Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол
ИмеРегламент за провеждане на верига детски турнири по футбол
Дата на преобразуване17.04.2013
Размер85.95 Kb.
ТипРегламент
източникhttp://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2013/02/06/5-Regl._Coca-_Cola-_2013.doc
РЕГЛАМЕНТ

За провеждане на верига ДЕТСКИ ТУРНИРИ ПО ФУТБОЛ

КУПА КОКА-КОЛА-2013”


Настоящия регламент урежда условията за организиране и провеждане на турнирите по футбол за „Купа Кока-Кола-2013” в градовете – Бургас, Варна, Пловдив и София.

Турнирът по футбол за „Купа Кока-Кола“ е платформа, която популяризира активния и здравословен начин на живот на подрастващите. Инициативата е дългосрочна и насочена към развиване на социалните умения на учениците, чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Целта на проявата е да стане най-големия футболен турнир и празник за 12-14 годишните деца.

В кампанията ще бъдат привлечени както учителите, така и семействата на учениците.

Турнирите се организират от Кока-Кола ХБК България и Кока – Кола България, с помоща на МФВС, МОМН и общините – Бургас, Варна, Пловдив и София.

Технически организатор на веригата е Агенция за спортен маркетинг «Реал – Спорт».


I. ЕТАПИ НА ПРОВЕЖДАНЕ


Първи етап /Квалификационен/:

Вътрешно-училищни турнири – период на провеждане февруари – март 2013 г.

Участват отбори от училищата подали заявка за участие в „Купа Кока-Кола-2013” за градовете Бургас, Варна, Пловдив и София.

Графикът за вътрешно-училищните турнири се предоставя на отговорния координатор. Системата на провеждане на турнира се определя от учителя по физическо възпитание и спорт съобразно броя на отборите в училището заявили желане за участие, материалната база и заетоста на учениците.

Отборът-победител се класира за следващия етап на турнира.

На отговорния координатор се предоставят протоколите от вътрешно-училищните турнири, след приключването им, в срок не по – късно от 5 април 2013 г.

Училище,което не е провело вътрешен турнир и не е предоставило съответните документи в срок губи правото на участие в следващия етап.


Втори етап:

Районен турнир ( само за град София) – до 15 април 2013 г.

Районните турнири ще се проведат на терени, осигурени от организаторите.

Участват отборите-победители от всяко училище на град София.

След пълен жребий на техническата конференция всички отбори се разпределят в осем групи. Във всяка група отборите ще се състезават помежду си на принципа на директна елиминация до излъчването на два отбора от всяка група. Шестнадесетте отбора победители продължават в следващия /градски/ етап.


Трети етап:

Градски турнири – Бургас, Варна, Пловдив и София, период на провеждане - април – май 2013 г.

 • За гр. Бургас - 11 май 2013

 • За гр. Варна - 27 април 2013

 • За гр. Пловдив - 20 април 2013

 • За гр. София - 18 май 2013

Организаторите си запазват правото за промяна на горепосочените дати при необходимост.

В градовете Пловдив, Бургас и Варна участват отборите победители от всички училища. Системата се определя в зависимост от участващите отбори, като срещите са на директна елиминация до излъчване на победител за финала.

В град София, участват първите два отбора от осемте групи на районните турнири - общо 16. След пълен жребий отборите играят на директна елиминация до излъчване на победител за финала.

Четвърти етап:

Финал- 8 юни 2013 г. в град София

Участват отборите победители от четирите града, които чрез жребий на техническата конференция играят всеки срещу всеки. При равенство на резултата в редовното време се изпълняват дузпи до пропуск за определяне на победителя в срещата. При победа отборът победител получава 2 точки а победеният 0.

Крайният победител и носител на „Купа Кока-Кола”- 2013г. се определя на база на:

 • Спечелените точки от всички срещи.

При равенство на точките на два или повече отбора класирането се извършва съобразно:

 • Резултата от директния двубой.

 • Головата разлика от изиграните срещи.

 • Повече вкарани голове.

 • Получените наказателни картони.

 • Жребий.II. ПРАВО НА УЧАСТИЕ


Право на участие в турнирите по футбол за „Купа Кока-Кола – 2013” имат ученици:

 1. Дневна форма на обучение.

 2. Записани и учещи в съответното училище през учебната 2012/2013 година.

3. Деца родени в периода след 01. 01.1999 г.до 31.12. 2001г.

4. Без право на участие са учениците от спортните училища.

Всички отбори, класирали се за втори, трети и четвърти етап на турнира , ще бъдат обявявани на сайта www.coca-cola.bg. , facebook.com /Coca-Cola Cup България


III. ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ


 1. Заявка за участие на съответното училище във Веригата с график за вътрешно-училищните турнири се предоставя не по-късно от 30 01 2013г..

 2. Заявките за участие в районни и градски турнири със заверен списък на отбора победител се предоставят до 5 април 2013 г. на отговорния координатор заедно с протоколите от проведените вътрешно-училищните турнири от учителя-водач на отбора на училището придружена със снимка на отбора победител.


Заявките се попълват по образец (Приложение №1, 2, 3).


IV. ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ


 1. Списък на отбора - съдържащ трите имена, дата , година на раждане и клас на обучение на ученика. Списъкът се подписва от директора на училището,учителя – водач на отбора и се заверява с печата на училището. На техническата конференция преди турнира този списък се предава на ръководителя и е неразделна част от протокола.

 2. Ученическа лична карта или бележник, заверени от директора на училището с подпис и печат..

 3. Ксерокопия на ученическите карти или бележници се предават на ръководителя на турнира и са неразделна част от протокола.

 4. Документ за предсъстезателен медицински преглед.

 5. Застрахователна полица "Злополука", осигуряваща необходима застрахователна защита, при настъпване на злополука или смърт за периода на провеждане на турнира. Ксерокопие се предоставя на ръководителя на турнира при проверката на документите.

 6. Декларация за съгласие от родителя, за участие на детето му във Веригата „Купата Кока-Кола – 2013”

 7. При нарушения на изискванията по т. 1-6 на този раздел, отборът не се допуска до участие;


Забележка: За Районен, Градски и Финален етап документите се предоставят в деня на техническата конференция.

V. ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ


Организатора предоставя за нуждите на вътрешно – училищния турнир по 2 футболни топки на всяко училище заявило желание за участие в срок.

Разходите, свързани с районните, градските и финалните турнири са за сметка на организатора.


VI. КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ


Класираните на първо, второ и трето и четвърто място на районните турнири се награждават с предметни награди.

Класираните на първо, второ и трето и четвърто място на градските турнири се награждават с предметни награди.

Класираният на първо място отбор става носител на „Купа Кока-Кола” – 2013” и получава специална награда - участие в международен лагер на базата на ФК «Ювентус» - Италия. Класиралите се отбори на второ, трето и четвърто място получават купи и предметни награди.


VII. ПРАВИЛА


Всяка среща от Веригата се провежда на игрище с размери минимум 35 х 18 м. и врати 2 х 3 м., като се състои от две полувремена по 15 мин. с 5 мин.почивка между тях.

Състав на отборa - 10 участници, от които 5 (пет) полеви играчи, един вратар и четири резерви.

Ако отборът по време на срещата остане с по-малко от 4 (четирима) играчи (включително и вратаря), то тя се спира и въпросният тим губи.

Разрешени са неограничен брой смени.

Вратарят има право да играе с ръце, когато топката е върната от свой съотборник.

Вратарят може да бъде сменен само при спряна игра . Той трябва да носи облекло с различен цвят, лесен за различаване от останалите играчи и съдията. Ако се наложи играч от терена да смени вратар, то той трябва да облече фланелка на вратар.

При изпълнение на начален удар всички играчи трябва да се намират в своята половина от терена. Играчите от отбор, който не изпълнява начален удар трябва да са поне на 3 (три) метра от топката.

Не се прилага правилото за засада.

При изпълнение на пряк свободен удар или ъглов удар всички противникови играчи трябва да се намират на поне 5 (пет) метра от топката.

Съставите на училищните отбори участващи във всички етапи на турнира за „Купа Кока-Кола-2013”, не се променят, с изключение на случаите по болест или контузия но не повече от двама души.


Санкции:


Ако един отбор не се яви до 10 мин. след указаното в програмата начало на срещата, съдията ще свири край на играта и ще запише в съдийския протокол загуба на този отбор с резултат 0:3

Ако един отбор се представи с по-малко от 4 играчи (включително и вратар), съдията ще свири край на играта и ще запише в съдийския протокол загуба на този отбор с резултат 0:3.

Отстранен играч, получил червен картон, не може да участва повече в играта и се наказва да не участва в следващата среща. След 3 минути игра на негово място може да влезне друг играч.

При грубо неспортменско поведение (удар, блъскане) срещу съдия, противников или свой съиграч, провинилият се състезател се дисквалифицира до края на турнира

Отбор, демонстративно напуснал терена преди съдийски сигнал за край на мача, се дисквалифицира от турнира.


Екипировка на играчите:


Екипировката и екипите на играчите не трябва да представляват опасност за тях или за другите. Това се отнася и за всякакви бижута (пръстени, ланчета, медальони, гривни, обици и т.н.)

Основната екипировка на играчите включва:

фланелка, гащета, чорапи, спортни обувки с гумена подметка или друг подобен материал (не са разрешени футболни обувки с гумени или железни бутони).

Контестации


Контестации могат да се подават от учителя -водач на отбора до ръководство на турнира до 10 мин. след завършването на срещата. Решенията се взимат от Гл. ръководител, Гл. Съдия и избран на техническата конференциа учител- водач на участващ отбор, като решенията са им окончателни.

При нередовен състезател, отборът се отстранява и се присъждат служебни загуби за срещите с резултат 0:3, а на състезателя се прекратяват правата за участие в турнира за две години.


VIII. РЪКОВОДСТВО И ОРГАНИЗАЦИЯ


Контролът, организацията и координацията на всички етапи на турнира по футбол за „Купа Кока-Кола – 2013” се осъществява от главен координатор /директор на веригата/ и отговорни координатори по градове а за София и по райони. Отговорните координатори имат следните функции:

 • Разпространяване на информационните материали в училищата.

 • Посещаване на училищата преди или по време на вътрешно-училищните турнири.

 • Събиране и обработка на протоколите по образец от вътрешно-училищните срещи и снимки от тези турнири.

 • Осигуряване на терени, съдии, секретари,охрана,медицински и помощен персонал, обслужващ районните и градските турнири.

 • Организиране техническа конференция преди началото на всеки един турнир.

 • Подпомагане на ръководителите на отборите при попълване на необходимата документация.Никос Калайтзидакис Люсиен Велчев - директор


Генерален директор Агенция за спортен маркетинг

„Кока-Кола-ХБК” България „ Реал – спорт ”

За информация: office@realsport.bg
Свързани:

Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconРегламент за провеждане на верига детски турнири по футбол
Настоящият регламент урежда условията за организиране и провеждане на турнирите по футбол за „Купата на Coca-Cola” 2013 в градовете...
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconРегламент на турнир по футбол за „купата на кока-кола
Настоящият Регламент урежда организирането и провеждането на турнира по футбол за „Купата на Кока-Кола” през 2012 г в град София
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconЗа провеждане на xxi-ви традиционен турнир по минифутбол
С тази наредба се определят реда и условията за организиране и провеждане на турнира по мини футбол за купата на Община Габрово
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconНаредб а
За провеждане на държавни първенства и републикански турнири по триатлон, акватлон и дуатлон през 2 0 1 1 год
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconНаредб а
За провеждане на държавни първенства и републикански турнири по триатлон, акватлон и дуатлон през 2 0 1 2 год
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconУказани е за изготвяне на документи при организиране и провеждане на детски и ученически отдих и туризъм
С изискванията на наредба №2 от 24. 04. 1997 Г. За организиране и провеждане на детски и ученически отдих и туризъм -издадена от...
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconПравила наредба за организиране и провеждане на открит турнир по „Футбол 7" за Купата и наградите на „rd sport" и под егидата на афл при бфс. Предговор
Правила – наредба за организиране и провеждане на открит турнир по „Футбол – 7” за Купата и наградите на „rd sport”
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconРегламент (EO) №1782/2003 на съвета
Регламент (eиo) №2019/93, Регламент (EO) №1452/2001, Регламент (EO) №1453/2001, Регламент (EO) №1454/2001, Регламент (EO) №1251/1999,...
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconПриложение 2 тематичен и технически регламент за разработването на проект
Мотото на предстоящото Европейско първенство по футбол – 2012 г с домакинството на Украйна и Полша е „Създаваме история заедно”....
Регламент за провеждане на верига детски турнири по футбол iconОбщина сандански програм а за провеждане на общинските първенства по футбол за учениците от община сандански
За провеждане на общинските първенства по футбол за учениците от община сандански
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом