Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411
ИмеТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411
Дата на преобразуване16.04.2013
Размер83.64 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://www.mondel-travel.com/img/PROGRAMI/10160JORDANIA i ISRAEL - 2013s.doc


ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ МОНДЕЛ ТРАВЕЛ

Удостоверение за регистрация № РК-01-6411

ЙОРДАНИЯ –ИЗРАЕЛ две отделни държави, свързани с едно минало


8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечериПо маршрут: СОФИЯ - ТЕЛ АВИВ – НЕТАНИЯ – НАЗАРЕТ – КАНА ГАЛИЛЕЙСКА – ЯРДЕНИТ - ТАБХА - КАПЕРНАУМ – ТВЕРИЯ – ДЖЕРАШ - АМАН - ВАДИ МУСА – ПЕТРА - ЕЙЛАТ - МЪРТВО МОРЕ - ЙЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЕМ – ЙЕРУСАЛИМ - ТЕЛ АВИВ – СОФИЯ
Дата: от 18 октомври до 25 октомври 2013 г.

1 ден – София – Тел Авив – Нетания

Сборно време – 07.50 ч. на Терминал 2 на аерогара София. Полет на EL AL в 10.50 ч. Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 13.10 ч. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Панорамна обиколка на Тел Авив и посещение на Диамантената борса. Пешеходна обиколка на стария Яфо. Трансфер и настаняване в хотел в Тел Авив или курорта Нетания, разположен на Средиземно море. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Назарет – Кана Галилейска – Ярденит - Табха – Капернаум - Тверия

Закуска. Отпътуване за Назарет - “цветето на Галилея” с посещение на храма на Благовещението и гръцката църква, издигната на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя ще роди Христос. Посещение на Сватбената църква в Кана Галилейска – мястото на първото чудо, извършено от Исус, когато той превръща водата във вино. Следващата спирка е в Ярденит, мястото на кръщението на р.Йордан, Табха, мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби. По възможност, ако времето позволява спирка на планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи. Разглеждане на руините на древния Капернаум и къщата на Симон (Петър), в която е живял самият Исус. Пристигане в древния град Тверия – столицата на Галилея, разположена на 200 м под морското равнище. Основан от сина на цар Ирод и кръстен в чест на римския император Тиберий, заради горещите си извори и мек климат, той се превръща в предпочитан зимен курорт в тази част на древният свят. Класическите автори описват града, украсен с колонади, внушителни римски бани и храмове, направени от бял мрамор и широки мраморни стъпала, водещи във водите на езерето. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Джераш – Аман – Вади Муса

Закуска. Рано сутринта трансфер до границата Шейх Хюсеин с Йордания (включени входните гранични такси). Премивайки през поредица от древни места, пътуването до Аман е едно от най – запомнящи се в Светите земи. Първа спирка и посещение на Джераш – най – добрият пример за римски провинциален град в целия Близък Изток и един от най – добре запазените с грандиозния форум, колонадите на римската улица, бани, фонтани, Нимфеума и храма на Артемида. Пристигане в Аман и начало на панорамната обиколка на столицата на съвременното Хашемитското кралство Йордания, град с хиляда година история, преплетена с модерното съвремие. В сърцето му се намира древен амфитеатър в непосредствена близост до оживен булевард, Цитаделата и древни руини са под съвременния град. Пешеходна разходка, през която могат да се видят руините на древен храм и на Омаядски дворец. Настаняване в хотел в града Вади Муса, разположен сред едноименната пустиня, позната като „Долината на Мойсей” и в близост до Петра. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Петра (включена в пакетната цена) - Ейлат

Закуска. Отпътуване за “Изгубения град” Петра - едно от новите Седем чудеса на света и без съмнение най – ценното съкровище на Йордания. Пешеходна разходка из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от Старинния град. Местният екскурзовод разказва за историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните червениково - розови скали на каньона преди повече от 2000 години. Запознаване със забележителностите на древния набатейски град, сред които е и най - известният туристически обект в страната – така наречената Съкровищница. В програмата са включени още разглеждане на театъра, гробниците и улиците с колонади. Ще бъдат изминати около 4-5 километра пеша. Предвидена е и изненада за вас - кратка конна езда на разстояние 600 м с придружител (бакшишът е желателен и задължителен). Трансфер до границата Арава с Израел и продължаване за курорта Ейлат, разположен на Червено море. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден – Ейлат

Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Посещение (входната такса не е включена в пакетната цена) на Океанографския музей - Аквариумът. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Ейлат – Мъртво море - Йерусалим

Закуска. Отпътуване за Мъртво море през пустинята Негев. Пристигане и свободно време за къпане в най - соленото море, най - ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище. Продължаване за Йерусалим. Пристигане и начало на пешеходната обиколка - Маслиновият хълм с панорама към целия Йерусалим, влизане в Католическия параклис Доминус Флевит, минаване покрай руската църква Мария Магдалена, Гетсиманската градина, посещение на базиликата на Всички Нации и на пещерата – църква с гроба на Дева Мария. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден – Йерусалим - Витлеем - Йерусалим

Закуска. Отпътуване с автобус за Витлеем, мястото, на което се е родил Христос (в момента на Палестинска територия) и посещение на църквата Рождество. Връщане в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град – от портата Св. Стефан се тръгва по Виа Долороса (Пътя на Страданието), по който е имало различни събития, които са спирали шествието според библейското предание, посещение на Храма Св. Ана и така през арабския квартал по стъпките на Исус до Голгота и Божи гроб с посещение на отделните части на църквата. Продължаване в посока Стената на плача и хълма Сион през еврейския квартал с посещение на мястото, на което се е състояла Тайната вечеря. Минаване през арменския квартал и покрай Цитаделата на Давид с кулата. Излизане през портата Яфо и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден - Тел Авив - София

Закуска – кафе и сладки в фойето на хотела. Ранен трансфер за летището Бен Гурион в Тел Авив. Обратен полет за България в 06.40 ч. Кацане на летище София в 09.25 ч.

ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ: 1995 лв.

Ранни записвания: отстъпка от 80 лв. от пакетната цена за записвания до 4 месеца преди датата на отпътуванеПакетната цена включва:

 • самолетен билет София – Тел Авив – София;

 • 7 нощувки със закуски в хотели 3***+/4**** и 7 вечери от които: 1 - в Тел Авив/Нетания, 1 – в Тверия, 1 – във Вади Муса, 2 – в Ейлат, 2 - в Йерусалим;

 • трансфер летище – хотел – летище;

 • туристическа програма в Йордания с местен екскурзовод на английски/руски език с превод на български език от водача на групата;

 • туристическа програма в Израел с местен екскурзовод на български език;

 • включени входни такси на обектите според програмата;

 • входни и изходни гранични такси за Йордания;

 • посещението на Петра с местен екскурзовод и включена входна такса;

 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR;

 • сертификат за хаджийство;

 • подарък - фирмена шапка и карта на Израел;

 • водач – преводач от агенцията.

 • Пакетната цена не включва:

 • летищни такси - ~ 165 EUR /към дата 31.01.2013 г./;

 • бакшиши за шофьор и екскурзовод - 5 USD на турист на ден;

 • при недостигнат мин.брой от 25 туристи и при записани не по – малко от 20 тур. – 100 лв.

 • входна такса за Аквариума в Ейлат - ~79 ILS, за възр. над 65 г. – ~69 ILS.


Примерни хотели, ползвани по тази програма: Deborah hotel 3* или подобен в Тел Авив (www.deborah-hotel.co.il)/ Blue Bay Netanya 4* или подобен в Нетания (www.blue-bay.co.il), Club hotel Tiberias 4*или подобен в Тверия (www.clubhotels-israel.com), Days Inn hotel 4* или подобен в Аман (www.daysinn.com), Petra Panorama hotel 4* или подобен във Вади Муса (www.petrapanorama.com), Rimonim Central Park - 4* или подобен в Ейлат, (www.hotel-rn.com), Caesar hotel 3*+ или подобен в Йерусалим (www.caesarhotels.co.il)


Доплащане за: единична стая: 520 лв.

Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в стая – 160 лв.

3- ти възр. в стая – 60 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Израел.

Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.


Парична единица на Израел: шекел (ILS), курс 1 EUR ~ 5.40 ILS, курс 1 USD ~ 3.80 ILS

Парична единица на Йордания: йордански динар (JOD), курс 1 EUR ~ 1.10 JOD, 1 USD ~ 0.71 JOD


Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160123000000007/ 03.07.2012 г.


София 1000, ул. Цар Самуил № 32,

тел. 02/ 980 33 22

тел./факс 02/ 988 26 32,

тел/факс 02/ 981 25 64, GSM: 088/8 268612

e-mail: mondel_travel@ibn.bg, e-mail: info@mondel-travel.com, www.mondel-travel.com

Свързани:

Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411
Гурион в Тел Авив в 13. 10 ч. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Панорамна обиколка на Тел Авив и посещение...
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 германия и австрия – гордата бавария и романтиката на тирол
По маршрут: софия – тревизо – инсбрук – мюнхен – баварските замъци – регенсбург – нюрнберг – залцбург – херенхимзее – гармиш партенкирхен...
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 италия – почивка в лидо ди йезоло перлата на адриатика
По маршрут: софия – тревизо – лидо ди йезоло – венеция – кортина д’ампецо пиран-изола порторож – бергамо – триест софия
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 бавария и нейните замъци по маршрут
По маршрут: софия – загреб баварските алпи – баварските замъци линдерхоф – хоеншвангау – нойшванщайн боденското езеро – мюнхен –...
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 италия – очарованието на италианските езера По маршрут
...
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411
По маршрут: софия милано – лугано – белиндзона – висп – цермат – заас фее – сион – монтрьо – веве – лозана – женева берн – баленберг...
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411
По маршрут: софия – любляна лаго ди гарда – лаго ди комо – лугано белинзона сен мориц – глетчер експрес – бриг цермат – монтрьо лозана...
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411
Мехмет Али, църквата Панагия, крепостта, от която се открива чудесна панорама. Разходка из центъра на града в района на пристанището....
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411
Бен, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия Даунинг...
Туристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 iconТуристическа агенция мондел травел удостоверение за регистрация № рк-01-6411 швейцария и италия – алпийско приключение с Глетчер експрес
По маршрут: софия – милано – лаго ди комо – лугано- белинзона сен мориц – глетчер експрес – бриг цермат – монтрьо лозана – женева...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом