11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището
Име11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището
страница1/12
Дата на преобразуване21.04.2013
Размер1.22 Mb.
ТипДокументация
източникhttp://www.namrb.org/doc13/press/News_11.04.doc
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12
11.04.2013

НСОРБ


Пламен Александров преизбран за председател на читалището

svishtov.bg 2013-04-10 17:32

Пламен Александров бе преизбран за председател на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856” на общото отчетно- изборно събрание на читалището. 156 са членовете му, 151 от тях са индивидуални и 5 колективни. Пламен Александров направи отчет за дейността на читалището през 2012 г., който бе приет единодушно. Направени бяха и отчет на бюджета за 2012 и доклад на проверителната комисия. Тъй като изтече тригодишният мандат, се проведе и избор на председател, на настоятелство и проверителна комисия. Пламен Александров бе преизбран за председател. Избрано бе и настоятелството – Пламен Александров, доц. Георги Иванов, доц.Стефан Симеонов, Петър Петров, Маргарита Дончева, Таня Ликова, Стефан Андреев, д-р Нина Стоянова и Пламен Георгиев, който е нов член. Преизбран бе и съставът на проверителната комисия. Бе приет и бюджетът на читалище за 2013 г. - в приходната си част той е 179 250 лева, а в разходната – 176 250 лв. Междувременно стана известно, че Пламен Александров е избран и за председател на Постоянната комисия по образованието, науката, въпросите на децата, младежта и спорта към Националното сдружение на общините (НСОРБ).


ЧЕЗ запозна НСОРБ с предприетите мерките за подобряване на обслужването на клиенти

11 Април 2013 | 12:01

/КРОСС/ Възможностите за бъдещо сътрудничество с цел подобряване на обслужването на клиенти, както и инвестициите в електроразпределителната мрежа бяха обсъдени на среща между Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), и Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Сред дискутираните теми бяха сметките за електроенергия и възможностите за сътрудничество между общините и ЧЕЗ в областта на енергийната ефективност. Компанията запозна представители на НСОРБ с плановете за създаване на потребителски съвет, който да допринесе за подобряване на обслужването и комуникацията между ЧЕЗ и клиентите, сред които са и общините в Западна България. „Поддържането на коректни партньорски отношения с общините е най-сигурният начин за решаването на възникналите казуси и за постигането на осезаеми резултати в диалога с обществото. Вярвам, че с общи усилия ще приближим качеството на нашите услуги до европейските стандарти”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От стъпването си на българския пазар преди осем години компанията вложи над 640 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на обслужването на клиентите. Тя подмени близо 20 хиляди километра кабели, понижи технологичните загуби от 22% до 12,77% и разработи 100 вида услуги. Значително са подобрени и показателите за качество на доставките, като продължителността на непланираните прекъсвания бе намалена три пъти.


ЧЕЗ търси сътрудничество със сдружението на общините

Директорът на ЧЕЗ се надява коректни партньорски отношения с общините да помогнат за решаването на възникналите казуси

kmeta.bg 11 април 2013 12:46

Възможностите за бъдещо сътрудничество между ЧЕЗ и Националното сдружение на общините обсъдиха на среща Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на общинския съюз и Петър Докладал, регионален мениджър на електроразпределителното дружество. Сред дискутираните теми бяха сметките за електроенергия и възможностите за сътрудничество между общините и ЧЕЗ в областта на енергийната ефективност. Компанията запозна представители на НСОРБ с плановете за създаване на потребителски съвет, който да допринесе за подобряване на обслужването и комуникацията между ЧЕЗ и клиентите, сред които са и общините в Западна България, уточняват от пресцентъра на ЧЕЗ. "Поддържането на коректни партньорски отношения с общините е най-сигурният начин за решаването на възникналите казуси и за постигането на осезаеми резултати в диалога с обществото. Вярвам, че с общи усилия ще приближим качеството на нашите услуги до европейските стандарти", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.


ЧЕЗ и общините обсъждат инвестиции

НОВИНАР 14:22, 11 април 2013

Представители на ЧЕЗ и на сдружението на общините обсъдиха възможностите за сътрудничество и инвестиции.

Възможностите за бъдещо сътрудничество с цел подобряване на обслужването на клиенти обсъдиха на среща шефът на сдружението на общините Гинка Чавдарова и регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал. Тема на разговор бяха и инвестициите в електроразпределителната мрежа, съобщиха от дружеството. ЧЕЗ запозна представителите на сдружението на общините с плановете за създаване на потребителски съвет, който да допринесе за подобряване на обслужването и комуникацията с клиентите. „Поддържането на коректни партньорски отношения с общините е най-сигурният начин за решаването на възникналите казуси и за постигането на осезаеми резултати в диалога с обществото. Вярвам, че с общи усилия ще приближим качеството на нашите услуги до европейските стандарти”, изтъкна Петър Докладал. От стъпването си на българския пазар преди осем години компанията вложи над 640 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на обслужването на клиентите. Тя подмени близо 20 хиляди километра кабели, понижи технологичните загуби от 22% до 12,77% и разработи 100 вида услуги. Значително са подобрени и показателите за качество на доставките, като продължителността на непланираните прекъсвания бе намалена три пъти, подчертаха от ЧЕЗ.


Милиони долари за онлайн обучение на фермери?!

ardanews.info/11/4/13/15:17

Кърджалийските животновъди ще научат нагледно как се доят родопски крави по европейски чрез жива връзка с библиотека „Н.Й.Вапцаров”. Фондация „Бил и Мелинда Гейтс” дават милони долари за финансиране на инициативата „Глобални Библиотеки”. Програма „Глоб@лни библиотеки – България“ е съвместна инициатива на Министерство на културата, Програмата на ООН за развитие, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национално сдружение на общините в Република България и Българска библиотечно-информационна асоциация. Инициативата работи за отваряне на света от знания, информация и възможности за повече хора. Чрез програмата Българската агенция по безопасност на храните ще обучава онлайн фермери и ветеринари как да добиват качествено мляко по европейските стандарти. В тази връзка 960 библиотеки от страната на 12 април 2013г. ще бъдат онлайн-домакини на обучението. На тази дата животновъдите от Кърджалийско също ще имат привилегията да научат нещо повече за европейско доене на кравите. Онлайн-домакин ще бъде библиотека „Н.Й.Вапцаров”.

ОБЩИНИ

ФОКУС

СОС ще разгледа плановете за реализазиця на социалните стратегии на Столична община

11 април 2013 | 07:17 | Агенция "Фокус"

София. Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа плановете за действие по реализацията на социалните стратегии на Столична община по време на днешното заседание на общинския съвет. Началото на заседанието е в 10.00 часа. Вносител на доклада относно предложението за приемане на Плановете за действие за 2013 година е зам.-кметът на София Албена Атанасова. Общинските съветници ще обсъждат още и доклад относно създаването на Общинско предприятие "Столично предприятие за третиране на отпадъци", като вносители на това предложение са зам.-кметовете Мария Бояджийска и Дончо Барбалов. Решенията за отпускания на средста от Творческия съвет по Столичната програма "Култура" също ше бъдат обсъждани по време на днешното заседание на СОС. Фокус ще бъде поставен и върху доклад от общинския съветник Валя Чилова относно откриване на процедура за приватизация и определяне на метод за извършване на приватизация на обекти - общинска собственост.


Ще се проведе заседание на Общински съвет - Ямбол

11 април 2013 | 07:35 | Агенция "Фокус"

Ямбол. Ще се проведе заседание на Общински съвет - Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината. В проекта за дневен ред на 21-то редовно заседание на Общинския съвет са залегнали 14 точки. Сред акцентите в дневния ред на сесията е предложение за кандидатстване за отпускане на заем от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и водите (ПУДООС) за осигуряване на собственото финансиране на проекта за водния цикъл. Заемът, по който ще кандидатства общината, е в размер на 3 122 000 лв. Съветниците ще разгледат отчета за дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за 2102 г., както и предложение за общинска програма за закрила на детето за 2013 г. Предвидено е и обсъждането на годишен план за развитие на социалните услуги на територията на общината. На сесията ще бъде гласувано и предложение за кандидатстване с проектно предложение по Програма за трансгранично сътрудничество България-Турция 2007-2013 г. По проекта се предвижда да се извърши ремонт и реконструкция на централния мост към градския парк и да се облагороди прилежащото му пространство. Тези мерки ще се явят надграждащи към вече изпълнения проект на Община Ямбол "Интегриран проект за устойчиво подобряване на градската среда и зоните за отдих в Община Ямбол", с който бе обновен градският парк.


Кметът на Добрич ще участва в пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел

11 април 2013 | 09:25 | Агенция "Фокус"

Брюксел. Кметът на Добрич Детелина Николова ще вземе участие в 100-та пленарна сесия на Комитета на регионите, която се провежда днес и утре в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Дневният ред на заседанието предвижда обсъждане и приемане на становища, свързани със синергии между частните инвестиции и публичното финансиране на местно и регионално равнище, по-силна европейска промишленост за растеж и възстановяване на икономиката, подкрепа на Европейския съюз за устойчиви промени в обществата в преход, както и стратегия в областта на разширяването и основни предизвикателства за периода 2012 – 2013 г. Делегатите на Комитета на регионите ще обсъдят и децентрализацията в Европейския съюз и мястото на местното и регионалното самоуправление в разработване и изпълнение на политиките на ЕС, подобряване и фокусиране на международното сътрудничество на ЕС в областта на научните изследвания и иновациите и преосмисляне на образованието. Пленарната сесия ще приключи с избор на нови членове на Комитета на регионите.


Йорданка Фандъкова: Отдаването на банята в Банкя под концесия трябва да бъде съобразено с мнението на гражданите

11 април 2013 | 11:25 | Агенция "Фокус"

София. Отдаването на Централната минерална баня в район „Банкя” под концесия за строителството на градски СПА комплекс трябва да бъде съобразено с мнението на всички граждани. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По време на днешното заседание на Столичния общински съвет, съветниците отмениха разглеждането на доклад за отдаването на концесия именно на банята в район „Банкя”. Като мотив за това решение Фандъкова посочи, че внесеното от кмета на района предложение не е било обсъдено добре с гражданите на Банкя. „Такъв важен въпрос трябва да се обсъжда след като се вземат всички мнения на гражданите и не виждам проблем в следващите месеци да се направят сериозно обсъждания”, отбеляза Фандъкова. По думите й - сградата на старата баня в „Банкя”, която е и паметник на културата, е в изключително тежко състояние. „За съжаление дълги години този въпрос не е бил решаван и не е проблем да изчакаме още няколко месеца, за да се вземе най-доброто решение, съобразено с мнението на гражданите”, заяви столичният кмет. По отношение на събралите се днес протестиращи пред сградата на Столична община Йорданка Фандъкова заяви – „Вижте кой протестира, и ще разберете за какво става дума. Протестът е ицяло политически”. Според кмета на Столична община много партии провеждат своята предизборна кампания чрез искането на оставки. „Ако погледнете исканията на протестиращите ще видите, че по всички тях общината работим ежедневно”, подчерта Йорданка Фандъкова. /Ванина НЕДКОВА


Атанас Камбитов: Изграждането на новите социални центрове е стъпка за превръщането на Благоевград в европейски град

11 април 2013 | 12:13 | Агенция "Фокус"

Благоевград. Строителството на три нови социални центъра за настаняване от семеен тип в Благоевград е поредният успешен проект за общината и поредната стъпка към превръщането на града в един наистина европейски град. Това каза на официалното откриване на строителството на центровете за настаняване от семеен тип в Благоевград кметът д-р Атанас Камбитов, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пирин. Проектът се развива в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, което осигурява 100% безвъзмездна финансова помощ, на стойност 2 079 445 лева. Кметът изказа благодарност към министерството, чиито представители не присъстваха на днешното събитие, и специална благодарност към екипа на общинска администрация, която е положила много усилия за успешната реализация на проекта. Камбитов уточни, че срокът за изпълнението на строителните дейности е 80 дни. „Освен тази копка има още две подобни сгради, които ще бъдат изградени и до края на годината тези жилища ще предоставят условия на децата, лишени от родителски грижи, близки до семейните, близки до такива, каквито всеки от нас е получил, защото всеки има право на по-добър и по-щастлив начин на живот. Община Благоевград няма да спре дотук и в момента работи по много проекти, представляващи социални услуги и улесняващи интеграцията на тези деца в обществото.”, каза кметът. Атанас Камбитов пожела на изпълнителите на проекта спорна работа и да завършат сградите в срок. Кметът изказа благодарност и към председателя на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов за помощта и съдействието, което оказва. /Ива ЦОНЕВА


Яне Янев: Директори на болници се назначават не само от управляваща партия, но и от кметове по общини

11 април 2013 | 13:25 | Агенция "Фокус"

София. Директори на болници се назначават не само от управляваща партия, но и от кметове по общини. Това каза лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев след среща с председателя на Българския лекарски съюз (БЛС) Цветан Райчинов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Много кметове на общини слагат своите политически протежета в общинските болници и чрез тях осъществяват политическа дейност в съответните болници. Типичен пример са кметовете-феодали, които са по 3 - 4 - 5 и повече мандата и чрез съответния шеф на болницата, си осигуряват съответен брой гласове”, посочи Янев.

Ако директор на болница е член на дадена партия, е добре да излезе от партията или да замрази членството си. Това каза на пресконференция председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов след среща с председателя на РЗС Яне Янев.

„Лечебните заведения не трябва по никакъв начин да са място за политическа дейност. Лечебното заведение не трябва да бъде обект на политически интереси и полза, така и да работи за каквито и да е политики извън тези на здравеопазването”, посочи д-р Райчинов. „Политическа дейност в каквото и да е лечебно заведение трябва да бъде забранена. Не е място там да се прави агитация и политика”, посочи д-р Цветан Райчинов. Той даде за пример болницата в Лом, където по думите му преди два месеца е бил назначен директор, който сега се уволнява.

„Когато един директор на болница е назначен от политическа сила и знае, че мандатът му е равен на срока, в който тази политическата сила е на власт, той няма да мисли най-вече за развитието и добруването на болницата, а какво би могъл да направи за себе си в рамките на този мандат. Същото е и в НЗОК – от депутат шеф на касата. Каква става касата – партийна”, каза д-р Райчинов.

"Нашето намерение е системата да се деполитизира, да няма политически дрязги, разправии, когато темата касае здравеопазване. Нашата надежда е, че ще работим съвместно в тази посока не само до изборите и след тях, а за дълги години напред. Благодаря на РЗС, че приеха нашия проектодоговор да бъде разгледан, обсъден и подписан. Ще има дребни корекции по него”, заяви д-р Цветан Райчинов. /Яница ТАНЕВА

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12

Свързани:

11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището icon09. 04. 2013 нсорб свищовски вицекмет стана шеф на комисия на нсорб
Народното събрание и идеята е да се повтори почти изцяло законодателният орган, а изборът е голямо признание за нашата община и за...
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconПредварителен дневен ред
Отчет за дейността на ус на нсорб през 2002 г докл. В. Узунов председател на ус на нсорб
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището icon12. 04. 2013 нсорб чез запозна нсорб с мерки за по-добро клиентско обслужване
...
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconГ н Vassilios Skouris е преизбран за председател на Съда на Европейския съюз
След частичната подмяна на членовете на Съда1, изпълнението на функциите на председател на Съда на Европейския съюз от г н Vassilios...
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconОбщо събрание на нсорб международна конференция „общините след кризата – решения и проблеми
Председателстващ: Дора Янкова – председател на ус на нсорб, кмет на община Смолян
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconНа книги, депозирани от 4 до 10 февруари 2009 г
Александров, Пламен Евгениев. Уголемяване на страховете. Издателско ателие Аб, 2008. Без сведение за цена
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconСписък на членовете на национално сдружение
Пламен Вачков – Председател на „Държавната агенция за информационни технологии и съобщения”при мс- председател на освт-член на ус;...
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconУ и н ф о р м а ц
Горна Оряховица, Тодор Тодоров – Председател на ОбС –Велико Търново, Марин Пейчев – Председател на Обс силистра и председател на...
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconВ бан честваха 150-годишнината на проф. Иван Шишманов Националното честване на 150 години от рождението на професор Иван Шишманов и т н. „Шишманови четения за
Благов и зам кметът Пламен Александров – председател на Първото българско читалище в Свищов – родния град на големия българин. Там...
11. 04. 2013 нсорб пламен Александров преизбран за председател на читалището iconПламен стоилов
Областния съвет за тристранно сътрудничество започна в 10: 00 часа. Присъстваха 8 от 10 члена. Необходимият кворум за провеждане...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом