19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък
Име19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък
страница1/9
Дата на преобразуване21.05.2013
Размер0.9 Mb.
ТипДокументация
източникhttp://www.namrb.org/doc13/press/News_19.04.doc
  1   2   3   4   5   6   7   8   9
19.04.2013

НСОРБ

Предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък

kazanlak.com петък, 19 Април 2013 г.

09:30 Хотел "Зорница". Втората национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране от общините в Република България, организирана от Националното сдружение на общините в Република България и „НСОРБ-Актив“

9.30 до 11.00 Паралелни сесии по Енергийна ефективност на обектите общинска собственост и домовете на гражданите – един неотложен за решаване проблем“; „Общината – инициатор и фактор за опазването и експонирането на архитектурното и културно-историческото наследство“; „Опазване и експониране на културно-историческото наследство по примера на Община Казанлък“;

11:30 Втора Обща пленарна сесия, относно влезлите в сила промени в ЗУТ


Социалният министър заседава за пръв път с Обществения съвет

offnews.bg 19 април 2013 08:38

Общественият съвет към министъра на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще заседава за пръв път днес. На него ще бъде обсъдена дейността на съвета и темите за сдледващите му заседания.

Съгласно правилата за устройство и дейност на съвета първото заседание на консултативния орган ще е в съства от 12 души от общо 18. Излъчени са по един представител на големите синдикални огранизации, на работодателите, на Националното сдружение на общините и на организациите на пенсионерите и възрастните хора. По трима души са определили организациите на хората с увреждания и юридическите лица с нестопанска цел, свързана със закрила на децата. Към момента е излъчен един представител на гражданите в съвета. До края на април гражданските организации могат да правят предложения за членове, за да бъдат посочени и останалите шестима членове на съвета. Днешното заседание ще се излъчва онлайн на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика.


Цанова: Още над 30 общини с финансиране по ПРСР

vesti.bg 19.04.2013 11:25

Още над 30 общини ще могат да ползват европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони от следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз (2014-2020 г.). Това стана ясно след работни срещи на вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова с комисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош в Брюксел. Разговорите бяха поискани от българска страна, съобщиха от правителствената информационна служба. "Настоявахме всички общини да имат равен достъп при кандидатстването, като се промени дефиницията за селски район и се разшири териториалният обхват, за да се покрият "белите петна" в околностите на големите градове", каза Цанова. "Информирахме комисар Хан и комисар Чолош за промяната в дефиницията, която ще направим и получихме подкрепа", допълни тя. Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

"Общините ще трябва да си сътрудничат помежду си и да работят заедно с различни министерства, за да се разработват интегрирани проекти, при които ще се ползва най-рационално наличният финансов ресурс. Още тази седмица започваме активни консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата", каза още вицепремиерът Цанова. /БГНЕС /


Разширява се обхватът на Програмата за развитие на селските райони

econ.bg |19.04.2013 | 11:30

Трябва да се покрият "белите петна" в околностите на големите градове, заяви в Брюксел министърът по евросредствата

Още над 30 общини ще могат да ползват европейско финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Решението е заложено в новата Обща селскостопанска политика (ОСП) в рамките на следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз (2014-2020 г.), информират от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

Това стана ясно след проведените работни срещи между българския служебен вицепремиер и министър по управлението на средствата от ЕС Илияна Цанова, еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош.

Служебният зам.-министър председател е на посещение в Брюксел. Разговорите са поискани от българска страна, се пояснява в правителственото съобщение.

По думите на Цанова настояването на България е да се разшири териториалният обхват на субсидиите по ПРСР и да се промени дефиницията за селски район. Това е необходимо, за да имат всички общини равен достъп при кандидатстването и "да се покрият "белите петна" в околностите на големите градове".

"Информирахме комисар Хан и комисар Чолош за промяната в дефиницията, която ще направим и получихме подкрепа", допълни вицепремиерът.

Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

Илияна Цанова допълни, че общините ще трябва да си сътрудничат помежду си и да работят с различни министерства, за да разработват интегрирани проекти, при които най-рационално да се използва наличният финансов ресурс. "Още тази седмица започваме активни консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата", добави тя.


Само един представител на гражданите в Обществения съвет към МТСП

Заетостта излиза на преден план

inews.bg |Ивелина Георгиева | 19.04.2013 | 11:40 12

Общественият съвет към Министерството на труда и социалната политика проведе първото си заседание с 12 членове от общо 18 съгласно правилата за устройство и дейност на съвета. Излъчени са по един представител от национално представителните организации на синдикатите, работодателите, на националното сдружение на общините, организации на пенсионери и възрастни хора.

