минчева. В проекта ще вземат участие Анастасия Първанова,...
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconЗа задължителни елементи при цитиране на издания на електронни носители с отдалечен достъп предлагаме
Името на конкретния автор да е предадено в инверсия, като личното име се изписва пълно. Името на т нар колективен автор (персонални...
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconПрограма "развитие на човешките ресурси" инвестира във вашето бъдеще име на бенефициента: вту "
Име на проекта: Подкрепа на творческото развитие на докторанти, пост-докторанти и млади учени в областта на компютърните науки
Име: In & Out Shower Автор: Michal Warykiewicz Описание на проекта iconПрограма за малки проекти на
Име на проекта на български език (добрите заглавния на проектите указват общата цел, местонахождението, включително индикация дали...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом