10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва
Име10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва
страница1/7
Дата на преобразуване12.06.2013
Размер0.69 Mb.
ТипДокументация
източникhttp://www.namrb.org/doc13/press/News_10.05.doc
  1   2   3   4   5   6   7
10.05.2013

НСОРБ


Наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва

lovechtoday.eu 10.05.2013 13:04

60,65 % изпълнение на местните приходи за първите четири месеца на годината.

Много добра събираемост на местните приходи за първите четири месеца на годината отчете вчера на пресконференция кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев. Общото изпълнение е 3 013 274 лв, което е 60,65 % от годишния план.

Най-висока събираемост се отчита при данъка върху недвижимите имоти (63,92 %) – при план 900 000 лв до края на април са събрани 575 323 лв. 62,33 % е изпълнението при такса битови отпадъци – план 2 919 398 лв, изпълнение 1 819 781 лв. При данъка върху превозните средства изпълнението е 58,09 %, заложени са 650 000 лв за годината, събрани са досега 377 563 лв.

В отговора на въпрос на „Ловеч днес“ относно рисковете за бюджета на община Ловеч с оглед на несъбрани данъци в размер на около 4 милиона лева, кмета Казанджиев заяви, че по отношение на недоборите администрацията се е заела първо с по-големите плащания, тъй като има давност. Водят се съдебни дела, като по-голямата част от тях се печелят от Общината и парите се възстановяват.

Не мисля, че има риск за бюджета на Общината. Единствените проблеми са със управляващите органи и с желанията им да изкарат, както в много български общини финансови санкция, какъвто е случая и с Ловеч, за неща, които предварително сме съгласували с тях, заяви Казанджиев.

Това е въпрос на съдебни спорове с управляващите органи

и съдебната система ще каже кой е прав, допълни градоначалника.

Кметът на общината отказа да коментира подробно кой е проекта и за кой управляващ орган става въпрос, както и размера на наложената финансова корекция, предмет на спора, именно поради предприетите съдебни действия.

Той все пак обясни, че проблемът се състой в това, че предварително съгласуваните процедури с управляващият орган, сега именно той иска да изкара, че са неправилни и спорни.

Има наложени корекции на над 80 български общини, което според Казанджиев е необяснимо.

Веднага след изборите, няколко кмета са се договорили да инициират среща в Националното сдружение на общините, на което да се коментира темата.

На този етап, държавата се явява като мащеха за българските общини, обобщи Казанджиев. Не може с едната ръка да даваш, с другата да взимаш, защото финансовите санкции са в размери, в които е държавното съфинансиране, което ме навява на други мисли като финансист, но няма да споделя преди изборите, допълни кмета на община Ловеч. Явно ще се наложи да си говорим на тази тема много сериозно.Проблема не е партиен, а е чисто професионален и финансов и спирам до тук, макар че, мога да продължа много, завърши Минчо Казанджиев. Има наложени санкции на всякакъв цвят общини, някой са повече. В годините един от проблемите е, че се променяха в движение условията по Оперативните програми. Не може в края на месеца, в петък, в 17.00 ч., да поставяш други условия за месечния отчет, който се прави, заключи ловешкият кмет.


ОБЩИНИ

ФОКУС

Системата за електронно класиране на деца в детските заведения в Община Стара Загора ще заработи на 22 май

10 май 2013 | 07:42 | Агенция "Фокус"

Стара Загора. Системата за електронно класиране на деца в детските заведения в Община Стара Загора ще заработи на 22 май в 10.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Системата ще бъде отворена и достъпна за всички граждани за регистриране на заявления и получаване на входящи номера. На електронната страница на общината ще бъде активиран линк към специализирания сайт за подаване на заявленията. По този повод днес в 14.00 часа в зала 203 ще се проведе пресконференция на кмета Живко Тодоров.


Кметът на Банско Георги Икономов: Изградената канализация в един от новите квартали е без необходимата документация

10 май 2013 | 13:09 | Агенция "Фокус"

Банско. Изградената канализация в един от най-новите квартали на град Банско, която създава изключително много проблеми на живущите там, е без данни коя е фирмата изпълнител на проекта и без необходимата документация за влизане в експлоатация. Това заяви пред Радио "Фокус" - Пирин кметът на община Банско Георги Икономов. „Вследствие на запушената канализация, изградените улични ревизионни канализационни шахти са препълнени и преливат, като отпадните води пълнят съществуващите жилищни сгради. Това се случва в един от най-новите квартали на гр. Банско, където са разположение множество хотели и се посещава главно от туристи”, уточни Икономов. По думите му проектът е правен през 2006 г. от тогавашната местна власт, но в общината не са открити данни коя е фирмата изпълнител. Икономов обясни, че тази канализация въобще не е въведена в експлоатация, т.е. изграден е един мащабен проект, като канализация на цял квартал без необходимата документация, което според Икономов е недопустимо. ”Сега ще следват десетки хиляди левове разходи, които общината ще трябва да поеме, за отстраняването на проблема”, заяви Икономов. Той уточни още, че се работи от ВИК дружеството в проблемния участък, като до този момент голяма част от проблемите са отстранени. Но по думите на кмета, те са изключително много и ремонтът ще се забави. „Този проблем го отдадох като сведение пред общинския съвет и изисках назначаването на комисия от външни експерти, която да огледа документално нещата, т.е. начинът на изграждане на този проект”, заяви Икономов. Накрая Икономов уточни, че ще изиска пред определените органи, виновниците за този проблем да си понесат отговорността. /Любомира ХАМБАРДЖИЙСКА


Инж. Надежда Петкова, зам.-кмет на Добрич: Надявам се още през юни да започнат дейностите по обновяване на градския парк

10 май 2013 | 13:13 | Агенция "Фокус"

Добрич. Община град Добрич има одобрено поредно проектно предложение – „Зелена и достъпна градска среда”, съобщи инж. Надежда Петкова, зам.-кмет „Европейски фондове и икономическо развитие”, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Става дума за реконструкция и обновяване на градския парк „Св. Георги”. На практика одобрението дава възможност общината да усвои 5 милиона лева и още толкова за подобряване функционалността и условията за прекарване на свободното време, спорт, отдих и туризъм в парка, който е един от най-старите и красиви в страната. Модернизирането му е започнало още преди години, но частично, със средства по „Красива България”, също със собствени средства на Общината, припомни инж. Петкова. Предстои да бъдат реновирани около 500 дка със средствата, които ще бъдат отпуснати по ОП „Регионално развитие”. Ремонтните дейности ще обхванат трите части на парковото езеро. Ще бъде направена пълна реконструкция. Планирано е изграждане на функционални зони, като ледена пързалка, скейтпарк. По думите на инж. Петкова, идеята за този парк се радва на много голям интерес от страна на младите хора в града, а надеждите са, че скейтпаркът ще се превърне в притегателен център за любителите на екстрийма не само от страната, но и от съседна Румъния. Предвидени са също арт площад, рок сцена, водна серпентина с водопад. Идеята е всички тези интересни зони да съживят парка и да го превърнат в още по-привлекателна територия за жителите и гостите на добруджанския град, каза инж. Петкова. По проекта са предвидени пълна рехабилитация на алеите и изграждане на велотрасета в парка. Реконструкция ще бъде извършена на ул. „Ген. Колев”, която е с достъп до парка, и на съоръженията в Спортния комплекс „Простор” – футболни, волейболни и баскетболни игрища. Допълнителни обекти по проекта ( 10 на брой) са също на стойност 5 милиона лева. Инж. Петкова подчерта, че идеята е всеки освободен ресурс, например от тръжните процедури, да бъде насочен към изпълнение на подобектите. От Общината се надяват строителните работи да приключат до края на следващата година. Останалите обекти за изпълнение ще бъдат прехвърлени за следващия програмен период. По думите на инж. Петкова, съвсем тенденциозно градският парк „Св.Георги” е включен в една от зоните за въздействие в рамките на Интегрирания план за градско развитие и възстановяване. По този начин ще има възможност за привличане на нови финансови средства за допълнително благоустрояване. Очаква се на 20 май да бъдат подписани договорите по проекта „Зелена и достъпна градска среда”. Следващия месец се очаква подписване на договори с фирмите изпълнители, в случай, че няма обжалване след провеждане на процедурите за обществени поръчки и начало на строително-монтажните работи. Мемориалният комплекс „Хан Аспарух” също е включен в проекта. Предвидено е там художествено осветление. Мястото е важно за града, защото е по протежение на булеварда, където е входът за добруджанския град от морската ни столица. /Жулиета НИКОЛОВА


С проект за 5 млн. лв. община Смолян ще облагороди няколко улици и зони в града

10 май 2013 | 14:11 | Агенция "Фокус"

Смолян. Община Смолян спечели проект на стойност 5 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”. Това каза в предаването „Добър ден, Смолян” на Радио „Фокус” – Смолян кметът на града Николай Мелемов. „Подходихме отговорно към него, постарахме се да включим обекти, които са приоритет за общината и които са проблем в момента”, посочи кметът на областния град. В проекта са заложени зоната около болницата, където е много натоварено и неуредено и там ще бъде изграден парк, паркинг и цялостна организация на движението около болницата, поясни Мелемов. По думите му, друга зона, в която ще се работи, е в квартал „Беклийца” и района на гробищата, защото това е едно от условията на проекта - да има свързаност и интегритет. В проекта са заложени ремонти и още няколко улици в града, както и създаването на зони за отдих – детски и спортни площадки. „Подходихме прагматично при избирането на зоните, включени в проекта, и се надявам да има сериозен ефект за града”, заключи Мелемов. /Нели ГЕРГЬОВСКА


Кметът на Смолян Николай Мелемов: Приоритет за областта са пътищата Асеновград – Смолян и Рудозем – Ксанти

10 май 2013 | 15:27 | Агенция "Фокус"

Смолян. Приоритети за цялата Смолянска област са пътищата Асеновград – Чепеларе – Смолян и Рудозем – Ксанти, и винаги при посещения на представители на властта сме ги очертавали като такива. Това заяви в предаването „Добър ден, Смолян” на Радио "Фокус" - Смолян кметът на областния град Николай Мелемов. По думите му, това са двата приоритета и завършването на тези пътища ще промени коренно облика на община Смолян и цялата област. Мелемов бе категоричен, че и в бъдеще ще продължават да ги поставят на първо място. Кметът посочи, че в момента се работи по пътя Асеновград – Смолян, като въпросът там е да има ритмично финансиране и изрази надежда до края на годината, рехебилитацията да бъде завършена. Като друг важен проект за Смолянския регион, Мелемов посочи така наречения ЛОТ 27, в който са включени рехабилитации на отсечките Пампорово – Смолян, Стойките – Превала и Рудозем - Смилян. Според него, не са случили на изпълнител и това е забавило реализацията на проекта, който е трябвало да приключи още през 2011 година. В момента обаче ЛОТ-а отново е обявен, има финансиране и се избира изпълнител, каза Мелемов и допълни, че ако този път няма обжалване, още лятото ще се започне работа по трите пътя. „Те са важни за община Смолян, защото са в много тежко състояние. По време на шестте почивни дни в община Смолян имаше много туристи, но те биха били много повече, ако имаме добри пътища”, каза още Мелемов.


В Бургас приключи ремонтът на жп прелеза пред централния вход за парк "Езеро"

10 май 2013 | 16:36 | Агенция "Фокус"

Бургас. Завърши ремонтът на железопътния прелез на ул. „Димитър Димов“, пред централния вход за парк „Езеро“, съобщиха от общината. Той е с подновена конструкция и монтирана еластична прелезна настилка. Изкопано е ново легло, изляти са нови бетонови елементи, насипан е баласт, подновени са траверсите и релсите в участъка. Община Бургас подпомогна Национална компания “Железопътна инфраструктура” при изпълнението на този проект. Обновлението се случи след неин сигнал, предизвикан от многобройни оплаквания на бургазлии за трудното преминаване в района. По същата технология бе обновен и железопътният прелез при алеята на здравето до Северен плаж (паркинг “Адам и Ева”).


Майски празници на изкуството ще се проведат в Благоевград

10 май 2013 | 18:40 | Агенция "Фокус"

Благоевград. Благоевград се превръща в „Територия за млад театър” от 13 до 20 май. Това заяви Христина Шопова - директор на общинска дирекция „Хуманитарни дейности” на пресконференция по повод предстоящите „Майски празници”, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пирин. „В община Благоевград ще се проведе първи подобен фестивал, който ще заяви дългосрочно съществуване и ще бъде заложен като първо събитие за кандидатурата ни за Европейска столица на културата”, обясни Шопова. По този повод заедно с останалите градове, с които е сключен меморандум за това кандидатстване, а именно Перник, Кюстендил и София се образува едно сътрудничество, което означава, че самите градове ще посещават и ще рекламират своите културни събитията. Освен тези театрални събития, които предстоят, ще се проведат и „Майски празници на изкуството”, които ще преминат под мотото „Върви народе възродени”, посветени на 24 май - празник на Благоевград и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На проведената пресконференцията, празничната програма на театралния фестивал в Благоевград бе представена от режисьора Василка Бумбарова, главен селекционер на събитието. /Любомира ХАМБАРДЖИЙСКА


РАДИО ФОКУС

Копирните машини в Смолянска област са доставени и са раздадени по общини

10.05.2013 14:20 / Смолян / Новини

Смолян. Копирните машини са доставени и са раздадени по общини, като до момента има потвърждение от 8 общини, че машините работят и не са открити дефекти по тях. Утре ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии. Това каза за Радио „Фокус”-Смолян Любомир Сираков - председател на Районната избирателна комисия в Смолян. „Утре в следобедните часове ще бъдат раздадени по общини изборните книжа и материали, което ще стане от общинските администрации, а всяка избирателна комисия ще оборудва своето помещение и ще го приготви за изборния ден”, каза Сираков. Председателят на РИК обясни, че бюлетината за Смолянска област е с дължината около 70 см. Гласува се с изписване на знак хикс, единствено със син химикал. В кабинката, в която се гласува ще има достатъчно указания по какъв начин трябва да се гласува, като и самите членове на комисията ще обясняват на гласоподавателите как се извършва гласуването. „Избирателите ако имат някакви въпроси, могат да се обръщат към комисията за разяснение”, допълни Сираков. /Даниела БОЙКОВА


21 души от община Сливен са започнали работа по схема „Първа работа” през февруари

10.05.2013 14:50 / Сливен / Новини

Сливен. 21 души от община Сливен са започнали работа по схема „Първа работа” през февруари. 688 безработни са ползвали посредническите услуги на Бюрото по труда по схемата „По – близо до работа”. Осем новонаети лица са подали заявление за включване в проекта и две заявления са подадени от работодатели, съобщи за радио „Фокус”-Сливен Росица Хаджиева от Бюрото по труда в Сливен. 14 заявки за 31 работни места са подадени от работодатели по схема „Подкрепа за заетост”, а работилите през месеца са 162 лица. 44 са започналите работа по проекта във фирми, осъществяващи дейност в община Сливен. През февруари започна и проект „Шанс за работа – 2013”. Чрез предоставяне на мотивационно обучение по компетентност „Работа в екип” и професионално обучение по част от професия „Болноледач” са определени 31 лица за обучение и 24 души за заетост. След успешното приключване на обучението се осигурява стажуване за период от четири месеца в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” Сливен. /Людмила ЙОРГОВА

  1   2   3   4   5   6   7

Свързани:

10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва iconПредставляван от Р. Х. Б. и И. А. А., е наложена „имуществена санкция в размер на 10 000. 00 лв
Обжалвано е нп №09/0900470 от 14. 06. 2010г., издадено от ид на иа „гит” гр. С., с което на осн чл. 416, А. 5, вр с чл. 413, А. 2...
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва icon03. 04. 2013 нсорб добри практики в администрирането на данъка върху недвижимите имоти и събираемостта представя община Ловеч пред общини от Косово
Добри практики в администрирането на данъка върху недвижимите имоти и в събираемостта ще представи община Ловеч пред общини от Република...
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва icon27. 02. 2013 нсорб кметът на Търговище ще участва в заседание на нсорб
Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. Предстои и дебат, озаглавен „Общините и одитните органи...
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва icon17. 01. 2013 нсорб кметът на община Септември се оплака от безпрецедентен натиск от страна на тз „боп – Пазарджик върху администрацията
Кметът на община Септември се оплака от безпрецедентен натиск от страна на тз „боп” – Пазарджик върху администрацията
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва iconРешение по адм д.№12183 от 2009г на вас/. Иска се отмяна на обжалваното нп. Административно-наказващият орган, чрез процесуалния си представител оспорва жа
Р. Б., с което за 6 бр конкретно описани административни нарушения по чл. 55, ал. 2, т. 2 във връзка с т. З от ззо, във връзка с...
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва icon09. 04. 2013 нсорб свищовски вицекмет стана шеф на комисия на нсорб
Народното събрание и идеята е да се повтори почти изцяло законодателният орган, а изборът е голямо признание за нашата община и за...
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва iconПроизводството е образувано по жалба на Мелничен комбинат „Р. С. Т. Х.", със седалище и адрес на управление Г. Б., Община Б., У. „В. Л." №56, булстат
Б., Община Б. против наказателно постановление №5859-0051479 от 27. 06. 2008г на началник отдел „Контрол” при тд на Н. Б., с което...
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва iconМярка подобряване на административното обслужване и повишаване отчетността на администрацията пред обществото. Дейности
Относно изпълнение на плана за ефективно и прозрачно управление на община ловеч
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва iconМярка подобряване на административното обслужване и повишаване отчетността на администрацията пред обществото. Дейности
Относно изпълнение на плана за ефективно и прозрачно управление на община ловеч
10. 05. 2013 нсорб наложена е финансова санкция на община Ловеч по европроект, администрацията оспорва icon12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване
...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом