Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км
ИмеКурортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км
Дата на преобразуване09.10.2012
Размер90.96 Kb.
ТипДокументация
източникhttp://www.medicatours.net/uploads/files/1Balneo-informaciq.doc
SPA ХОТЕЛ „АУГУСТА”


Местоположение :

Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км. северно от Пловдив, 180 км. източно от София, на 22 км. западно от тракийския култов комплекс на цар Ситалк край с.Старосел.


История на балнеолечението :

Археологическите проучвания разкриват, че край хисарските минерални извори е имало селище 5000 години пр.н.е. Много по-късно край топлите извори се установяват траки, след тях и римляни. През 293 г. римският император Диоклециан посещава селището, огражда го с крепостна стена (много добре запазена до наши дни) и обявява топлите извори за императорско владение. Градът получава името Диоклецианопол. Построяват се императорска резиденция, амфитеатър, мраморни бани, различни обществени сгради и много скоро той се превръща в красив курорт за римските патриции. През 1976 г. паметниците на културата в Хисаря са високо оценени и обявени за национален археологичен резерват с площ от 300 дка.

Древната слава, десетките легенди и предания, произведенията на известни писатели и поети, пътешественици и археолози, свидетелстват за пълноценния живот на курорта през различните епохи. Той продължава да се развива като един от най-добрите балнеоложки центрове в България.

Природни лечебни източници :

На територията на Хисаря бликат 22 минерални извора. Температурата им се движи между 37˚ – 52˚С. По своите физико-химични качества водите са бистри, безцветни, с приятен вкус и без мирис. Те са слабо минерализирани (200-270мг./л съдържание на соли ), с магматичен и инфилтрационен произход, свьрзан с образуването на планинските масиви. Те са хидрокарбонатно - натриеви, сулфатни, богати на метасилициева киселина, флуор и радон (от 10-165 Ем ), рН: 7,6-9,02. Съдържат над 20 вида микроелементи. Дебит – 4000л/сек. Най-известните водоизточници са “Момина сълза” и “Момина баня”.

Климат :

Климатьт е умерено континентален. Районът е защитен от студените въздушни маси от Стара планина и Средна гора. Зимата е топла и мека. Снежната покривка се задържа средно около 12 дни. Пролетта е ранна и топла. Лятото е умерено горещо – средна месечна температура – 22˚C. Есента е умерено топла и продължителна – до края на октомври, по-топла от пролетта с около 2˚C. Облачността е сравнително ниска. Средната годишна влажност на въздуха е умерена (70%). Мъглите са сравнително рядко явление. Характерни са два влажни максимума – юни и ноември. Оптималната влажност на въздуха е 65-70 %. Максимален брой слънчеви дни - 280.

Градът е екологично чист. В него и близките околности няма промишлени предприятия. Заобиколен е от горски растителен пояс и самият той е разположен сред паркове и градини.

В Хисаря се лекуват :

 1. Заболявания на отделителната система : бъбречно-каменна болест; хронични възпалителни заболявания на бъбреците и пикочния мехур; възпалителни заболявания на пикочните пътища; хроничен простатит.

Лечението на тези болести с курортни средства се допълва с медикаменти и билки. Индивидуалните лечебни комплекси водят до естествено израждане на конкременти и пясък от бъбреците и бъбречните пътища, подобрява функцията на отделителната система, разтваря уратните камъни. Подобрение настъпва и при хроничните възпалителни процеси на пикочнo-отделителната система и простатната жлеза. Техните функции се нормализират. Много бързо се извършва изхвърляне на камъни след екстракорпорална литотрипсия.

 1. Заболявания на стомашно-чревния тракт : язвена болест на стомаха и дванадесетопръстното черво; хроничен гастрит; хроничен фарингит; нарушение на храносмилането и безапетитие; хроничен колит; хабитуален запек; функционални стомашно-чревни неврози.

След проведеното комплексно лечение настъпват успокояване на болките, нормализиране на функциите на стомаха и червата, подобряване на общото състояние.

 1. Заболявания на чернодробно- жлъчната система : хронични хепатити; жлъчно-каменна болест; хронично възпаление на жлъчния мехур; функционални разстройства на жлъчеотделянето; хроничен панкреатит; състояние след преболедуван инфекциозен хепатит и следоперативно отстраняване на жлъчния мехур.

Лечебните комплекси премахват стомашно-чревния дискомфорт, нормализират кръвните показатели при хроничните хепатити, отстраняват болките и подобряват функциите на черния дроб и жлъчния мехур.

 1. Заболявания на обмяната на веществата :захарна болест, подагра, затлъстяване.

Лечението с минерални води, подходяща диета и двигателна терапия при различните типове диабет и програмите при подагра и затлъстяване, водят до намаляване на дозата на медикаментите при диабетноболните, понижаване на теглото при затлъстяване, премахване на болките и снижение на пикочната киселина при болните от подагра.

 1. Гинекологични заболявания :безплодие у жените с възпалителна причина; хронични възпалителни процеси на женските гениталии; смущения в менструалния цикъл.

Хисаря е най-известният български курорт за лечение на безплодие у жената – първично и вторично. Затова особено благоприятно влияе хипертермалната (38-48С) радонова (116,5 mC) минерална вода. Бързо отзвучават болките и влагалищното течение при хроничните възпалителни процеси.

6. Заболявания на органите на движение : ревматоиден артрит, артрози и артрити; болести на мускулите и сухожилията; изшипяване на гръбначния стълб; болест на Бехтерев; следтравматични състояния.

Комбинирането на лечебни фактори води до намаляване и изчезване на болката и отока, подобрява обема на движение на болната става, засилва мускулната сила.

 1. Неврологични заболявания: вегетативни дистонии; неврити; радикулоневрити; плексити; полинеорити; полирадикулоневрити.

Гореизброените заболявания се лекуват с балнеолечебни средства в подостър и хроничен стадий. Масажът и двигателната терапия в определени дозировки и в определени стадии помагат за премахване на болката, възстановяване на мускулната сила и движението на определени мускулни групи.

 1. Заболявания на дихателната система :заболявания на горните и долните дихателни пътища – хронични синуити; фарингити; трахеити; хронични бронхити.В резултат на лечението се подобрява дихателната функция, улеснява се отхрачването и прочистването на дихателните пътища, довежда до обща психическа релаксация.

 1. Съдови заболявания :професионални артериопатии; болест на Бюргер; болест на Рейно; заболявания на венозната система – разширени вени и хронични флебити (три месеца след остър стадий).

Назначените лечебни процедури премахват отока и напрежението в крайниците, подобряват храненето и тургура на кожата, предпазват от обостряне на процеса.

 1. Кожни заболявания :алергични кожни прояви; псориазис; хронични екземи.

Подобрява се храненето и кръвоснабдяването на кожата, очистват се кожните плаки, отслабват и изчезват алергичните кожни реакции. Алкалната минерална вода и радонът предизвикват образуване на вещества, стимулиращи нервно-вегетативните функции, което води до душевно и физическо равновесие.


Противопоказания за лечение :

 • Всички заболявания в остър стадий, гнойни процеси във всички органи;

 • Злокачествени тумори;

 • Чести, обилни или скорошни кръвоизливи;

 • Бременност;

 • Припадъчни състояния;

 • Психични заболявания;

 • Значително засягане на общото състояние или невъзможност за самообслужване.SPA ЦЕНТЪР АУГУСТА


се обслужва от лекари – специалисти по физиотерапия, рехабилитатори, медицински сестри, оборудван е със съвременна апаратура. В основата на предлаганите балнео-комплекси стоят природните лечебни дадености на град Хисар. Те се предлагат в комбинация със съвременни лечебни и възстановителни методи Предлагат се лечебни, възстановителни и козметични програми. Обслужва се от лекар-курортолог и физиотерапевт, рехабилитатори и медицински сестри.

Релаксиращи перлени и вихрови вани с ароматни масла, соли и водорасли; четирикамерни вани, подводни масажи, китайски-енергиен-ходро-масаж, инхалации с минерална вода, питейно лечение. Класически и източни масажи, ароматерапия, таласотерапия, терапия с вулканични камъни, терапия с шоколадов крем, с мед, акупунктура, акупресура, мокса, физиотерапевтични процедури, парафин, рехабилитация и лечебна гимнастика.

1. Питейно лечение : Минералната вода като сложен комплекс действа върху организма със своята цялост. Вкарва в организма химични и фармакологични вещества, предизвиква сложни рефлекторни реакции, помага за отделяне и изхвърляне на вредни за него вещества.

2. Вани : Перлени, вихрови, галванични четирикамерни вани, вани с релаксиращи продукти – български ароматни масла, водорасли от Рупите, таласо-продукти и соли на водещата френска фирма “Thal’ion” - за снемане на напрежението и умората, за укрепване на нервната система. Ваните с природна минерална вода не се разреждат, имат естествена температура 35-40С. Лечебните им качества са многократно научно доказани – въздействат върху огромно количесто кожни рецептори и рефлекторно повлияват голям брой заболявания.


3. Физиотерапия (електролечение, светолечение и топлолечение):

Галванизация, електрофореза, ултразвук, диадинамични токове, интерферентни токове, магнитотерапия, електростимулации, солукс, ултравиолетови облъчвания, лазертерапия, парафин. Премахват болката и възпалителните процеси при хронични болести на кости, стави и мускули, на женските полови органи, бъбречни и чернодробни заболявания и др.


4. Масажи : -класически лечебни масажи,

-антистрес и отморяващ масаж - прилага се за релаксация и отмора, за тонизиране и премахване на стреса. Извършва се от умелите ръце на добри рехабилитатори;

- подводен масаж - китайски енергиен хидромасаж, за възстановяване на енергийното равновесие на организма;

- акупресура – точков масаж, базиращ се на традиционните азиатски методи, в основата на които стои факта, че жизнената енергия протича по определени меридиани. Стресът и болестта блокират това протичане на определени точки. Притискането на тези точки отново освобождава енергията.


5. Двигателна терапия : Индивидуална и групова лечебна физкултура, подводна гимнастика, фитнес, теренолечение. Общо укрепваща гимнастика и фитнес без свръхнатоварвания. Ще се научите на правилно дишане на най-подходящия за вас двигателен комплекс от упражнения.


6. Иглотерапия : Акупунктура за общо и локално въздействие при различни заболявания. Убожданията повлияват по рефлекторен път на болката, мобилизират самозащитата.


7. Ароматерапия : Намаляването на стреса и напрежението се постига най-добре под въздействието на ароматните масла при масажи като добавка в минералните вани и като добавка при грижите за лицето и тялото.


8. Терапия с вулканични камъни : Постига се баланс между енергията на природата и човешкото тяло, хармония на чакрите. Комбинацията от масаж, ароматерапия и музикотерапия възстановява емоционалното и психическо равновесие, премахва болката при хронични възпалителни процеси. Процедурата е с времетраене 75 мин. и е истинска наслада за сетивата. Препоръчва се на хора, подложени на стрес, психическо и физическо напрежение, безсъние, ставни, мускулни и съдови нарушения.


9. Инхалации с минерална вода и медикаменти : Инхалирането с немски ултразвукови апарати на минерална радонова вода действа лечебно при състояния след преболедувани пневмонии и бронхити, обструктивни белодробни възпаления и др.


10. Лечение на целулит : Програми с продуктите на френската фирма“ Thal’ ion ” и “ Maria Galland”, вани, опаковане на тялото.


11. Сауна : Укрепва организма и циркулацията, има дезинтоксикиращо действие, понижава теглото, повишава работоспособността и защитата на организма.


12. Фитнес


13. Фитотерапия – билколечение с чай на основата на български билки


SPA ХОТЕЛ АУГУСТА***

целогодишен, 560 легла

Най-големият…..

ХОТЕЛСКА ЧАСТ :

- Обновените стаи - 53 единични, 48 двойни със спални, 74 двойни с отделни легла, 5 двустайни, 4 едностайни апартаменти, 5 фамилни стаи. Стаи, оборудвани за хора в неравностойно положение, за хора с алергични проблеми, за гости с домашни любимци, преходни стаи, подходящи за семейства с малки деца. Всички с тераса, PVC дограма, TV, телефон, климатик, хладилник, съвременно обзавеждане; интернет достъп, баня с вана, телефон, сешоар и индивидуално отопление, апартаментите – с джакузи.

- Необновените стаи - 6 единични, 33 двойни, 11 тройни стаи, с тераса, вана, телефон, телевизор, климатик.

- Частично обновени стаи – 22 стаи с отделни легла, 13 – със спалня.

ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ :

- Ресторант - 400 места, климатик; слънчева тераса с 90 места с изглед към Средна гора и външния басейн. Национална, европейска, вегетариантска, диетична и лечебна кухня

- лоби бар, конгресен бар, воден бар към външния и бар – басейн към вътрешния басейн;

- озеленяване с вечно зелена растителност, палми и цветна градина;

КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР :

- конферентни зали - с 300, 70, 30, 20, 10 места, климатизирани; интернет връзка;

- техническо оборудване - мултимедия, озвучаване, шрайбпроектор, екран, TV, видео, флипчарт.

СПОРТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ :

- плувни басейни - външен и вътрешен с минерална вода, детски басейни, водна пързалка, джакузи

- фитнес, сауни, солариум, билярд, тенис на маса, велосипеди под наем.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ :

- бюро за туристическо обслужване - резервации, екскурзии, трансфери; факс, ксерокс, интернет;

- организиране на семинари, конференции, сватби, тържества, коктейли;

- микробуси с климатик (8 до 13- местен); лек автомобил

- паркинг за 180 коли, удобен за паркиране на автобуси;

- индивидуални сейфове, магазин, фризьорски и козметичен салон, електронни игри, билярд, тенис на маса, велосипеди под наем, рикши;

- Банков офис на Investbank Bulgaria в сградата на хотела, а има и банкомат.

- На Рецепцията се приемат плащания с дебитни (МAESTRO) и кредитни карти (Euro Card, Master Card и VISA).

- Възможност за посрещане и обслужване на VIP гости.

- Обектът се охранява със система за видео наблюдение, охрана от СОТ и специализирана фирма за въоржена охрана през нощта.

Ние ценим традициите на гостоприемството. Внимателното отношение към всеки гост е принцип в нашата работа.

Свързани:

Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconПрограм а за развитие на туризма в община хисаря
Община Хисаря се намира се в центъра на България, на север от град Пловдив, в подножието на Средна гора
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconНадморска височина на пистите
Сен Мориц е един от най-старите ски курорти в света. Селището се намира на 1856м надморска височина в швейцарските Алпи. Курортът...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconОбщина Елена е разположена в Северния централен район на Република България и заема най-южните части на област Велико Търново, високите части на Предбалкана и
Северния централен район на Република България и заема най-южните части на област Велико Търново, високите части на Предбалкана и...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconГрадът е разположен в полите на Врачанския балкан. Намира се на 370 м надморска височина и на 120км северно от гр. София
...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconИнформация за остров Мартиника
Владение на Франция с площ 1 100 кв км от архипелага Малки Антили. Има брегова линия 250 км. Северните части са заети от вулкански...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconБоровец
Боровец е най- големият планински курорт в България. Разположен е на 1350 метра надморска височина в подножието на връх Мусала (2925...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconОбщинска програма за управление на дейностите по отпадъците на територията на община златица
Златишко-Пирдопската котловина. На север се простират Южните склонове на Стара планина, а най-отдалеченото село – Петрич е разположено...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconХотел Ястребец Уелнес и Спа
Ястребец Уелнес и спа” се намира в курорта Боровец и е разположен на самата ски писта “Ястребец 3”, на 1500 м надморска височина...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconНякои от градовете на България
Черна и Бяля, северно от родопския дял Кайнадина, на важен кръстопът, при надморска височина на кварталите Смолян 1180м, Райково...
Курортът Хисаря е разположен в центъра на България, върху южните склонове на Средна Гора, с надморска височина 360 м., 40 км северно от Пловдив, 180 км iconДобре дошли в ски района Цел ам Зее & Капрун
А ако искате да се качите съвсем на високо – разположените на 2900 м надморска височина три снежни-парка при връх Kitzsteinhorn (3203...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом