Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие
ИмеВидеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие
Дата на преобразуване06.11.2012
Размер54.94 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://www.augustinart.com/2008/uslovia za uchastie_bg_videoholoca 2008.doc

ВИДЕОХОЛИКА 2008


БИЕНАЛЕ АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО


УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
Преди да подготвите необходимия комплект документи и материали за участие (формуляр, DVD дискове и др.), прочетете внимателно условията и инструкциите по долу.

Кандидати, чиито документи са непълни няма да бъдат приемани за участие.

В случай, че имате въпроси обърнете се към videoholica@abv.bg


За ПроектаТази година в рамките на международното биенале за визуално изкуство

АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО за първи път ще бъде представен съпътстващият мини-фест ВИДЕОХОЛИКА 2008, имащ за цел да приближи съвременното видео изкуство до публиката, чрез серия от прожекции на обществени места, на които то традиционно не е представено. ВИДЕОХОЛИКА 2008 ще представи на зрителите, както достижения на утвърдени автори, така и ще даде възможност за първа изява на млади творци в тази сфера.


Кандидатите, спазили крайния срок и условията за участие ще бъдат допуснати до журиране, което ще се проведе през ранния юли. След внимателна селекция журито ще представи няколко едночасови програми, които ще бъдат показани не еднократно на различни публични места в града. ВИДЕОХОЛИКА 2008 ще се състои през август 2008 и ще бъде разделено на следните секции: видео арт, експериментално кино и арт документ. Журито ще изготви представителна селекция от първите 15 филма (първите 5 от всяка секция).


Кой може да участва?

Всички художници (индивидуално или в екип), работещи в полето на съвременното изкуство, които притежават професионални качества и работата им се отличава с оригинален творчески език. Няма възрастови или други ограничения.


Критерии

Участниците ще бъдат подбирани на база на качеството и оригиналността на предложените от тях творби.


Как се кандидатства?

За Вашето участие е необходимо да подготвите и изпратите следните документи и материали:

 • Разпечатан (принтиран) или четливо попълнен на ръка формуляр за участие (А4 формат), който задължително трябва да бъде подписан от кандидата

(Изтеглете формуляра за участие от уеб сайта на АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО www.augustinart.com)

 • Вашите арт-видеа, записани всяко на отделен DVD диск (PAL регион 2 – България или All Regions - PAL)

 • На CD-ROM по 3 кадъра от всяко видео, с което кандидатствате. Кадрите трябва да имат същото заглавие като видеото с номера и да бъдат TIF формат, 300 dpi and CMYK. CD-ROM дисковете трябва да се четат под WINDOWS. Такива, които се четат само под MAC няма да бъдат приемани.

 • Обновена със скорошна информация автобиография на художника или на екипа (А4 формат).


Мoля, изпратете своите кандидатури до ВИДЕОХОЛИКА 2008 на следния адрес:


ПАВЛИНА МЛАДЕНОВА

ВИДЕОХОЛИКА 2008

БИЕНАЛЕ АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО

Художествен музей Георги Велчев

Ул. Радко Димитриев №8

9000 Варна

България


Тел: + 359 52 611 928 videoholica@abv.bg


 • Кандидатури, изпратени по електронната поща няма да бъдат приемани.


Краен срок

ВИДЕОХОЛИКА 2008 трябва да получи пълния комплект за кандидатстване не

по-късно от 31 юни 2008. След получаване на пълен комплект за кандидатстване ще бъдете свое временно уведомени за това по електронната поща. Кандидатури пристигнали по-късно от обявената дата (31 юни 2008) са невалидни.


Такса

Тази година няма такса за участие.


 • Тези условия са изготвени на база на проектоплана за 2008 и при необходимост могат да бъдат променяни.


Решения

 • Решенията по селекцията се взимат от 5 членното жури на ВИДЕОХОЛИКА 2008, което е съставено от художници и други професионалисти, работещи в полето на изкуството.

 • Крайните резултати ще бъдат обявени на кандидатите по електронна поща приблизително към средата на юли 2008.

 • На индивидуални питания, касаещи селекцията няма да бъде отговаряно.

 • Решенията на журито са окончателни и не подлежат на обсъждане.


Изисквания за кандидатстванеДобре е да се запознаете с по долното преди да подготвите необходимото за участие:


 • Моля, имайте предвид, че времето, което журито може да отдели на вашата кандидатура е ограничено. Така че моля, подгответе вашата документация така, че тя да бъде четлива, чиста и лесна за ползване.

 • Проверете дали Вашите DVD и CD-ROM дискове функционират и че отговарят на необходимите изисквания.

 • Ако желаете да вземете участие с общ проект, моля, уточнете Вашете участие в екипа от създатели.

 • Подгответе вашата документация като вземете предвид техническите изисквания.


Технически изисквания за кандидатстване
 • Времетраенето на всяко видео не трябва да надхвърля 10 минути.

 • Моля, добавете 5 секунди черно преди началото на всяко видео.