Към момента е излъчен само един представител на гражданите в съвета. Тяхната квота е по 6 членове - по един от всеки административен район в страната. Гражданските организации имат възможност да направят предложения за попълване на състава на съвета до 30 април включително.

Създаването на Обществения съвет има за цел да бъдат дискутирани конкретни проблеми по отношение на държавната политика в сферата на заетостта, доходите, трудовите отношения, социалната закрила, включване на хората с увреждания, свободно движение на работници.

Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова при откриването на първото заседание на Обществения съвет към Министерството на труда и социалната политика.

Шалапатова изрази задоволството си от това, че вече представителите на съвета имат възможността да се съберат и да дискутират проблемите в социалната политика.

Първото заседание на съвета бе учредително и на него членовете обсъдиха бъдещите правила, по които трябва да заработи консултативния орган.

От Асоциацията на индустриалния капитал предложиха всеки от състава да даде бележки за правилата на работа на съвета, след което социалният министър да ги утвърди.

Мандатът на Обществения съвет е до приключване на мандата на служебното правителство, което означава, че ще има само още две заседания. Те са насрочени за 26 април и 10 май. Второто заседание на съвета ще бъде на тема програмите за заетост като на този етап може да се представи преглед на състоянието на пазара на труда, заяви Елка Димитрова, директор на Дирекция "Пазара на труда" към МТСП.

Представителите на БСК поискаха заетостта да бъде изведена на по-преден план по време на второто заседание на съвета, докато представителите на хората с увреждания поискаха техните проблеми да бъдат на дневен ред.

Темите, които ще разглежда общественият съвет трябва да се определят от текущите проблеми, които решава социалното министерство, смятат от Асоциацията на индустриалния капитал.

Според тях темата за заетостта на пазара на труда също е с по-голям приоритет от останалите проблеми.

Енергийните помощи и методът на определяне на минималната работна заплата също биха могли да бъдат изведени за обсъждане на следващото заседание на Обществения съвет. Елка Димитрова предложи на членовете на второ заседание да бъде поставена темата за заетостта като заседаващите ще се фокусират като под въпроси върху заетостта на хората с увреждания.

На 26 април ще бъде следващото заседание, а на 10 май по-следващото. Представителят на протестиращите Методи Митев поиска да бъдат включени като тема на обсъждане енергийните помощи за най-бедните.


Още 30 общини ще ползват европейско финансиране

standartnews.com 11:42 19.04.2013 Роза Маринова

Брюксел. Още над 30 общини ще могат да ползват европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони от следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз (2014-2020 г.) Това стана ясно след работни срещи на вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова с комисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош в Брюксел. Разговорите бяха поискани от българска страна.

"Настоявахме всички общини да имат равен достъп при кандидатстването, като се промени дефиницията за селски район и се разшири териториалният обхват, за да се покрият „белите петна" в околностите на големите градове", каза Цанова. "Информирахме комисар Хан и комисар Чолош за промяната в дефиницията, която ще направим и получихме подкрепа", допълни тя. Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

"Общините ще трябва да си сътрудничат помежду си и да работят заедно с различни министерства, за да се разработват интегрирани проекти, при които ще се ползва най-рационално наличният финансов ресурс. Още тази седмица започваме активни консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата", каза вицепремиерът Цанова.


Социалното министерство свиква Обществен съвет

presstv.bg, 19 април 2013, 11:55

Общественият съвет към министъра на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще проведе първото си заседание днес. На него ще бъдат обсъдени организационни въпроси за дейността на съвета и ще се уточнят темите за следващите заседания.

Консултативният орган ще проведе първата си среща в състав от 12 души от общо 18, съгласно правилата за устройство и дейност на съвета. Излъчени са по един представител на национално представените организации на синдикатите, на работодателите, на Националното сдружение на общините в Република България и на организациите на пенсионерите и възрастните хора.

По трима души са определили организациите на хората с увреждания и юридическите лица с нестопанска цел, свързана със закрила на децата.

Към момента е излъчен един представител на гражданите в съвета. За да бъде попълнена квотата от 6-ма души, до края на април гражданските организации могат да правят предложения за членове. Днешното заседание ще се излъчва онлайн на официалната интернет страница на министерството./КРОСС/


Още над 30 общини ще могат да ползват европари от програмата за развитие на селските райони

Дневник 12:17 на 19 апр 2013

Още над 30 общини ще могат да ползват европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони от следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз (2014-2020г.) Това стана ясно след работни срещи на вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова с комисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош в Брюксел. Разговорите бяха поискани от българска страна, уточни пресцентърът на Цанова.

"Настоявахме всички общини да имат равен достъп при кандидатстването, като се промени дефиницията за селски район и се разшири териториалният обхват, за да се покрият "белите петна" в околностите на големите градове", каза Цанова. "Информирахме комисар Хан и комисар Чолош за промяната в дефиницията, която ще направим и получихме подкрепа", допълни тя. Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

"Общините ще трябва да си сътрудничат помежду си и да работят заедно с различни министерства, за да се разработват интегрирани проекти, при които ще се ползва най-рационално наличният финансов ресурс. Още тази седмица започваме активни консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата", каза вицепремиерът Цанова.


Нови 30 общини ще имат достъп до европейски пари

Договорката е била постигната след среща в Брюксел между вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС

Economic.bg, 19 април 2013 12:30

Нови 30 български общини ще бъдат добавени към списъка на бенефициентите, които ще могат да ползват европейски пари от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) от следващия програмен период на Европейския съюз - 2014-2020 г.

Договорката е била постигната след среща в Брюксел между вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова с комисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош. Българската страна е настояла да се промени дефиницията за селски район и да се разшири териториалният обхват, за да се покрият "белите петна" в околностите на големите градове. По този начин всички общини ще имат равен достъп при кандидатстване, коментира Цанова, цитирана от правителствената пресслужба.

Комисарите Хан и Чолош са подкрепили промяната. Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между България и ЕС за новия програмен период 2014-2020 г. "Общините ще трябва да си сътрудничат и да работят заедно с различни министерства, за да разработват интегрирани проекти, при които ще се ползва най-рационално наличният финансов ресурс. Още тази седмица започваме активни консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата", каза Илияна Цанова.


Още 30 общини ще ползват евросредства

Всички те ще имат равен достъп до кандидатстването

bulgariautre.bg |19 април 2013, 12:50 | Bulgariautre

Още над 30 общини ще могат да ползват европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони от следващата Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз (2014-2020 г.). Това стана ясно след срещи на министър по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова с комисаря по регионална политика Йоханес Хан и комисаря по въпросите на селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош в Брюксел.

Разговорите бяха поискани от българска страна, съобщиха от правителствената информационна служба. Цанова обясни, че настоявали всички общини да имат равен достъп до кандидатстването, като се промени дефиницията за селски район и се разшири териториалният обхват. Така ще се покрият "белите петна" в околностите на големите градове.

"Информирахме комисар Хан и комисар Чолош за промяната в дефиницията, която ще направим и получихме подкрепа", каза тя.

Промените ще залегнат в Споразумението за партньорство между Република България и Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

Още тази седмица започват консултации с Националното сдружение на общините в България и с представители на ресорните министерства по темата.

  1   2   3   4   5   6   7   8   9

Свързани:

19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък icon05. 04. 2013 нсорб предстоящи събития на 5 април
Иван Станков и кметът на София Йорданка Фандъкова ще дадат началото на засаждането на дръвчета в общинските горски територии. Събитието...
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък icon15. 12. 2012 нсорб предстоящи събития в страната за 15 декември (Агенция „Фокус )
Велико Търново. Управителния съвет на Националното сдружение на общините ще проведе заседание във
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък iconОбщина казанлък
ОбС и Заповеди No No 633, 634, 635, 636, 637 и 639 от 29. 03. 2013 г на кмета на община Казанлък, във връзка с Решения No No 504,...
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък icon12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване
...
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък iconРанни записвания айвалък 2011
Едноседмични почивки с тръгване от София, Пловдив, Хасково; Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ст. Загорa всеки петък от 29. 04....
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък icon17. 04. 2013 нсорб набират се независими експерти за оценяване на общините с кандидатури за Етикет за иновации и добро управление
Стартира Втората процедура по присъждането на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. На 15 април...
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък iconПредстоящи събития
Курсът е включен в програмата за млади и новопостъпили преподаватели и докторанти
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък iconС автобус тръгване от София, Пловдив, Хасково; Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ст. Загорa; Варна, Бургас всеки петък от 20. 05. 11 до 01. 07. 11 включително и от 19. 08. 11 до 21. 10. 11 включително Пакетните цени включват
Почивки в Алания, Анталия, Турция за майски празници и Лято 2011г- с автобус тръгване от София, Пловдив, Хасково; Велико Търново,...
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък iconДо редакцията на вестник "искра" гр. Казанлък моля за нуждуте на община Казанлък да бъде публикувана следната обява
Казанлък, панаира в гр. Казанлък ще бъде разположен по ул. "Орешака" – северно от ул. "Капрони", на север, запад и юг от стадион...
19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък iconКметът Тодор Попов, председател на нсорб: Колежката Фандъкова ни преписва, това е добре
Пазарджик. В петък общината ще бъде домакин на първото изнесено заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом