Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима
ИмеПрограма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима
Дата на преобразуване29.09.2012
Размер51.74 Kb.
ТипПрограма
източникhttp://www.valturs.com/files/trips/Peru 28_3711.doc

Програма:

Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София – Париж – Лима


Събиране на групата на летище София в 05:00 ч., терминал 2 за полет на Air France за Париж в 06:50 ч. Кацане в Париж в 08:45 ч. и продължение за Лима в 10:35 ч. Пристигане в Лима в 15:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Casa Andina Select 4* или подобен разположен в модерния квартал Мирафлорес. Вечерта посещение на традиционен ресторант с включена вечеря и фолклорно шоу с музика и танци от различни части на Перу. Нощувка.

Ден 2 /08 юни, петък/ Лима


След закуска обиколка на „Града на кралете”: главния площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г.; Правителствения дворец; Кметството; Катедралата; манастира „Сан Франциско” с катакомбите към него; къщата Ойдор и двореца „Торе Тагле” /отвън/. Турът завършва с частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, керамика, скъпоценни камъни и др. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 3 /09 юни, събота/ Лима – Арекипа


След закуска трансфер до летище и полет до Арекипа. Кацане в Арекипа, наречен още „Белия град”, заради цвета на фасадите на старите сгради и един от най-красивите градове в Перу. Посрещане и панорамна обиколка започваща с историческия център /ЮНЕСКО/ - „Пласа де Армас”, Катедралата и Манастира „Света Каталина”, основан през 16 в. Продължение към Йезуитската царква с поразителната барокова фасада и кварталите Янахуара и Чилина, откъдето се открива чудесна панорамна гледка към величествения вулкан Мисти. Настаняване в хотел Libertador 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 4 /10 юни, неделя/ Арекипа – Колка Каньон


Закуска. Отпътуване за Каньона Колка през природния резерват Агуада Бланка, където живеят стада от викуни – вид диви перуански лами. По пътя фото стоп пред красивите терасирани склонове, които все още се използват за земеделие от местните хора. Продължение през Визкачяни до Патапампа, разположена на 4800 м.н.в. Оттук може най-добре да се насладите на великолепните планини и върхове, които заобикалят Арекипа. Спускане към градчето Чивай и настаняване в хотел Casa Andina 3*+ или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 5 /11 юни, понеделник/ Колка Каньон


Закуска и ранно отпътуване за Кръста на Кондорите – мястото, откъдето ще имаме шанса да наблюдаваме тези великолепни птици, превърнали се в национален символ на страната. Оттук се открива и най-впечатляващата панорама към целия каньон, който със своите 3000 м дълбочина е един от най-големите в света. Връщане в Чивай през малките градчета Пинчоло, Мака, Ачома и Янке с фотостоп на панорамните площадки при Антахилке и Чокетико. Следобед свободно време с възможност за посещение на минералните извори Ла Калера. Вечеря и нощувка в хотела в Чивай.

Ден 6 /12 юни, вторник/ Колка Каньон – Пуно


Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, на 3 800 м н.в. По време на прехода ще преминем през високото плато на Андите, наслаждавайки се на високопланинската панорама. Пристигане в Пуно, панорамна обиколка на града и настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 7 /13 юни, сряда/ Пуно


Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените “езерни хора”. Те са изградили своите наколни жилища върху платформи от тръстика и изцяло се изхранват и преживяват от езерото. Запознаване с техните обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение и разглеждане и на остров Такиле, населен от атрактивните „такиленьос” – друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си странни обичаи и атрактивни традиционни облекла. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 8 /14 юни, четвъртък/ Пуно – Куско


Закуска. Отпътуване за „Златния град” на Инките – Куско, разположен на около 3 250 м н. в. По пътя обяд и разглеждане на бароковата църква от 17 в. при Андахуалияс и руините от храма на Инките, посветен на Виракоча, край малкото индианско градче Ракчи. Следобяд пристигане в Куско и настаняване в хотел Есо Inn Hotel 4* или подобен. Свободно време за почивка, аклиматизация и вечеря. Нощувка в Куско.

Ден 9 /15 юни, петък/ Куско


Закуска. Целодневна екскурзия включваща историческия център на Куско /ЮНЕСКО/ с Храма на Слънцето Кориканча, Катедралата и Плаза де Армас, след което групата се изкачва с автобус по стръмния път над града, за да се запознае с най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайхуаман. Свободно време за обяд. Посещават се още баните Тамбомачай, храма Кенко и червената крепост Пука Пукара. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 /16 юни, събота/ Куско – Свещената долина


Закуска. Целодневна екскурзия с включен обяд до Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Храм на Слънцето и жилища на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и живописния индиански пазар в Писак. Трансфер и настаняване в хотел La Casona de Yucay 3*+ или подобен, разположен в малкото градче Юкай. Вечеря и нощувка.