 • Ако кандидатствате с повече от едно видео, моля, запишете всяко на отделен диск. Никакви компилации няма да бъдат разглеждани.

 • Уверете се, че Вашите DVD дискове работят на различни плейъри.

 • Моля, не използвайте сложни менюта и изискващи време процеси. Уверете се, че Вашите DVD дискове позволяват да се превъртат бързо напред и назад.

 • Само DVD дискове, които са под система PAL могат да бъдат гледани.

 • Всички изпратени DVD дискове трябва да бъдат под система PAL (регион 2 – България или регион –Всички) и да съдържат само AUDIO_TS и

VIDEO_TS папки (стандартно DVD видео).

 • Уточнете идеалните за гледане условия (на монитор или на прожектор)

 • Моля, не изпращайте VCDs (video CD), (mini)DV или HDV tapes, Hi-8 или digital Hi-8, DVCPRO или betacam ленти. Те няма да могат да бъдат видяни. DVD NTSC също няма да могат да бъдат видяни.

 • Четливо и ясно напишете какво съдържат DVD дисковете, които изпращате. Вашето име, заглавието и времетраенето напишете на самия диск, а във формуляра за кандидатстване уточнете и дали е цветен или чернобял, дали е със или без звук и другите изисквания.

 • Не залепвайте етикети върху DVD дисковете!Авторски права
Преди да подпишете формуляра за участие трябва да се съгласите изложеното по долу.

1. Художникът декларира, че той/тя притежава авторските права над творбата.


2. Художникът позволява на фондация АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО да използва неговата/ нейната творба с некомерсиални цели и дейности, както и за промоцирането на АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО.


3. Целите и дейностите са: представяне на творбата в изложби, лекции, ТВ предавания, каталог на DVD и/или на печатни издания както и за уебсайта на АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО и ВИДЕОХОЛИКА.


4. Фондация АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО и ВИДЕОХОЛИКА не могат да използват творбата по друг начин, освен с изричното съгласие на автора.

5. Художникът се съгласява да предпазва и обезщетява Фондация АВГУСТ В ИЗКУСТВОТО и ВИДЕОХОЛИКА, техните служители, директори, работници, агенти, дистрибутори и съдружници от и срещу някакви или всички искове предявени от служители на продукциите и срещу някои или всички искове на трети страни, възникващи от или свързани по някакъв начин с някакви авторски права върху тези продукции, включващи изрично и музикални авторски права.


Всички разноски породени от или възникващи в резултат на искове, предявени от трети страни за авторски права, са за сметка на художника.


6. Директорът на ВИДЕОХОЛИКА има правото да урежда индивидуално всички случаи, не описани в този Регламент.


7. Подписването на формуляра за участие в ВИДЕОХОЛИКА означава приемане на всички точки от настоящия Регламент.


Връщане на документацията


Документацията няма да бъде връщана – творбите остават като архив на ВИДЕОХОЛИКА.


Свързани:

Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие icon10 18 август 2010
Между 10 и 18 август 2010 във Варна ще се състои третото издание на Международния видео арт фестивал видеохолика, като част от съпътстващите...
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconВидеохолика 2011 международен видео арт фестивал издание 4
За четвърта поредна година, от 5 до 12 август 2011, във Варна ще се проведе Международният видео арт фестивал видеохолика. Тазгодишната...
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconФормуляр за участие във видеохолика 2008

Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconПрограма на фестивала август Пристигане и настаняване август Посещение на Тематичен парк «Италия в миниатюра»
Страната на изкуството и красотата отново ще събере на сцените на най-красивите атракционни паркове деца и младежи, посветили се...
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconПрограма 10 август 2010 / вторник / 21: 00 / Археологически музей Варна / Вътрешен двор Откриване на видеохолика 2010 / Панел прожекции / продължителност 100: 00 минути
Откриване на видеохолика 2010 / Панел прожекции / продължителност 100: 00 минути
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconБългарски културен институт братислава септември 2009 г
Откриване на изложбата „Изкуството на българската книга” съпътстваща изложба в рамките на ХХІІ международно биенале на детска илюстрация...
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconФормуляр за участие в "Пето национално биенале на малките форми в изобразителното изкуство" Плевен 2010 г
Формуляр за участие в “Пето национално биенале на малките форми в изобразителното изкуство” Плевен 2010 г
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconІ. Закупуване на документация за участие в процедурата; Разходи за процедурата; Финансови условия – прогнозни стойности и условия на плащане. Условия и размер на гаранцията за участие и гаранцията за изпълнение на договора; ІІ
Доставка на компютърна техника за нуждите на бта и гаранционно обслужване” по обособени позиции, както следва
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconЗа местната власт  електронен седмичник 33/18 2010. на Фондацията за реформа в местното самоуправление
Честит празник на общините Кула (19 август), Брусарци (19 20 август), Брегово (20 август), Сливо поле (20 август), Малко Търново...
Видеохолика 2008 биенале август в изкуството условия за участие iconОбщи условия за участие в Innovation Garage
Тези Общи условия уреждат реда, условията и начина за участие в конкурса за гейм концепция
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом