До управителите
ИмеДо управителите
Дата на преобразуване02.05.2013
Размер41.05 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://www.abtta.com/files/chasut_na_zemqta_ed.doc


WWF for a living planet

ДО УПРАВИТЕЛИТЕ

ОТНОСНО: ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ЧАСА НА ЗЕМЯТА 2009

Уважаеми колеги,

Обръщаме се към Вас съвместно от името на Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти, АБТТА и международната природозащитна организация WWF. WWF работи по широк кръг проблеми в България - от местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000 и защитените територии, през горите, сладководните екосистеми и развитието на селските райони до промените в климата.

Поводът за това писмо е подготвящата се международна кампания на WWF - Часът на Земята 2009, в която Ви каним да участвате.

Кампанията е насочена към повишаване на интереса и ангажираността с проблемите на глобалното затопляне. Промените в климата са една от най-сериозните заплахи, пред които светът някога се е изправял.

Климатичните аномалии в България, които се наблюдават през последните години, ще доведат до проблеми с водните ресурси, увеличаване на екстремните климатични събития като сериозни наводнения от силни дъждове след дълги периоди на суша, горски пожари, нужда от промяна в отглежданите селскостопански култури.

Часът на Земята започна през 2007 г. от един град, в само една държава. Тогава повече от 2,2 милиона домакинства и компании в Сидни, Австралия угасиха осветлението си за един час в събота, 31 март 2007.

Само година по-късно, Часът на Земята достигна 370 градове в повече от 35 държави, разположени в 18 часови пояса. Така от събитие на град Сидни кампанията се превърна в глобално движение за устойчиво развитие. По приблизителна оценка между 50 и 100 милиона човека са угасили осветлението си за Часът на Земята през 2008, а известни забележителности като моста Голдън гейт, римския Колизеум, билборда на Кока-Кола на Таймс скуер и дубайския хотел Джумейра притъмняха за един час.

Уверени сме, че Часът на Земята 2009 ще бъде най-масовото световно събитие, което ще обхване един милиард души по целия свят, жители на 1000 градове, в които бизнесът, държавните институции и широката общественост ще угасят осветлението и по този начин ще отправят послание към световните лидери, участници в предстоящата през 2009 г. Конференция на ООН по климатичните промени в Копенхаген. Послание, че изискваме тяхната ангажираност с незабавни и дългосрочни действия, целящи да намалят емисиите на парникови газове за бъдещето на планетата.

Каним Ви да се включите в инициативата, която вече подкрепиха редица институции, фирми и медии, сред които Столична община, Британското посолство, хотел Хилтън, bTV, НАТФИЗ, Национална художествена академия, Държавна музикална академия и Националната спортна академия. Часът на Земята 2009 в България се провежда под Патронажа на министъра по европейските въпроси г-жа Гергана Паси, а „посланик" на инициативата е Н.Пр. г-н Стийв Уилиамс, британски посланик в България. Ето как Вашата фирма може да участва в Часът на Земята 2009:


1. Заявете участието си в Часът на Земята 2009

Влезте на Интернет сайта на кампанията на този адрес http://www.earthhour.0rg/signup/bg:bg

Тук ще намерите бланката за регистрация на Вашата фирма. Попълнете полетата и натиснете бутона Изпрати най-долу.


Важно: Регистрирането на Вашето участие не Ви обвързва по никакъв начин нито финансово, нито организационно. С регистрацията си Вие само заявявате, че фирмата Ви желае да се включи в инициативата като угаси неизползваното осветление между 20:30 и 21:30 часа на 28 март 2009.


2. Изгасете светлините в 20:30 часа в събота, 28 март 2009


В 20:30 часа в събота, 28 март 2009 изгасете осветлението на Вашата сграда/и, както и всички светещи фирмени лога и рекламни съоръжения.

В по-големите сгради административните мениджъри, управителите на сгради и домакините се налага да се заемат с организирането на спирането на осветлението (включително неоновите светлини), което няма решаващо значение за сигурността и нормалния работен процес, в рамките на Часът на Земята. Това включва осветлението в и около сградите и прилежащите площи.


  1. Съобщете на служителите на фирмата с мейл или друго съобщение, плакат, по вътрешната мрежа, SMS, от уебсайта.


Така те също ще могат да участват, както и да информират и своите роднини и приятели.


4. Информирайте клиентите и партньорите си за Часът на Земята.


о Представяйте Часът на Земята във Вашия офис, на витрините, на местата за реклама и на всички други подходящи за целта места. Разполагаме с готови плакати, които можете да използвате.

о Сложете линк към сайта на Часът на Земята на интернет страницата на фирмата ви, това може да бъде и банер, какъвто можем да ви предложим.

о Включете информация за Часът на Земята на Вашите материали - известия, писма, дипляни и други подходящи печатни издания, които изпращате на партньорите и клиентите си.


Уверени сме, че заедно ще превърнем Часът на Земята 2009 в мащабно национално събитие и така ще демонстрираме своята загриженост за промените в климата и ще се присъединим към милионите хора по цял свят, който вече трета година доказват, че заедно можем да предизвикаме значима промяна.


В случай на желание от Ваша страна, екипът на WWF може да Ви изпрати и допълнителни материали, които да разпечатате с логото на Вашата фирма и да разпространявате сред клиенти, служителите и партньорите си (писма, плакати, картички), както и банер, който да поставите на Интернет сайта на Вашата фирма като знак за участието си.


За всички въпроси, които имате можете да се свържете с Таня Кирова от WWF на телефон 0884 514 696 или на имейл адрес tkirova@wwfdcp.bg


Надяваме се на подкрепата Ви!

Свързани:

До управителите iconДо изпълнителния Директор На „Холдинг бдж" еад управителите На „бдж-пп" еоод управителите На „бдж-тп" еоод
От представителите на работниците и служителите влизащи в стачните комитети от кнсб и кт подкрепа по Колективния трудов спор в Дружествата...
До управителите iconДо управителите
От : Име: егн
До управителите iconВзаимоотношения на управителните органи с управителите на клонове и прокуриста при акционерното дружество

До управителите iconПроект з а стачноспоразумени е
Бдж – Товарни превози” еоод“, представлявано от Управителите инж. Георги Друмев и Александър Митрев
До управителите iconКакви са задълженията
Председателите на Управителни съвети /Управителите и собствениците на обекти в сгради с режим н етажна собственост по отношение на...
До управителите iconРепублика българия министерство на здравеопазването регионална здравна инспекция – перник
На вниманието на управителите и изпълнителните директори на лзбп, дкц, мц и амбулатории за индивидуална и групова практика
До управителите iconРепубликабългари я народно събрание
Изменението на Споразумението за учредяване на Черноморска банка за търговия и развитие, прието с Решение №131 на Съвета на управителите...
До управителите iconРеч на г-н Иван Искров, управител на бнб, при откриването на Тринадесетата годишна среща на управителите на централните банки на франкофонските държави, София, 12 май 2006 г

До управителите icon2. Предстоящи програми и проекти – стр. 8 – стр. 10
Най-учтиво канят управителите и работещите в специализираните предприятия, членове на нфри
До управителите iconЗаседание, проведено на 25 април 2007 година /протокол №4/ =
Приемане годишните счетоводни отчети и баланси на общинските дружества за 2006 г., освобождаване на управителите им от отговорност...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом