В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова
ИмеВ заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова
Дата на преобразуване29.09.2012
Размер170.75 Kb.
ТипЗаседание
източникhttp://www.namrb.org/doc12/press/News_14.05.doc

14.05.2012Марица - Пловдив - 2 стр.

900 общинари идват на форум в Пловдив

Пловдив става домакин на годишната среща на Националното сдружение на общините, която ще се провежда от 14 до 16 октомври. Това съобщи вчера кметът Иван Тотев след заседанието на управителния съвет на сдружението в Пазарджик. Успяхме да се преборим за домакинството в конкуренция с Албена, като презентирахме културно-историческото

наследство на Пловдив, разказа градоначалникът. Срещата ще е тридневна, в Пловдив ще дойдат 900 делегати от цялата страна, ще има представители на правителството и международно участие. Това означава, че по време на форума ще се напълнят хотелите и заведенията, ще има по-голяма посещаемост в музеите, на Античния театър и Римския стадион, със задоволство коментира Тотев.

12.5.2012

понеделник, 14 май 2012

04:42:07

Добруджанска трибуна - 3 стр.

В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова

Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва днес в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България / НСОРБ/, което ще се проведе в Пазарджик. Членовете на съвета ще разгледат становища по проекти на нормативни

актове и програма за взаимодействие между Министерството на вътрешните работи и НСОРБ. Кметовете ще обсъждат още критериите за подпомагане на общините за достъпа им до финансиране от фонд „ФЛАГ" за 2012 г., годишен финансов отчет на „НСОРБ - Актив" за 2011 г. и програма и

условия за провеждане на предстоящи форуми. Дневният ред предвижда и разглеждане на резултати от важни срещи на представители на НСОРБ, както и актуални въпроси на общините от региона. В рамките на заседанието, в което ще участват и членове на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление, ще бъдат направени анализи за изпълнението на общинските бюджети за 2011г. и на общинските проекти, съфинансирани от ЕС. Ще се дебатират и актуални проблеми за взаимодействието между НСОРБ и парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление.

11.5.2012

понеделник, 14 май 2012

04:19:48

Утро - 2 стр.

КМЕТЪТ ПЛАМЕН СТОИЛОВ ЩЕ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ

на УС на Националното сдружение на общините в Република България в Пазарджик. Там ще обсъдят критериите за достъпа на общините до финансиране от фонд „ФЛАГ" за тази година. В присъствието на членове на парламентарната комисия по регионална политика ще се направят анализи на изпълнението на общинските бюджети за 2011 година.

12.5.2012

понеделник, 14 май 2012

02:53:57

Знаме - Пазарджик - 1 стр.

На изнесеното заседание на Сдружението на общините

Бисерка ТРАЙКОВА

Кметовете обсъдиха намаляване заплащането на общинските съветници.ПАЗАРДЖИК. Становища по три законопроекта - за Черноморското крайбрежие, за насърчаване на инвестициите и за публично-частното партньорство, изготвиха членовете на УС на Националното сдружение на общините 8 Република България на първото си изнесено заседание в петък. YC обсъди и гласуваното от Народното събрание намаляване на възнагражденията на общинските съветници от 60 на 30 процента от средната заплата в общинските администрации.Преди да започнат работа по дневния ред, председателят на организацията и кмет на Пазарджик Тодор Попов информира колегите си за свършеното през последния месец. Акцентира върху резултатите от срещата с финансовия министър Симеон Дянков, който потвърдил, че ще присъства на годишната среща на финансистите на общините през юни, а също и на срещата на НСОРБ по повод Деня на българската община.„Вицепремиерът се ангажира до две седмици да проведем работна среща, на която ще коментираме подготовката на Бюджет 2013 и въпросите за капиталовите разходи на общините и изравнителната субсидия, поясни Тодор Попов. Ще поискат нашето становище за изработване на механизъм,по който общините ще получават допълнителни средства, които ще бъдат изразходвани изключително за пътна инфраструктура, ако покажат добро изпълнение на бюджетите си и резултати по намаляване на задълженията".Председателят информира колегите си и за възможността за обучение на общинските администрации по оперативна програма „Административен капацитет", по която единствен бенефициент е националното сдружение.В заседанието, продължило до 17 часа, се включиха областният управител д-р Дончо Баксанов, кметове от Пазарджишка и Пловдивска област и представители на Националното сдружение на председателите на общински съвети.


***

Текст под снимка

Първото изнесено заседание на сдружението на общините беше в Пазарджик

понеделник, 14 май 2012

04:48:21


За бюлетина Местна власт са намерени 325 материала


Класа - 17 стр.

10-тe страни c най-високи данъци върху доходите

Аруба, Швеция и Дания водят класацията с налози от 58,9 до 55,4 на сто

Европейската дългова криза принуди някои държави да вдигат данъците върху доходите. Например Испания покачи с 2 пр. пункта подоходния данък до 45%, а новият президент на Франция Франсоа Оланд предлага увеличаване на данъците за богатите. В САЩ пък президентът Барак Обама предложи идеята на Уорън Бъфет тези, които получават над 1 млн. долара годишно, да плашат по-високи данъци. Републиканците обаче отхвърлиха предложението с мотивите, че то е "трик", който ще навреди на растежа. Въпреки това има много страни с по-високи подоходни данъци от 35-те процента в САЩ. Всъщност Щатите са на 23-то място в класацията на KPMG между 96 страни в цял свят. Си Ен Би Си представи челната десетка на база на доклада.

На първо място е Аруба, чийто данък върху доходите е цели 58,95 на сто. Страната, която е задморско владение на Холандия с автономен статут, до 2007 г. бе с още по-висок налог от 60 на сто. В момента с най-високата ставка се облагат гражданите с доход над 165 000 долара, като при семейните двойки процентът е по-нисък - 55,85%. Като цяло обаче Аруба има високи социални осигуровки, но и е едно от местата с най-добър стандарт в Карибите. Високият данък на малкия остров е доста под средният (26,7%) в региона. На острови като Бахамите, Бер-муда и Каймановите острови няма данък за физическите лица. Най-близо до Аруба по размер на подоходния данък са съседните й Аржентина, Еквадор, Гватемала и Венецуела с между 31 % и 40%.

Втората позиция в класацията на KPMG е за Швеция с 56,6 на сто при среден доход за 2010 г. 48 800 долара. Швеция е една от 8-те европейски държави в Топ 10, като е с най-висок процент в Скандинавието. Данните показват, че гражданите с доходи над 81 хил. долара плащат най-високи налози. Освен това работниците плащат и 7% за социално осигуряване, с таван над 4300 долара. Високите социални осигуровки обаче са оправдани с това, че страната харчи най-голям дял от БВП за социални услуги в ОИСР. Шведите се радват на безплатно образование и добра здравна грижа, градски транспорт и пенсия, гарантирана от правителството.

Челната тройка в подредбата се запълва от Дания, в която данъкът върху доходите е 55,4 на сто при среден годишен доход от 64 хил. долара. Припомняме, че през 2008 г. правителството намали процента от 62,3% на сегашните 55%. Експертите уточняват, че високата ставка се прилага за граж-

дани с доходи от над 76 хил долара. Освен това скъпите подаръци дори за роднини се облагат с 15%. Данък имот пък е на стойност между 1 и 3%. Според ОИСР в последното десетилетие страната намалява своята данъчна и осигурителна тежест, за да облекчи населението.

Четвъртата страна с най-висок данък върху доходите е Холандия, в която ставката е 52 на сто за хора с над 74,5 хил. долара годишни постъпления. Процентът реално е доста по-висок от средния - 45,7 за Западна Европа. В страната има още 6% данък за транзакция на земя и между 10% и 40% данък наследство. Холандия, която е в рецесия от юли 2011 г., обяви, че ще замрази заплатите на държавните служители за 2 години.

Австрия, Белгия, Япония и Великобритания пък си делят пето място в списъка на KPMG. Австрия, която най-често е цитирана като лидер в класациите за най-добри места за живеене, изисква от хората с възнаграждения от над 80 хил. долара да плащат 50 на сто подоходен данък. Освен това социалните осигуровки са към 17-18 на сто. Припомняме, че през април правителството постигна ключова договорка с Швейцария за облагане на тайните банкови сметки на гражданите си там. Върху тях ще се начислят между 15% и 38% и се очаква да донесат на хазната около 1,3 млрд. през 2013 г. Правителството счита, че в швейцарски банки са скътани между 12 и 20 млрд. долара от австрийски граждани.

В Белгия най-високото ниво на подоходния данък е 50% и важи за суми над 46,9 хил. долара. Белгийците имат най-високи социални осигуровки. Според изследване на ОИСР през 2011 година данъкоплатците, които не са семейни и имат среден доход, са получили по-малко от 45% от това, което работодателят им е платил. Тези с по-високи доходи са получили по-малко от 40%.

В Япония и Великобритания ставките върху възнагражденията също са 50 на сто. Япония е единствената азиатска страна в Топ 10, като най-високият й процент е доста над средното за Азия (23%). В държавата с 40% се облагат всички с доход над 217 хил. долара, като те плащат и допълнително 10% общински данък. Населението на Япония бързо застарява и затова хората под 40 години плащат застраховка от 0,8% за "грижи за възрастни", или максимум 110 долара на месец. Освен това приходи от сделки с акции се облагат с 20%. Данъчните приходи в Япония са на пето място по най-нисък размер сред членовете на ОИСР, тъй като страната се занимава с нарастващите дългови проблеми.

Във Великобритания най-много налози плащат гражданите, печелещи над 231 хил. долара годишно. През 2010 г. бе увеличен подоходният данък с 10 процентни пункта, а през март 2012 г. бе взето решение за намалението му до 45%, което влиза в сила през април 2013 г. Припомняме, че сред данъчните ставки е и 7 на сто ставка при продажба на имот на стойност над 3,24 млн. долара. Освен това работниците плащат данък обществено осигуряване от 12%. Припомняме, че във Великобритания избухна и скандал, когато стана ясно, че 6% от най-богатите хора в страната са ползвали данъчни облекчения и са платили по-малко от 10% данъци - това е доста под процента, с който се облага средностатистическият британец. Кабинетът тогава предложи план да се въведе лимит на данъчните облекчения за благотворителност, но богатите заплашиха, че това само ще намали даренията.

Девета позиция според подредбата на KPMG заема Финландия. Най-високият данък върху доходите в страната е 49,2% и влиза в сила за суми над 91 хил. долара. Всъщност този данък е намален от 53,5% през 2004 година. Във Финландия се плащат още значителни общински данъци, а по-набожните дължат и 1-2% данък "църква". Освен това правителството планира по-високи данъци за гражданите с доход над 132 000 долара и тези с доход над 1,3 млн. долара.

Ирландия пък запълва Топ 10 с подоходен налог от 48 на сто при среден процент за Северна Европа около 40%. През 2011 година управляващите увеличиха данъка с 1 процентен пункт за трета поредна година. Най-висок данък върху доходите пък плащат гражданите, заработили над 43,9 хил. долара за година. За сметка на това държавата има един от най-ниските корпоративни данъци - едва 12,5%. Сред ино-вативните методи за събиране на повече приходи в хазната е и въвеждането на данък върху имота в размер на 100 евро, който обаче във Финландия засега не се е увенчал с успех, като към края на март едва 1/3 от собствениците са го платили.

понеделник, 14 май 2012

00:01:00

Земя - 3 стр.

Скандали и нарушения съпътстваха изборите в Кюстендил

Скнадали и нарушения съпатстваха изборите за Общински съвет в Кюстнедли, които се проведоха вчера след като вотът през есента на 2011 година бе касиран от съда. Общинската избирателна комисия в града излезе с решение за ремахване на монтирани камери за видео-наблюдение. При проверка са били установени три видеокамери, монтирани на сгради пред три избирателни секции в града. Не е ясно от кого са поставени камерите, нито къде отиват и се преглеждат видеозаписите. Самото им поставяне обаче е станало непосредствено преди изборите, казаха от ОИК. Сигнал за сгрешени бюлетините с грешно изписано име на една от партиите, учстваща във вота, спря избора за наколко часа. По-късно ОИК излезе с решение гласуването да продължи и с листите, в които е допусната техническа грешка.„Първоначално ни бяха доставени бюлетини с различен цвят на хартията - жълт и бял. Ние им казахме да върнат единия цвят, те избраха жълтия и ни доставиха нови бюлетини в бял цвят. Няма как да проверим около 60 000 бюлетини", коментира председателят на ОИК Анани Константинов. За гласа на избирателите от Община Кюстендил се борят 14 партии, две коалиции и 3-ма независими кандидати. В бюлетината има 19 номера, като тя е с дължина от 60 см. Вчера се проведоха избори за кметове в петричките села Габре-не и Стумешница, в ло-зенското Чудомир, в средецкото Дебелт и в санданското Вълково.

понеделник, 14 май 2012

00:01:00

Новинар - 2 стр.

Съмнения за купуване на гласове и объркана бюлетина в Кюстендил

Без груби нарушения и със слаб интерес протече вота в други две села

Списък с имена бе открит в ромския квартал на Кюстендил вчера по обяд, в разгара на изборния ден за нов общински съвет. Причина за операцията в квартал „Изток" е, че в конкретни обекти се държат акцизни стоки без бандерол. Когато служителите на реда отишли на проверка обаче установили, че на три от местата няма такива стоки, но са открити пари и списък с имена на лица, който може да представлява избирателен списък. Прокурор Георги Константинов коментира, че ако се открият повече доказателства за купуване на гласове, могат да се образуват досъдебни производства. До момента обаче са образувани предварителни проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол. По време на операцията са задържани петима кюстендилци.

От БСП пък подадоха жалба в прокуратурата в Кюстендил за засилено полицейско присъствие в ромския квартал на града, което според червените плашело и притеснявало избирателите да упражнят правото си на глас.

Няколко жалби за нарушения подадоха от местната структура на ГЕРБ в Кюстендил. Едната беше за наличие на видеокамери по електрически стълбове, които се намират срещу входове на избирателни секции. Другата жалба, пусната още рано сутринта, беше за грешно изписани бюлетини, като в бюлетините за избор на общински съветници вместо „ПП ГЕРБ" е било изписано „КП ГЕРБ". Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Вася Пешева смята, че объркването в бюлетината не е случайно и изрази надежда, че няма да бъдат напуснати нарушения, които да са основание за касиране на вота.

Няколко сигнала за разлепени агитационни материали са получени и в Общинската избирателна комисия на град Съединение, съобщи Петрунка Кацарска председател на Общинската избирателна комисия. Там вчера се проведоха избори за кмет, след като предишният кмет Евгени Маринчешки почина на 3 февруари след тежка катастрофа. Според Кацарска ниската избирателна активност в града вероятно се дължи на лошото време.

В три благоевградски села също избираха кмет в неделния ден. След като Върховния административен съд касира изборните резултати на последния местен вот през миналата година, жителите на санданското село Вълково, и селата Габрене и Струмешница в община Петрич отново се разходиха до урните.

понеделник, 14 май 2012

00:01:00

Сега - 3 стр.

Забранителните списъци за изборите в Кюстендил драстично се увеличиха

Полицията въведе пропускателен режим за ромската махала в деня на вота

Вътрешният министър Цветан Цветанов посети предизборно Кюстендил и отдели специално внимание на ромската махала. Това стана повод за нова размяна на реплики между депутата от БСП Мая Манолова от БСП и премиера. "Министрите всяка година ходят заради черешите", обясни Борисов.

Броят на лицата, включени в забранителните списъци за гласуване в Кюстендил, се е увеличил драстично от местните избори през октомври досега. Това се разбра вчера, когато в града се проведоха частични избори за общински съветници. Според секционни комисии, ако през октомври в списъците са фигурирали по 30-50 души, сега на места този брой е нараснал до 150.

Забранителните списъци бяха един от най-сериозните проблеми, възникнали в резултат на новия изборен кодекс на последните местни избори. Те се състоят от граждани, които са извадени от избирателните списъци заради изискването за уседналост. Въпреки това обаче от цялата страна имаше информации, че в тях са попаднали и хора, които формално отговарят на това изискване. От ГЕРБ признаха, че става дума за около 12 хил. души, които са били извадени от изборните списъци заради несъответствия между данните на ГРАО и тези на МВР. Според БСП обаче броят на тези хора е бил поне 400 000.

В изборния ден ромската махала в града бе блокирана от полицията, като беше въведен пропускателен режим и всички влизащи автомобили се спираха за проверка. Още на предния вот ромските избирателни секции бяха изведени на около 3 км извън махалата. В районната прокуратура е образувано досъдебно производство във връзка с намерени списъци с имена на евентуални избиратели, съобщи дежурният прокурор Георги Константинов. У човека, у когото са открити списъците, е намерена и голяма сума пари, за които може да се направи предположение, че са били предназначени за купуване на гласове. Досъдебното производство е във връзка с операция на служители на икономическа полиция в ромския квартал "Изток" в града. Проверени са били шест обекта и са задържани петима души. Наблюдатели пък съобщиха, че в определени секции са регистрирани твърде много застъпници, което може да се счита за форма на контролиран вот.

Сериозен смут предизвикаха камери, монтирани на сгради, в които има избирателни секции. Не стана ясно от кого са монтирани камерите и къде отиват записите от тях. Самото им поставяне обаче е станало непосредствено преди изборите. Общинската избирателна комисия (ОИК) излезе с предписание до кмета на общината Петър Паунов те да бъдат премахнати. В предписанието е посочено, че вече има решение на ОИК, което не позволява видеонаблюдение в деня на изборите. Решението е изпратено и на Районната прокуратура и на МВР Кюстендил, съобщиха от "Прозрачност без граници", които наблюдаваха изборите. За пръв път нарушенията на вота бяха публикувани в реално време в интернет и социалните мрежи.

В началото на изборния ден се оказа, че са сгрешени част от бюлетините на ГЕРБ. Със свое решение обаче ОИК прие, че бюлетините ще се смятат за редовни. Решението е съгласувано и с Централната избирателна комисия. В изборния ден депутатът от "Атака" Десислав Чуколов влезе в една от секциите в града с телевизионен екип и камери. Малко след това той беше изведен от помещението, като от секционната комисия са поискали съдействие от полицията. Независим наблюдател беше съден по бързо производство по обвинение, че вози избиратели.

***

Статистика

Редовните избори в Кюстендил бяха касирани от Върховния административен съд. За 37-местния парламент се състезават 16 партии и коалиции и трима независими кандидати. Основните играчи обаче са шест партии и коалиции, които имаха свои общински съветници в предишния общински съвет. Избирателите са около 59 000, а избирателните секции - 109.

понеделник, 14 май 2012

00:01:00

Дума - 2 стр.

ДРАСТИЧНО РАЗДУХА ЗАБРАНИТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ В КЮСТЕНДИЛ

Драстично раздуване на забранителните списъци лъсна при вчерашните избори за общински съветници в Кюстендил. Според секционните комисии, ако на изборите през октомври в списъците са фигурирали по 30-50 души, сега на места този брой е нараснал до 150. Повторни избори за общински съвет в Кюстендил се наложиха, след като ВАК касира вота от м.г. В районната прокуратура бе образувано досъдебно производство за намерени списъци с имена на евентуални избиратели. У човека, в който са открити, била намерена и голяма сума пари, за които можело да се предположи, че са предназначени за купуване на гласове, каза дежурният прокурор Георги Константинов.

Хаосът в изборния ден продължи. Оказа се, че бюлетините са сбъркани и вместо ПП (политическа партия) "ГЕРБ" на тях било изписано КП "ГЕРБ". Зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов бе изведен с полиция от избирателна секция, защото влязъл с телевизионен екип и камери. "Аз съм редовно регистриран застъпник. Показал съм си документа. Бях отстранен, изгонен от председателя на секцията, който е от ГЕРБ и, така да се каже, се беше разпасал", коментира Чуколов. По думите му, полицаите се държали като застъпници на ГЕРБ, а не като органи на реда.

понеделник, 14 май 2012

00:01:00

Преса - 1 стр.

Сбъркана бюлетина нажежи страстите на вота в Кюстендил

Сгрешена буква в абревиатурата на ГЕРБ и неправилно изписано презиме на кандидат за общински съветник от БСП в бюлетината предизвикаха хаос на вота за местен парламент в Кюстендил. Изборите не бяха прекратени, а до края на деня с решение на избирателната комисия хората гласуваха със сбърканата бланка.

Ромската махала в града бе блокирана от полицаи, жителите й минаваха през пропускателни пунктове.

понеделник, 14 май 2012

02:54:51

Република - 4 стр.

Скандали на изборите в Кюстендил

Скандали разтърсиха частичните избори за общински съветници в Кюстендил. Повторният вот се наложи, след като този от миналата есен беше касиран заради изборни нарушения.

Оказа се, че част от бюлетините са сгрешени. ОИК обаче реши да ги признае за валидни. Освен това членове на секционни комисии алармираха, че броят на лицата, включени в забранителните списъци се е увеличил драстично от местните избори през октомври досега. Междувременно Районната прокуратура в града започна проверка на търговия с гласове в ромски квартал. Партийните централи заливаха ОИК с жалби за нарушения. От ГЕРБ сигнализираха, че в няколко секции са монтирани камери за виде-онаблюдение. От „Атака" пък протестираха, че полицията е изгонила депутата Десислав Чуко-лов, който се опитал да влезе като застъпник в една от секциите заедно с телевизионен екип.

понеделник, 14 май 2012

Капитал Daily - 2 стр.

Финансовият министър Симеон Дянков е дал принципно одобрение общините с добра финансова дисциплина да получават допълнително финансиране за капиталови разходи през 2013 г.,

съобщи БНР. "Ако една община покаже добри финансови резултати, тя ще има възможност целево да кандидатства за средства, които да разходва само за пътна инфраструктура, защото това е най-важният приоритет за всички нас", каза председателят на Сдружението на българските общини Тодор Попов.

понеделник, 14 май 2012

01:16:44

Всеки ден - 2 стр.

Петима се борят за кметски стол

СЪЕДИНЕНИЕ. Петима кандидати се състезават днес в частичните избори за кмет на община Съединение. До изборите се стигна след смъртта на досегашния кмет Евгений Маринчешки при катастрофа на автомагистрала "Тракия". Разкрити са 19 секции за имащите право на глас 8676 души

понеделник, 14 май 2012

03:47:56

Вяра - 1 стр.

Кюстендилци гласуваха със сгрешени бюлетини

Даниела МИТОВА

Дясната коалиция „Кюстендил" с шансове за най-много места в новия съвет

Едва 30 % от кюстендилци отидоха до урните на частичния вот вчера. Предварителните прогнозни резултати показаха преднина с шанс за най-голям брой съветници на дяснопатриотичната коалиция „Кюстендил". ГЕРБ и БСП се състезават за второто място по брой места в новия минипарламент. На кантар за четвъртото място са ЛИДЕР и РЗС.

Същевременно технически грешки в интегралната бюлетина изнервиха партийните централи малко след започване на изборния ден, в който Кюстендил гласува за нов Общински съвет. Недоволството на ГЕРБ, подкрепено и с жалба, бе свързано с погрешно изписване на КП ГЕРБ вместо ПП. Другият пропуск бе свързан с бащиното име на втория в листата на БСП - Мая Йорданова Шишкова, която бе изписана като Иванова.

Общинската избирателна комисия излезе с нарочно решение за печатната грешка, като бе прието, че тя не може да повлияе по двусмислен начин върху гласуването на хората, желаещи да подкрепят ГЕРБ. Името на Шишкова също бе възприето като пропуск на печатницата, а при наличието на другите елементи не може да има съмнение за друго лице със сходно име, което да доведе до заблуждение на избирателите, казаха в становището си ОИК. Решението бе изпратено до всички СИК-ове, информира председателят Анани Константинов. „Причината грешката да е на част от бюлетините бе това, че част от първоначалните бяха с различна хартия и аз не ги приех. При отпечатването на втората партида са допуснати двете технически грешки", обясни Константинов. „Областната администрация не е виновна за техническите грешки върху бюлетините за изборите в Кюстендил", това обяви на свикана пресконференция областният управител Владислав Стойков.

„Ние избрахме фирмата, която да отпечата бюлетините. Възприехме мажа обществена поръчка фирмата „Мобайл вижън" ООД - София е извършвала печатните услуги на бюлетините и при изборите през 2011 г. Тогава не е имало никакви забележки към нея. Стойността на поръчката е5000лв. За грешката сме уведомили Министерския съвет. Ние ще търсим отговорност от дружеството за сгрешената буква в наименованието на една от партиите", заяви заместник областният управител Гергана Михайлова "Образецът на бюлетината с грешката с бащиното име на един от кандидатите за общинските съветници е била утвърдена по този начин от Общинската избирателна комисия. Отпечатването не започва преди образецът да е потвърден от ОИК. Отдолу стоят подписите на председателя Анани Константинов и секретаря Симеонка Манева. При набирането не е невъзможно да се допусне грешка от изпълнителя, но след това тя се предоставя пред ОИК за проверка", заяви финансовият контрольор към областната администрация Здравка Мукелова.

От управляващата партия сезираха ОИК и за монтирани камери на стълбове срещу гимназиите по селско стопанство и по текстил и облекло. Константинов коментира че не е работа на ОИК да премахва камерите пред секциите. По-късно в ранния следобед 3 камери бяха демонтирани.

БСП пък атакуваха комисията за засилено полицейско присъствие в ромския квартал „Изток". Жалбата бе от компетентността на районната прокуратура а дежурният обвинител Георги Константинов разпореди проверка тъй като в документа червените не описали как точно засиленото присъствие на униформени плаши и притеснява избирателите.

***

Текст под снимка:

Областният управител със заместника си Гергана Михайлова и финансовия контрольор Здравка Мукелова.

понеделник, 14 май 2012

04:28:06

Дарик интернет новини - Кюстендил

Окончателните резултати са ясни: "Коалиция- Кюстендил"- 32, 74%, БСП- 16, 48% и ГЕРБ- 10, 11%

Иво Кирилов

Коалиция- Кюстендил спечели убедително частичните избори за нов Общински съвет в Кюстендил. За нея са гласували 6 205 души или 32, 74%. БСП са втора политическа сила, като за разлика от изборите през октомври 2011 г. изпреварват ГЕРБ. Червените имат 3 123 гласа или 16, 48%. Подкрепа за ГЕРБ са дали 1 917 избиратели или 10, 11%.

ЛИДЕР са на четвърто място по вота на гласувалите на тези избори с- 1 580 гласа или 8, 34%, РЗС получава подкрепата на- 1 511 души или 7, 97%. Шести по резултат е независимият кандидат, адвокат Кирил Станчев с 878 гласа или 4, 63%.

За Земеделски народен съюз, с водач на листата Асен Динчев са гласували- 638 души / 3, 37% /, следват Инициатива за Кюстендил- Осогово с- 589 гласа / 3, 11% / и ДСБ- 536 гласа или 2, 83%.

Това са партиите и коалициите, които ще имат съветници в новия Общински съвет, в който влиза и независимият Кирил Станчев. Мандатите се изчисляват в момента.

Избирателната активност е била 33, 93%. Действителните бюлетини са 18 955, а недействителните- 537.

понеделник, 14 май 2012

00:06:19

News.bg - Новини Новини категория

В Съединение гласуват за кмет

8 676 души в община Съединение трябва да изберат днес кмет след като законно избраният кмет по време на Местните избори през миналата година Евгений Маринчешки загина нелепо при катастрофа.

Имащите право на глас могат да упражнят вота си в 19 те разкрити секции. 9 от тях са в град Съединение , а 10 са в селата на територията на общината.

Всички 19 секции в Община Съединение започнаха работа в 6.00 часа, а изборният ден преминава сравнително спокойно. Въпреки, че днес е пазарен ден, хората от Съединение се отправиха още в ранни зори към избирателните секции.

Избирателната активност до 13.30 часа е малко над 34%.

Жителите на Съединение се надяват, че техния вот ще помогне за решаване на проблемите в общината, които се оказват предимно инфраструктурни.

Председателят на Общинската избирателно комисия Петрунка Кацарска заяви, че вероятно няма да се стигне до удължаване на изборния ден.

Кандидатите за кметския стол са петима - представители на три партии, една коалиция и един независим.

13.5.2012

понеделник, 14 май 2012

00:01:00

Свързани:

В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconДетелина Николова участва в заседание на комисията по околна среда
Подходи спрямо изменението на климата, съобразени с регионалната специфика. Детелина Николова е член на ус на Националното сдружение...
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconМежду националното сдружение на общините в република българия и държавната агенция за младежта и спорта националното сдружение на общините в Република България
Националното сдружение на общините в Република България, наричано по-долу нсорб, представлявано от д-р красимир мирев, председател...
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconБургас е домакин на среща на ус на Националното сдружение на общините
Това заяви вчера в Бургас изпълнителниятдиректор на нс0рб гинка Чавдарова по време на заседание на Управителния съвет на националното...
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconНационално сдружение на общините в република българия
Управителният съвет на Националното сдружение на общините изразява своята тревога от принудителното изваждане на общинските болници...
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconТодор Попов, председател на Националното сдружение на общините и кмет на Пазарджик: Част от преките данъци – в общините

В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconНационалното сдружение на общините в България
Средно по 18,8 млн лева на ден са харчили държавата и общините чрез обществени поръчки от началото на годината досега
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconНсорб готвят предложение за рейтингова система на финансовата стабилност на общините
Той изрази надежда рейтинговата система да може да се използва съвместно с Националното сдружение на общините в България и сдружението...
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова iconЗаседание на управителния съвет на националното сдружение на общините в република българия
На 2 април 2009 г в гр. София се проведе заседание на Управителният съвет на нсорб. Основните обсъждани теми и взетите по тях решения...
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова icon15. 12. 2012 нсорб предстоящи събития в страната за 15 декември (Агенция „Фокус )
Велико Търново. Управителния съвет на Националното сдружение на общините ще проведе заседание във
В заседание на Националното сдружение на общините участва Детелина Николова icon08. 04. 2013 нсорб управителният съвет на Националното сдружение на общините в България сменя курса на поведение
Управителният съвет на Националното сдружение на общините в България сменя курса на поведение
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом