Септември 2012
ИмеСептември 2012
Дата на преобразуване29.09.2012
Размер76.36 Kb.
ТипПрограма
източникhttp://www.mistralbg.com/uploads/884459.file/IONIISKI-22.09.2012.doc
СЕПТЕМВРИ 2012

 

ГЪРЦИЯ  

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ

ЛЕФКАДА, ИТАКА, КЕФАЛОНЯ, СКОРПИО

 

Екскурзия и КРУИЗ до Йонийско крайбрежие и ЙОНИЙСКИ острови:

остров ЛЕФКАДА, остров ИТАКА, остров КЕФАЛОНИЯ и остров СКОРПИО

 


Пътуване с автобус и кораб

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 3 вечери


Маршрут:

Парга остров ЛЕФКАДА Нидри Янина Додони


ДАТA:

 

20.09.2012 – 23.09.2012


на СПЕЦИАЛНА цена от 299 лева до 25 АВГУСТ!


Хотели на Йонийско крайбрежие:

http://www.spiroshotel.com/


                         


Офертата до Йонийско крайбрежие и острови, която Ви предлагаме е вълнуващо „пътуване назад във времето ”.Във времето на митовете и легендите ще Ви отведат изумително сините води при изворите на река Ахеронас, приела в коритото си водите на река Стикс - дала безсмъртие на Ахил. Разходката до Парга ще предизвика възхищение от красотата и хармонията, които само Природата може да сътвори.Круиза до островите: Лефкада и Скорпио ще припомни историята за поетесата Сафо и невероятната любов между корабния магнат Онасис и оперната дива Калас, остров Итака ще ни напомни за славния Одисей и вярната Пенелопе, а остров Кефалония – най – големият от седемте йонийски острова ще ни изненада с местни специалитети за обяд. И ако искате всичко това - Йонийско море и Йонийските острови,  да стане част от вашите любими спомени, то тогава заповядайте с нас на едно вълнуващо пътуване в област Епир и Йонийското крайбрежие.

 


ПРОГРАМА

1 ден София: Парга

Отпътуване от София в 06.30 часа от храм-паметник „Александър Невски” по маршрута. По пътя   почивка край Верия на чаша фрапе и прословутия местен специалитет – десерта ”Казан типи”.  Привечер настаняване в хотел в района на Парга,на брега на Йонийско море - http://www.spiroshotel.com/

. Свобдно време за  запознаване с курорта. Вечеря и нощувка.

 

2 ден:  Парга – Глики

Закуска. Полудневна екскурзия с автобуса, в която ще се докоснем до античността  и свещените за  древните гърци извори на река Ахерон, приела в коритото си водите на Стикс - реката на смъртта, по която Харон с лодката си срещу монета пренася мъртвите до Хадес. Посещение на  Некромандио - древен гръцки храм посветен на Хадес и Персефона, където Оракулът на смъртта приемал смъртните, пожелали контакт с починалите си близки. Река Ахеронас и Некромандио са избрани за естествена сцена на нашумелия филм ”Сблъсъкът на Титаните” като места, където са се случили събитията, за които филма разказва. В ранния следобед  - разходка в град Парга, уникално разположен в малък залив. Парга е като красива пощенска картичка със своите удивителни четири плажа, описващи дъги по неговото протежение, а малкият остров „Св.Богородица”, разположен пред самото пристанище, допълва усещането за истински земен Рай. Престой в града за около два часа. Възможност за обяд и самостоятелна разходка до Венецианската крепост, или с туристическо влакче - панорамна обиколка на красивия град и околности (12 евро). Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

3 ден: Парга–остров Лефкада –  Кефалония – остров Итака – остров Скорпио – остров Мега Ниси

Закуска. В 08.00 часа пътуване до остров Лефкада и пристанището в Нидри за едно истинско островно приключение, посветено на островите: Лефкада и невероятният му плаж, достъпен само по море - Porto Katsiki или Egremnoi, с възможност за къпане в кристалните води на залива; посещение на остров Кефалония и пристанището му Fiscado (единствено запазило се след голямото земетресение 1957 г.), възможност за обяд. Островното приключение продължава до митичния остров Итака, където акустираме при селището Vathy–главен град на острова: възможност за кратка разходка и покупка на сувенири от острова на Одисей и вярната му съпруга Пенелопе. Круизът продължава на север към към сателитните островчета на Лефкада: най – големият от които е остров Meganisi  и пещерата Papanikolis с кратка пауза, за да запечатате тези красоти на фотоапаратите си преди невероятната възможност за къпане във водите на най-големия от трите острова, собственост на корабния магнат Аристотелис Онасис –остров Scorpios. Продължаваме морското пътешествие край другите два острова също собственост на фамилията Онасис - Sparti и Kastri. Островното приключение завършва с последни снимки на острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis и неговата вила, разположена на остров Madouri, изпречил се на обратния ни път към пристанището Нидри, откъдето започна нашето вълнуващо островно приключение. Около 20.30-21.00 завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

4 ден:  Парга – Янина – София

Закуска. 09.00 часа освобождаване на хотела и отпътуване по маршрута. По пътя посещение в Додони – древният храм с оракула, посветен на Зевс, който съществувал по времето на великия Делфийски оракул и се ползвал с не по-малка известност от него. Хората се стичали и тук от близо и далеч за съвет и предсказание от оракула на Зевс, който приемал напътствията от  мистичния „шепот” на листата на свещения дъб, намиращ се в храма. Следва отбиване в град Янина за около три часа. Градът е столица на област Епир и е красиво разположен на десния бряг на езерото Памвотис,  което заедно с острова в него е  най- забележителната туристическа атракция. Янина е свързан с историята на великия владетел Али паша Тепелски. По време на престоя си може да се  освежите с чаша ароматно кафе, да обядвате, да се разходите по тесните  живописни улички, отрупани със сувенирни магазинчета и такива, предлагащи сребърни накити с чието производство се славят ювелирите на град Янина. По желание може да посетите острова в езерото и да разгледате манастира “Св. Панталеймон”, където е живял Али паша. Понастоящем манастирът е превърнат в музей, в който са експонирани вещи на владетеля в крилото, което той е обитавал. Късно вечерта пристигане в София.

 

Пакетна цена на турист:

 

На турист в

двойна стая

Единична

стая

Дете до 12 год

с 2-ма възрастни

Дете до 12 г.

с 1възрастен

 

320 лева

 

450 лева

 

250 лева

 

290 лева

 

 

Пакетната цена включва:

* 3 нощувки със закуски и 3 вечери в хотел категория 3* в района на Парга;  

* траспорт и транспортни разходи с автобус категория 3*;

* разходка в Янина и посещение в Додони

* медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина

* водач от агенцията по време на пътуването.

 

Пакетната цена НЕ включва:

* екскурзия до Некромандио и изворите на река Ахеронас (Стикс) и Парга – 10 евро

* музейни такси (около 6 е) Додони и Некромандио (по желание); 

* круиз „Островно приключение”: Лефкада – Кефалония - Итака-Мега Ниси - Скорпиос Мадури  - 30 евро 

* музейни такси (около 6 е) Додони и Некромандио (по желание); 

 

Начин на плащане:

* депозит – 30 % от пакетната цена

* доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

  

Необходими документи:

*  лична карта

за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители,задължително се изисква - нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

*  няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната

 

Парична единица на Гърция: EUR.

Часово време:  България – 12 ч. Гърция – 12 ч.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 души;

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.


Допълнителните екскурзии, предлага ни по желание и срещу доплащане:


Екскурзия до изворите на река Ахеронас, Некромнадио и Парга

Тази екскурзия е пътуване назад във времето и докосване до съкровените тайни на Епир, започвайки от Некромандио - древен гръцки храм посветен на Хадес и Персефона, където Оракулът на смъртта приемал смъртните, пожелали контакт с починалите си близки.

След срещата с тайнството на Некромандио ще продължим до изворите на река Ахеронас, дръзнала щедро да предложи водите си, за да утоли жаждата на Титаните в битката им срещу боговете от Олимп. За това си деяние река Ахеронас била наказана от Зевс завинаги да тече под земята, а водите й да бъдат с горчив вкус. В коритото си Ахеронас приема и водите на река Стикс - реката на смъртта, по която Харон с лодката си срещу монета пренася мъртвите до Хадес.

Река Ахеронас и Некромандио са избрани за естествена сцена на нашумелия филм ”Сблъсъкът на Титаните” като места, където са се случили събитията, за които филма разказва.

В ранния след обяд пътуването ни приключва с разходка в град Парга - уникално живописно градче, удивително напомнящо на град Кавала, но в миниатюрен вариант. Четири прекрасни пясъчни плажа опасват с дъгите си град Парга и допълват усещането за Рай на земята. Островчето Панагия – Богородица с двете си църкви на него е финалният акорд към това очарователно творение на Природата неслучайно наричано – Принцеса на Йонийското крайбрежие..Престой в града с възможност за обяд и самостоятелна разходка до Венецианската крепост и по живописните тесни улички изпъстрени с безброй магазинчета.

Цена: възрастен – 10 евро, деца до 12 год. – 5 евро 

 

 

Круиз "Островно приключение" - остров Лефкада и пристанище Нидри

В 10:00 часа отплаване. В началото кораба се движи покрай бреговете на дивния остров Лефкада, за да ни отведе до внушителната скала Лефкас, дала името на острова и свързана с поетесата Сафо.Едва приключваме с фотосесията скала Лефкас и пред очите ни е невероятният и световно известен плаж / участва в листа топ 10 най-добри плажа в света/, достъпен само по море - Porto Katsiki или Egremnoi, където акостираме за един час, за да се потопим в азурено сините кристално чисти води на залива. Круиза продължава с посещение на остров Кефалония и пристанището му Fiscado (единствено запазило се след голямото земетресение 1957 г.), възможност за обяд. Островното приключение продължава до митичния остров Итака, където акустираме при селището Vathy–главен град на острова: възможност за кратка разходка и покупка на сувенири от острова на Одисей и вярната му съпруга Пенелопе. Круизът продължава на север и ни води към сателитните островчета на остров Лефкада: най – големият от които е остров Meganisi  с пещерата Papanikolis - кратка пауза, за да запечатате тези красоти на фотоапаратите си преди невероятната възможност за къпане във водите на най-големия от трите острова, собственост на корабния магнат Аристотелис Онасис –остров Scorpios. Продължаваме морското пътешествие край другите два острова също собственост на фамилията Онасис - Sparti и Kastri. Островното приключение завършва с последни снимки на острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis и неговата вила, разположена на остров Madouri, изпречил се на обратния ни път към пристанището Нидри, откъдето започна нашето вълнуващо островно приключение.

Цена: възрастен – 30 евро, деца до 12 год. 17 евро

 

Свързани:

Септември 2012 iconЗа местната власт  електронен седмичник 36/15 2010. на Фондацията за реформа в местното самоуправление
Честит празник на общините Бяла Слатина (11 септември), Силистра (14 септември), Крушари (14 септември), Костинброд (17 септември),...
Септември 2012 icon6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски/ 3 вечери Дати: от 12 април до 17 април 2012 г. – Великден от 28 април до 03 май 2012 г. – Майски празници от 03 септември до 08 септември 2012 г от 14 октомври до 19 октомври 2012 г
По маршрут: София – Капитан Андреево – Одрин Истанбул – Анкара – Каймаклъ – Аванос – Зелве – Пашабаа – Юргюп – Гьореме Учхисар Истанбул...
Септември 2012 iconИндекси 1 на строителната продукция през септември 2012 година 2
По предварителни данни на нси през септември 2012 г индексът на продукцията в сектор „Строителство”, изчислен въз основа на сезонно...
Септември 2012 iconПрограма на бки прага за месец септември 2012
Честване на 6-ти септември Съединението на България. Прожекция на документалния филм “По начин най-благороден”. Вечерта ще премине...
Септември 2012 iconРешение №128 гр. Раднево, 20 септември 2012 год
...
Септември 2012 iconИсторически факултет
Събеседването за магистърските програми на спец. История, Етнология, Архивистика и документалистика ще се проведе на 12 септември,...
Септември 2012 iconСтопанска академия "Д. А. Ценов" Утвърждавам: ректор
Дипломни работи през м септември и м октомври 2012 година със студентите магистри от дистанционно обучение (прием м септември 2011...
Септември 2012 iconРайон "Изгрев",ул."Латинка" 11
Учител по философиски цикъл по чл. 68 от Кодекса на труда, считано от 3 септември 2012 година 1 място -подаване на документи до 31...
Септември 2012 iconЗаседание на трети септември
Левченски районен съд в публично съдебно заседание на трети септември 2012 г в състав
Септември 2012 iconРешение №290 от 27 септември 2012 г
Относно: Вх.№875/28. 08. 2012 г предложение от Андон Тотев- кмет на община Сандански, относно съществуването на маломерни – самостоятелни...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом