Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига
ИмеЛекция „Същност на Древното Учение в град Рига
Дата на преобразуване18.01.2013
Размер41.86 Kb.
ТипЛекция
източникhttp://www.sirius1-bg.net/sirius/buletini/2012/subscription/br1_0612.doc
Лекция „Същност на Древното Учение”

в град Рига


Скъпи приятели,


На втори юни 2012 година в Голямата зала на дома на Рижко Латвийското общество(Рига, Латвия), се състоя лекция на Посланика на Великото Бяло Братство Татяна Николаевна Микушина

Темата на лекция беше „Същност на Древното Учение”. Лекцията премина под покровителството на Господ Шива.

Присъстваха над 400 човека. По-голямата част от присъстващите беше от Латвия. Имаше също така гости от други страни: Литва, Русия, България, Украйна, Турция, Полша, Германия, Великобритания.

Лекцията продължи около три чàса. В края на лекцията Господ Шива даде своето Благословение на присъстващите в залата.

Тази лекция се състоя благодарение на настойчивостта, целеустремеността и усилията на латвийските светоносци. Благодарение на оказаните топло гостоприемство и грижа, Татяна Николаевна имаше възможност в продължение на един месец да живее в комфортни условия на територията на Латвия, което й позволи да възстанови силите си и да се подготви за лекцията.Надяваме се, че всички присъстващи получиха изчерпателна представа за Учението, на което обучават човечеството на Земята Владиците на Мъдростта в продължение на милиони години.

Числото на желаещите да присъстват на лекцията значително надвишаваше възможностите на залата. Затова не всички желаещи можаха да присъстват на лекцията. Обаче не се отчайвайте! Издателска къща „Сириус” с помощта и непосредственото участие на Рижкото Издателство „Сол Вита” издаде книгата „Сутри на Древното Учение”. Книгата съдържа 26 основни положения на Учението на Владиците на Мъдростта, които са разяснени с кратки цитати от диктовките на Владиците, дадени чрез Посланика Т.Н. Микушина. Книгата е написана от Т.Н.Микушина през пролетта на тази година под ръководството на Господ Шива. Нейното съдържание залегна в основата на лекцията „Същност на Древното Учение”.


По-долу привеждаме текста на Предисловието към тази книга.


Предисловие


Човечеството постепенно навлиза в новата епоха – епохата на Водолея. Стихията на Водолея е въздуха. Въздухът като стихия дава на човечеството такива качества като подвижност, действеност, живост, променливост, гъвкавост, сръчност, възприемчивост, безграничност, любознателност. Въздухът е независим и свободен. И в същото време е всеяден към всякаква информация. Свободата на информацията е характерна черта на нашето време. В частност, ние виждаме това по количеството на различните духовни учения, които изобилстват по рафтовете на книжарниците и в интернет. За съжаление много малка част сред тези нови учения са истински.


Настъпи времето, когато практически всички знания открито са представени за свободен достъп по рафтовете на книжарниците и в интернет.

Обаче особеността на настъпващата епоха е свързана с това, че както на хората се откриват истинските знания, точно така се откриват и тези знания, и тази информация, които не са истински, а са плод на умствени съждения и размишления на плътския ум”

Санат Кумара, 27 декември 2011 година


Моята задача като Посланик на Великото Бяло Братство е да дам основните положение и отличителните особености на Учението, на което учат човечеството на Земята Владиците на Мъдростта. Понякога тях ги наричат Възнесени Владици или Велико Бяло Братство.

Това Учение не е ново Учение. То е на милиони години.

Но човечеството има нужда от обновено предаване на Учението във всеки исторически период от време. Променя се езика, променя се подаването на материала и начина на предаване на посланията, но същността остава неизменна.


Ние идваме отново и отново не за да дадем нова Истина, а за да ви припомним Древната Истина, която вие знаете отдавна, но сте я забравили, защото твърде много сте се потопихте в материалността. И ето сега дойде време да си спомните за своя Източник и да се върнете към него…

Това е Истината, която сте изучавали в древната Лемурия и в Атлантида, във всички съществували някога на Земята Школи на Мистериите в миналото и настоящето.


Серапис Бей, 24 юни 2007 година


Целта на тази книга е да изведе основните положения на Учението, на което учат човечеството на Земята Владиците на Мъдростта.

В нея се съдържат 26 основи на Учението. Тези древни истини се разкриват с помощта на цитати от Посланията, които Владиците на Мъдростта даваха чрез мен, като свой Посланик от 2005 до 2012 гг.

Всеки цитат от Владиците може да се разглежда като сутра*, съдържаща основите на Учението и предразполагаща към размишление и осмисляне на древните истини.

Тази книга не е от категорията на развлекателните четива. Тя е предназначена за задълбочените читатели, които разглеждат четенето на всяко положение от Учението като сериозна духовна работа. Всяко положение на Учението изисква осмисляне през целия ден. И само след като се усвои едно положение на Учението може да се пристъпи към четене на следващото.

Тъй като едни положения на Учението допълват и поясняват други, необходимо е да се прочетат всички положения, за да станат ясни онези моменти, които в началото може да породят въпроси или да изглеждат противоречащи си едно на друго.

Необходимо е известно време след прочитането книгата да се прочете отново. Читателят ще забележи, че много положения от Учението ще се възприемат вече по друг начин, ще му открият ново разбиране на Истината, а също така ще позволят да се види единството и цялостността на Учението зад отделните му положения.

Т.Н.Микушина


http://sirius-ru.net/seminar_riga_2012.htm

http://www.sirius1-bg.net/sirius/buletini/2012/tm/br1_0612.html

Свързани:

Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconМероприятията, които предлага център Ананда за м декември са
Лекция Мантрата "печат на духа": традиционното индийско учение за звука като изначална същност на Вселената, доц. Братоева 3 декември,...
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига icon1. общо учение за държавата мястото му в системата на обществените науки общото учение за държавата е самостоятелна научна дисциплина, имаща за предмет
Общото учение за държавата е самостоятелна научна дисциплина, имаща за предмет изучаването на най- дълбоката същност на държавата,...
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconСразу три сильнейших клуба Латвии провели накануне свои матчи групповых раундов еврокубков. И лишь ска «Рига» удалось порадовать болельщиков, когда на паркете «Арена Рига» подопечные Рамунаса Бутаутаса в драматичной борьбе смогли переиграть хорватский «Задар» — 106: 94 (35: 26, 11: 23, 30: 23, 30: 2
Фото Романа Кокшарова. Центровой ска «Рига» Бруно Шундов (справа) здорово насолил своим соотечественникам из «Задара»
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconБоян боев статии
Божественото учение е учение, върху което почива развитието на душата, на ума и на сърцето. То носи мир и спокойствие на сърцето,...
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconХіі. Психоанализа на културата
Но същевременно психоаналитичният метод на интерпретация се прилага с успех в различните области на хуманитаристиката. В тази лекция...
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconСофия, ул. "Веслец", №2, тел./факс: + 359 2 988 49 69
Марица. Пешеходна разходка в историческия център на града: джамията “Селимие” – едно от чудесата на османската архитектура и българската...
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconКонспект по Общо учение за държавата
Предмет на "Общото учение за държавата". “Общото учение за държавата” и др науки
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconУчение за труда и отношението към парите
Дотогава, докато мога да давам своето Учение чрез този посланик, аз ще идвам при вас
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconУчение за повишаването на вибрациите
...
Лекция „Същност на Древното Учение в град Рига iconЛекция 2008. 02. 020. Текст «Йога Васиштха»
«Васиштха сказал: «Слушай это учение, которое вырывает с корнем дерево сомнения. Нет ничего плотного и сопротивляющегося в этом мире....
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом