12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване
Име12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване
страница1/8
Дата на преобразуване01.05.2013
Размер0.81 Mb.
ТипДокументация
източникhttp://www.namrb.org/doc13/News_12_04.doc
  1   2   3   4   5   6   7   8
12.04.2013

НСОРБ


ЧЕЗ запозна НСОРБ с мерки за по-добро клиентско обслужване

energyonline.bg /11/04/2013/ 18:40/ Боряна Борисова

Възможностите за бъдещо сътрудничество с цел подобряване обслужването на клиенти, както и инвестициите в електроразпределителната мрежа, бяха обсъдени на среща между изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Гинка Чавдарова и регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.

Дружеството запозна представители на НСОРБ с плановете за създаване на потребителски съвет, който да спомогне за подобряване на обслужването и комуникацията между ЧЕЗ и клиентите, сред които са и общините в Западна България. Сред дискутираните теми бяха и сметките за електроенергия и възможностите за сътрудничество между общините и ЧЕЗ в областта на енергийната ефективност.

„Поддържането на коректни партньорски отношения с общините е най-сигурният начин за решаването на възникналите казуси и за постигането на осезаеми резултати в диалога с обществото. Вярвам, че с общи усилия ще приближим качеството на нашите услуги до европейските стандарти”, каза Петър Докладал.

От стъпването си на българския пазар преди осем години компанията е инвестирала над 640 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на обслужването на клиентите.


ЧЕЗ: Има нарушения на фирмите, наети да отчитат електромерите

24 Часа; 11.04.2013 21:05

Регионалният мениджър на ЧЕЗ Петър Докладал и директорът на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова (двамата в средата) обсъждаха мерки за по-добро обслужване на клиентите на енергийната компания.

Нарушения са открити при всички подизпълнители на "ЧЕЗ Разпределение", които имат договори с енергото да отчитат и подменят електромери. Това показа проверка от компанията.

Един от договорите ще бъде прекратен в рамките на месец, а към останалите подизпълнители ще бъдат предявени претенции за неустойки заради установените нарушения.

"В случая не е ощетяван наш клиент, но подобно непрофесионално изпълнение на договорени задължения е недопустимо", казаха вчера от енергото. Работите по прекратения договор ще се изпълняват от дружеството, на останалите фирми подизпълнители ще бъдат наложени санкциите, предвидени в договорите, и ще им се даде срок за отстраняване на нередностите, обясни Петър Баран, главен оперативен директор на "ЧЕЗ България".

"Срещите ни с клиентите показаха, че основното им оплакване е именно от работата на отчетниците, и тъй като отговорността за тази дейност се носи от нас, няма да проявяваме толерантност към неизпълнение както от страна на подизпълнители, така и към наши служители", допълни Баран.

Той припомни още, че от средата на 2012 г. ЧЕЗ е започнала преглед на всички дейности и осъзнава, че отчитането и подмяната на електромерите е сред най-важните, за да се усигури качествена услуга.

Вчера ЧЕЗ запозна Националното сдружение на общините с предприетите мерки за подобряване на обслужването на клиентите. Изпълнителният директор на сдрежението Гинка Чавдарова и регионалният мениджър на ЧЕЗ Петър Докладал обсъдиха и инвестициите в електроразпределителната мрежа.

Сред дискутираните теми са били сметките за електроенергия и възможностите за сътрудничество между общините и ЧЕЗ в областта на енергийната ефективност.

Компанията запозна представители на НСОРБ с плановете за създаване на потребителски съвет, който да допринесе за подобряване на обслужването и комуникацията между ЧЕЗ и клиентите, сред които са и общините в Западна България.

"Поддържането на коректни партньорски отношения с общините е най-сигурният начин за решаването на възникналите казуси и за постигането на осезаеми резултати в диалога с обществото. Вярвам, че с общи усилия ще приближим качеството на нашите услуги до европейските стандарти", каза Докладал.


Добри практики за устойчиво ползване на затревените площи за общо ползване

nsm.bg 12 април 2013 01:30 Екип ЗУ на НСМ

Национална кръгла маса на тема „Добри практики за устойчиво ползване на затревените площи за общо ползване (пасища, мери и ливади) в Западните Балкани и Европа“ ще се проведе на 15 април 2013 г., понеделник, от 9.30 ч. в хотел „Силвър Хаус“, София.

Събитието цели да стимулира обмяната на опит и подобряването на общото разбиране за съществуващите предизвикателства пред устойчивото ползване на постоянно затревените площи в Европа. Сред очакваните резултати на кръглата маса са установяване на добри практики и мерки за устойчиво ползване и подпомагане на общинските мери и пасища, както и изграждане на национално и транснационално сътрудничество между организации и собственици на тези ресурси в страните от Западните Балкани.

В програмата на националната кръгла маса ще вземат участие експерти на България, Албания, Хърватия, Македония, Румъния, Черна гора, Сърбия и Шотландия, които ще обменят и обсъждат добри практики и опит за стопанисване на постоянно затревените площи. По време на събитието са планирани и ще се проведат и паралелни дискусии по две теми:

Необходими ли са промени в съществуващата нормативна база в България, за осигуряване на устойчивото управление на общинските мери и пасища; и Какъв е потенциалът за запазване на високата природна стойност на затревените площи за общо ползване в Западните Балкани – практически стъпки, които могат да бъдат постигнати чрез регионално сътрудничество.

Националната кръгла маса се организира от Гражданско обединение "Устойчиво ползване на мери, пасища и ливади" по проект „Създаване на условия за устойчиво стопанисване на тревните местообитания” подкрепен от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд. Партньори по проекта са Националното сдружение на общините в Република България и Европейският форум за опазване на природата и пасторализма. Пилотни партньорски общини по проекта са общините Драгоман, Ивайловград и Кърджали.

Основните цели на проекта са: - преглед на съществуващата нормативна уредба и опита на общините за отдаване под наем и аренда и ползване на общинските мери и пасища; - предложение на изменения, свързани с устойчивото стопанисване на този поземлен ресурс от една страна, и съобразяване с изискванията на схемите за подпомагане, от друга.;

Кръглата маса се осъществява с финансовата помощ на Централно-европейската инициатива.


Колкото боклук изхвърляме, толкова ще е таксата!

Общинарите са в смут, предложението им се вижда неизпълнимо

marica.bg, 12 Април 2013; 10:10, Валентина Йеремиева, Вяра Порязова

Омбудсманът на Пловдив и бивш общински съветник от ГЕРБ Димитър Атанасов иска да направи революция в начисляването на такса битови отпадъци. Атанасов е внесъл предложение до Общинския съвет и до кмета Иван Тотев, с което предлага да се разработи методика за определянето на таксата според количеството изхвърлен боклук. Това са искания на гражданите, те настояват за по-справедливи сметки, обясни за “Марица” общественият посредник. Според него промяната няма да противоречи на Закона за местните данъци и такси, само трябва да има воля да се въведе, въпреки че приходите в бюджета ще се намалят. Въпросът е повдиган и в Националното сдружение на общините, посочи Димитър Атанасов. Методиката трябва да се изработи от администрацията или от комисия, счита той.

Зам.-омбудсманът Наташа Ценева напомни, че същата тема - за нов начин при начисляването на такса смет, беше повдигната още през 2011 г. от обществения посредник на републиката Константин Пенчев. Предложението беше внесено в Министерския съвет, който го изпрати до МОСВ. Там се създаде работна група, но засега няма резултат. Има обаче методика на МОСВ, която би могла да се актуализира, счита Ценева. Тя посочи, че частично този принцип е възприет за училищата, където от тази година такса смет се пресмята според брой ученици. Граждани изразяват недоволство, че таксата се начислява върху данъчните оценки на имоти, подчерта Наташа Ценева.

Общинарите тепърва ще обсъждат идеята, но засега са хвърлени в смут. От пл. “Ст. Стамболов” 1 реагираха, че това е химера, защото няма как сметта да се притегля на килограм.

Неслучайно този начин на определянето на таксата не е въведен в нито една община. Озадачени са и общинските съветници в комисията по екология и комунални дейности. От вас научавам, не сме коментирали, ако е възможно, би било добре - колкото смет изхвърляш, толкова плащаш, зачуди се шефът на комисията от ГЕРБ Иван Вичков. На думи обаче всичко е лесно, отбеляза той.

Откъде да знаем кой колко отпадък изхвърля, изуми се Даниела Кинова (Атака). Ако е на брой членове в едно домакинство - може, но и това е трудно, вероятно трябва да се види как го правят в белите държави, където са приложени други механизми, посъветва Кинова.

Засега мога да кажа само едно - че такса смет, начислена върху големината на имота, не е много справедлива, счита доц. Ангел Иванов (БСП). В един апартамент живеят двама души, в другия, със същата квадратура - петима, които изхвърлят повече отпадък, но плащат еднаква такса, това положение би могло да се промени, коментира доц. Иванов.

Тази идея не е нова, върти се поне от седем години, но е трудна за реализация, лаконично коментира шефът на дирекция “Местни данъци и такси” Цвета Попова. Трябва да е много ясна базата, върху която ще се правят изводите колко боклук генерира всяко домакинство или фирма, посочи като проблем тя. Ако трябва да се прави сравнение между двата субекта, домакинствата са основният генератор на боклук.

В някои общини в Германия на семействата се раздават специални чували с определена вместимост и на тази основа немците си плащат местните налози, даде пример Цвета Попова.


5 организации подготвят двудневен семинар за здравето в Пловдив

Петък, 12 Април 2013 13:48

И тази пролет на 20 и 21 април от 09:45 часа в Общински Съвет Пловдив, за четвърти път ще се проведе традиционния фестивал „Здравей,Здраве!”. Целта му е да популяризира здравословния начин на живот, като представя съвременни и традиционни методи за придобиване на физическо, ментално, емоционално и духовно здраве, поднесени безплатно от професионалисти и практици от цяла България. Програмата включва разнообразни и интересни мероприятия - лекции, дискусии, практични занимания и демонстрации на методи за постигане на здраве, както и възможност за гостите на фестивала да участват в спортни занимания, творчески работилници, игротеки за децата, кино-прожекции на филми на здравна и еко тематика, томбули с разнообразни награди и много, много веселие и смях. Неизменна част от фестивала е Базарът на здравето, където се предлагат стоки и услуги, свързани и пряко подпомагащи превенцията и поддържането на нашето здраве. Организатори са на таз годишния форум са: • Сдружение „Видя проект” • Център за превенция на стреса „Серенити” • Спортно сдружение „УАУ спорт” Пловдив • Клуб „Рейки в Пловдив“ • Градски дискусионен клуб „Космос“ • Община Пловдив.

Подкрепа и съдействие организаторите има от Националния алианс за работа с доброволци. За повече информация и пълната програма, представянето на лекторите и темите, моля посетете сайта на събитието.


1600 граждани вече дадоха мнението си развитието на спорта

sportal.bg |12 април 2013 | 14:44

Министерството на физическото възпитание и спорта информира, че в рамките на първите 24 часа от старта на националното проучване за интереса и отношението на българските граждани към физическото възпитание и спорта, повече от 1 600 човека са попълнили анкетата. Представителността на проучването се осигурява чрез процедура по калибриране на данните, която гарантира възпроизвеждане на основните демографски структури на населението в България. За представителна извадка се приема тази, която събира мненията на поне 1000 пълнолетни граждани.

Министерството на физическото възпитание и спорта благодари на своите партньори от медиите, на спортните федерации, на Българския олимпийски комитет, Национална спортна академия "Васил Левски”, Националното сдружение на общините, на кметовете по места, Столична община, както и на всички граждани отговорили на нашите въпроси. Приканваме тези, които не са дали мнението си да го направят, както чрез нашите партньори, така и чрез страниците ни във Фейсбук - "Министерство на физическото възпитание и спорта”, Туитър - „Ministry_Sports”и на:

www.anketa.mpes.government.bg

Председателски съвет към Общинския съвет във Варна ще бъде свикан в началото на другата седмица по настояване

Moreto.net, Днес, 12 Април 2013 15:03

Председателски съвет към Общинския съвет във Варна ще бъде свикан в началото на другата седмица по настояване на протестиращи. Това стана ясно на среща между зам.-председателя на Общинския съвет Снежана Донева и протестиращите варненци, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . Те напомниха, че днес изтича поставеният от тях краен срок съветниците колективно да се оттеглят. В понеделник представители на протестиращите от палатковия лагер ще участват в заседанието на председателския съвет, на който ще бъде обсъдено искането местните избраници да подадат оставки на извънредна сесия.

По думи на Петя Хараланова – една от протестиращите, ако не бъде отчетеното желанието на варненци ще се премине към гражданско неподчинение.

Христо Димитров от "Варненци за Варна" коментира, че 15 човека не могат да изразяват мнението на гражданите. Според него това е опит за поредна провокация и за създаване на хаос в града.

Той заяви и разцеплението на групата, част от която прие името „Обединени варненци за Варна“ с учредители Ивайло Василев, Мартин Аргиров и Александър Аврамов – хората, създали групата „Варненци за Варна”, известна още като „Групата на дакела”.

Според Димитров определен кръг от хората, които са се отцепили от "Варненци за Варна", са искали подкрепа за конкретна политическа сила на предстоящите парламентарни и кметски избори. Той обаче, както и кръгът около него, не били съгласни. Димитров отрече да има конфликт между двете групи.


Наши фермери участват в онлайн обучение за доене на крави по европейски стандарти

rodopchani.eu |12.04.2013 | 15:07

Програма Глоб@лни библиотеки- България е съвместна инициатива на Министерство на културата програмата на ООН за развитие, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Националното сдружение на общините в Република България и Българска библиотечно информационна асоциация. Инициативата работи за отваряне на света от знания, информация и възможности за повече хора.

Програмата Българска агенция по безопасност на храните ще обучава онлайн фермери и ветеринари как да добиват качествено мляко по европейски стандарти. В тази връзка 960 библиотеки в страната днес ще бъдат онлайн домакини на обучението.

Животновъдетие от кърджалийско също ще научат нещо повече за европейското доене на кравите. Онлайн домакин за кърджалийския регион е библиотека "Никола Й. Вапцаров."


ОБЩИНИ

ФОКУС

Дипломатическият корпус пристига на посещение във Велико Търново по покана на кмета на общината Даниел Панов

12 април 2013 | 07:31 | Агенция "Фокус"

Велико Търново. Дипломатическият корпус пристига днес на посещение във Велико Търново по покана на кмета на общината Даниел Панов, съобщиха от пресцентъра на общината. 60 дипломати, акредитирани в България и представящи държави от цял свят, пристигат на посещение във Велико Търново. Дипломатическият корпус ще бъде в града заедно с министър-председателя и министър на външните работи Марин Райков по покана на кмета на общината Даниел Панов. В 14.15 ч. - в Музей „Възраждане и Учредително събрание” ще има презентацията, която кметът на общината ще направи пред дипломатите във връзка с кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. / В 16.00 ч. - в Музей „Възраждане и Учредително събрание” ще състои брифинг след среща на представителите на Дипломатическия корпус с министър – председателя на Република България Марин Райков / В 16.30 ч. - на Площад „Цар Асен І” представителите на дипломатически корпус ще имат възможността да видят исторически миниспектакъл „Стражниците на Царевград Търнов” / В 17.30 ч. - на Самоводска чаршия дипломатите ще се разходят в архитектурно-етнографския комплекс.

Дипломатическият корпус ще гостува във Велико Търново за пръв път след 14 години.

  1   2   3   4   5   6   7   8

Свързани:

12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване icon17. 04. 2013 нсорб набират се независими експерти за оценяване на общините с кандидатури за Етикет за иновации и добро управление
Стартира Втората процедура по присъждането на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. На 15 април...
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване iconОбщинскисъвет елинпели н
На основание чл. 21, ал. 1, т. 15 от змсма, във връзка с чл. 12, ал. 2 от Устава на нсорб и във връзка с постъпила Докладна записка...
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване iconПредварителен дневен ред
Отчет за дейността на ус на нсорб през 2002 г докл. В. Узунов председател на ус на нсорб
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване icon11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището
Междувременно стана известно, че Пламен Александров е избран и за председател на Постоянната комисия по образованието, науката, въпросите...
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване icon27. 02. 2013 нсорб кметът на Търговище ще участва в заседание на нсорб
Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. Предстои и дебат, озаглавен „Общините и одитните органи...
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване icon19. 04. 2013 нсорб предстоящи събития в Казанлък за 19 април, петък
Хотел "Зорница". Втората национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране от общините в Република България,...
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване icon09. 04. 2013 нсорб свищовски вицекмет стана шеф на комисия на нсорб
Народното събрание и идеята е да се повтори почти изцяло законодателният орган, а изборът е голямо признание за нашата община и за...
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване iconОбщо събрание на нсорб международна конференция „общините след кризата – решения и проблеми
Председателстващ: Дора Янкова – председател на ус на нсорб, кмет на община Смолян
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване icon25. 03. 2013 нсорб гинка Чавдарова, изп директор на Националното сдружение на общините (нсорб): Най-голямото безпокойство е спрялата децентрализация
Експерт по териториално развитие, местно самоуправление и общински финанси. Завършила е следдипломни квалификации във Франция и сащ....
12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване icon25. 02. 2013 нсорб общините са притеснени за плащанията по европроектите. Те осъждат и допълнителното финансиране от бюджета, което са получили определени кметства
Олага през последните дни, за да увери, че политическата криза няма да се отрази върху проектите по европейските програми, опасенията...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом