Сценарий за спортен празник и есенно развлечение
ИмеСценарий за спортен празник и есенно развлечение
Дата на преобразуване11.01.2013
Размер24.66 Kb.
ТипСценарий
източникhttp://bglog.net/ClientFiles/d0513013-0bbe-40df-9b1f-09c96c5883e3/Сценарий за спортен празник и
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение


ВОДЕЩ: Здравейте деца! Добре дошли на нашия спортен празник. Днес ще ви покажем колко сме бързи, смели, сръчни.Нашите игри ще бъдат посветени на есента, защото тя вече си отива и отстъпва място на зимата. Горските животни се готвят за зимен сън. Мечо застила своята бърлога, за да спи на топло, Зайко закърпва кожухчето си, Ежко- Бежко събира листа и подготвя своето легло.( Влизат Мечо и Зайко )


Зайко: - Здравейте деца, научихме от горския врабец, че ще имате спортен празник и хукнахме насам. Само да знаете, колко много път изминахме и колко много работа ни чака, но ни домъчня за вас и ето ни тук.


Мечо: А аз деца, щом падне първия сняг, се скривам в моята бърлога и заспивам.Събуждам се чак на пролет затова дойдох със Зайко да ви видя.

Водещ: Добре дошли горски приятели. Много се радваме че сте ни дошли на гости.При нас също има зайчета. Малки зайчета, хайде да поздравим нашите гости.( Излизат децата от първите групи игра: Зайчета- скокливи)


Мечо: В нашия горски вестник пишеше,че децата от вашата ДГ са най-бързи и сръчни.Реших днес сам да проверя. Отбори къде сте?


Водещ:- представя отборите за първото състезание- втора група


Зайко: Браво, деца вие сте по- бързи и от мен.Колко много работа имаме в гората и колко много път изминахме до тук, но виждаме че си заслужава!


Водещ: Какво толкова имате да правите?


Зайко:Ние с Мечо сме първи помощници на Есента. Сутрин щом станем вземаме четката и боичките и тръгваме по гори и поля. Есента боядисва листата на брезите и тополите, а ние на храстите и на тревичките.Следобед заедно с Есента шием ямурлуци на буките и тъкмо като привършваме работа пристигат нейните братя- Есенните ветрове. Те надуват своите кавали и така весело засвирват, че чак листата на дърветата заиграват. Дръжките на дърветата са много тънки и политат заедно с ветровете. На следващия ден с Мечо ги събираме и с тях Есента започва да тъче пъстри килими с които застила полята.


Мечо: Затова през есента е много красиво в гората. Има много гъбки и често виждаме дечица с малки кошнички да ги събират.


Водещ:Сетих се за есенните ветрове и листа, и за гъбките в гората. Така се пее в песента” Златна есен е дошла” – втора група

Мечо: Браво деца много хубаво пеете! Да видим как ще се справите с второто състезание! Отбори къде сте – е –е ?( децата от трета група)


Зайко: Браво деца! Много сте бързи! А знаете ли гатанки?

През лятото и есента

Отрупват цялата гора.

Всички дружно ги берем

И снаслада ги берем.

Жълти и червени,

оранжеви, зелени

кой не ги обича

витамини ги нарича. ( ПЛОДОВЕ)


Зайко: Точно така деца. Ние животните също много обичаме плодовете. Няма нищо по- вкусно от ябълките и крушките, също и от гроздe.


Водещ: Чакайте деца аз знам една песен в която се пее за есента и плодовете. Вие знаете ли я?- децата от трета група пеят песента: “ Златна есен”


Мечо: Зайко знаеш ли аз тази зима няма да спя зимен сън. Тук много ми хареса и искам скоро пак да дойдем.


Зайко: Чакай Мечо празника още не е свършил. Има още едно състезание. То е най трудното.Раз- два- три-и. Хайде отборите на Най- големите деца в ДГ да заемат своите места-а-а.( ПГ-група – трето състезание)


Мечо: Браво деца, справихте се чудесно. Още утре ще напиша статия в нашия “ Горски вестник” за да могат всички животни да прочетат колко сте бързи ,смели и сръчни и колко хубаво пеете!


Зайко: Довиждане мили деца. Трябва да тръгваме, че Есента ни чака, но привършим ли с работата отново пак ще дойдем при вас. А вие не ни забравяйте.


Водещият закрива тържеството.

Свързани:

Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconРепубликабългари я министерство на транспорта и съобщенията
Дунав при плаване и експлоатация на “малките кораби”, предназначени за развлечение, туризъм, спортен риболов или извършващи стопанска...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconСценарий „Празник на буквите
Уважаеми родители и гости, добре дошли на нашия Празник на буквите! Преди шест месеца прекрачихме страхливо училищния праг. Питахме...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconМясто състезател тип маршрут
Спортен празник-състезание по ски алпинизъм, свободно ски спускане и изкачване на Черни връх
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconРегламент софийски спортен празник
Стартът на състезанието ще бъде в 10,00 часа, по определен от организаторите график пред Национален стадион „Васил Левски”- на кръстовището...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconДепартамент по спорт спортен празник на софийския университет за
Аеробик маратонът има за цел да популяризира и масовизира аеробиката сред студентите от су “Св. Климент Охридски”; да определи победителите...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconПрограма на инициативите, организирани в региона
Спортен празник на децата от детските градини – състезания с велосипеди, ролери, игри- община Варна, Дирекция “АиБ и “Образование...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconСценарий за 8 март на І „Б
...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconДиректора на училище
Столична община, с традиционното съдействие на Министерство на физическото възпитание и спорт и Българската федерация по лека атлетика...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconСценарий за празник на буквите в първи клас
Обстановка: Стаята е украсена с цветя, букви и балони на верижка опасват дъската, а на нея е написано „Трийсет знака, който ги изучи,...
Сценарий за спортен празник и есенно развлечение iconСценарий: Пол Хаггис
«Столкновения», им был написан сценарий для фильма «Малышка на миллион», удостоенного невероятного количества наград. За этот сценарий...
Поставете бутон на вашия сайт:
Документация


Базата данни е защитена от авторски права ©bgconv.com 2012
прилага по отношение на администрацията
Документация
Дом