Ден 11 /17 юни, неделя/ Куско – Мачу Пикчу


Закуска. Ранно заминаване със специален влак – Vistadome до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Влакът се придвижва по специален релсов път по стръмните склонове на Андите и позволява гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Обиколка из Мачу Пикчу - този най-впечатляващ град на Инките, намиращ се на височина 2430 м и състоящ се от около 200 постройки, удивително изградени сред невероятен природен декор. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град. Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобяд настаняване в хотел Еl Mapi 3*+ или подобен в района на Мачу Пикчу. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 12 /18 юни, понеделник/ Мачу Пикчу – Куско


Закуска. По желание ранно ставане и повторно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за инките място. Възможност за кратък едночасов трекинг тур до Уайна Пикчу – в превод „Младия връх”, висок 2720 м, откъдето най-добре се разкрива гениалното творение на древните строители. Следобед връщане с влак в Куско. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Есо Inn Hotel 4* или подобен. Нощувка.

Ден 13 /19 юни, вторник/ Куско – Лима – Паракас


Закуска. Трансфер до летище и полет за Лима. Кацане в Лима ранния следобяд, посрещане и трансфер до Паракас – курорт, разположен на Тихоокеанското крайбрежие и настаняване в хотел Doubletree by Hilton Paracas 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 14 /20 юни, сряда/ Паракас – Лима


Закуска. Сутринта започва с едно вълнуващо пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО.
За всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Писко. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии, издълбани в пясъчната скала преди повече от 2000 години и останали непокътнати от ерозията. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят над 32 фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги, риби и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор.
Отпътуване обратно за Лима. Настаняване в хотел Casa Andina Select 4* или подобен. Нощувка.

Ден 15 /21 юни, четвъртък/ Лима – Париж


Закуска. Свободно време в Лима. Трансфер за летище и полет до Европа в 18:50 ч. Нощувка в самолета.

Ден 16 /22 юни, петък/ Париж - София


Кацане в Париж в 14:05 ч. и продължение същия следобяд за София в 18:40 ч. Кацане в София в 22:25 ч. Край на програмата.


Eco Inn - КускоМестоположение:


Eco Inn е нов хотел разположен в близост до централният площад на Куско, на входа на най-големият занаятчийски пазар в града. Хотелът ...


Jose Antonio – ПуноМестоположение:


Jose Antonio Puno е първият четиризвезден хотел на 3800 м надморска височина. Открит е през месец март 2008 г. Разположен е на 5 ...

Свързани:

Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconДолината на инките мачу пикчу лима каракас
Ден – 12. 10. 2012 Среща в 05. 00 ч сутринта на летище София, Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”....
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconДолината на инките мачу пикчу лима каракас
Ден – 27. 04. 2013 Среща в 05. 00 ч сутринта на летище София, Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”....
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима icon3 ден – 28. 04. 2013 паракас/ балестовите острови/наска
Ден – 26. 04. 2013 Среща в 05. 00 ч сутринта на летище София, Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”....
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима icon3 ден – 14. 10. 2012 паракас/ балестовите острови/наска
Ден – 12. 10. 2012 Среща в 05. 00 ч сутринта на летище София, Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”....
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconП е р у с Каракас и Боливия
Ден – 12. 10. 2012 Среща в 05. 00 ч сутринта на летище София, Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”....
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconПримерна програма 03. 05 17. 05. І ден София Париж Сборен пункт аерогара София, пред гише информация в 13. 00 ч. Излитане за Париж в 14. 55 ч. Кацане в 16. 50 ч. Нощувка в района на аерогарата. ІІ ден Париж Сан Франциско
София – Париж – Сан Фарнциско – Лас Вегас – Брайс каньон – Гранд каньон – Сктостдейл – Лос Анджелис – Париж – София
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconДолината на инките мачу пикчу – лима – амазонската джунгла
Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”. Пристигане в Париж в 08. 50 ч. В 10. 35 ч международен полет...
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconДолината на инките мачу пикчу лима
Терминал в 06. 55 ч. – самолетен полет София – Париж с „air france”. Пристигане в Париж в 08. 50 ч. В 10. 35 ч международен полет...
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconПримерна програма І ден София Париж Сингапур Излитане в 14. 55 ч от София за Париж с авиокомпания Air France. Кацане в Париж в 16. 55 ч. Време за френско кафе и кроасан. В 23. 15 ч излитане за Сингапур. ІІ ден Сингапур
София – Париж – Сингапур – Мелбърн – Сидней – Канбера – Сидней – Кернс – Сингапур – Париж София
Програма: Ден 1 /07 юни, четвъртък/ София Париж Лима iconДолината на инките мачу пикчу – лима – амазонската джунгла
Ен – 29. 04. 2012 Среща в 05. 00 ч сутринта на летище София, Терминал в 07. 00 ч. – самолетен полет София – Мадрид с „Bulgaria air”....
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом